Mai este foarte putin timp pana la o noua editie a competitiei Bucatarul de Aur. Este un eveniment anual, care a intrat deja in calendarul profesionistilor din domeniul ospitalitatii romanesti, ca un moment de referinta, inaintea sarbatorilor de iarna.
Bucatarul de Aur se bucura de interesul unei categorii avizate si cauta sa promoveze valoarea autentica a chef-ilor, dar in acelasi timp, sa descopere noi talente in domeniul gastronomiei. Comparatia cu competiile culinare TV, ar putea fi facuta, numai pentru a realiza o asocierea cu o competitie culinara, pentru cei din afara domeniului. In realitate, jurizarea nu se face in cadrul unor scenarii si cu replici dramatice, menite sa starneasca reactii emotionale, ci dupa criterii profesionale, intr-un cadru profesional. Aici nu se cunoaste castigatorul de la inceputul competitiei.
Acesta este primul concurs de acest gen din tara noastra, prima editie desfasurandu-se in anul 2009. Iata componenta juriului, cu aprtenenta la diverse institutii si certificarile membrilor sai din acea perioada, asa cum era comunicat pe blog-ul competitiei: Wynand Vogel – (presedintele juriului, cu 40 de ani de experienta in gastronomie si „antrenor al echipelor nationale” de bucatari ale Romaniei), Martin White (Regent Casino, cel care a condus timp de zece ani bucataria de la Hilton Athenée Palace), Sergiu Nedelea, unul dintre cei mai apreciati somelieri romani, Cornelia Ghisoi (Maestru in Arta Culinara si Lady Chef al Romaniei, confirmata de World Association of Cook Societies) si Maria Ghinghina (instructor THRCG si Maestru in Arta Culinara).
Nici concurentii nu erau anonimi, ci profesionisti consacrati in lumea gastronomica romaneasca. Iata-i pe finalistii concursului, asa cum apareau ei, deasemenea cu asocierile profesionale de la acea vreme: Henrik Sebok (Howard Johnson Grand Plaza Hotel), Ion Toma (Intercontinental), Marilena Pirvu (Grand Hotel Continental), Kovacs Attila Gellert (Festival 39), Nicolae Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) si David Contant (Hotel Crowne Plaza).
Dintre acestia, chef-ul francez, David Contant a fost desemnat Bucatarul de Au 2009. El a ramas in familia Bucatarul de Aur, fiind mai tarziu desemnat in juriul competitiei, si inmanand trofeul castigatorilor urmatoarelor editii, Orlando Zaharia, in 2010 si Eugen Grosu, in 2011.
Va invitam sa urmariti alaturi de noi, Bucatarul de Aur in 2012. Semifinala competitiei se va desfasura pe 4 decembrie, iar finala si festivitatea de premiere, pe data de 18 decembrie.
(comunicat David Contant)
.