Vremea teambuilding-urilor clasice a trecut demult. Azi, managerii de HR incearca sa inoveze. Sa fie originali, sa schimbe, sa se asigure ca aduc pe tapet interactivitatea. Elementul ludic. Ei stiu ca daca respecta principiile esentiale ale jocului, dar mai ales daca introduc o nota de noutate, obtin reteta de succes pentru o activitate motivationala. Daca esti curios sa afli mai multe despre cum functioneaza noua reteta de interactiune corporatista, ia aminte.
Un exemplu relevant de team building si petreceri de firma interactive il constituie – Petrecerile culinare Delice Cook & Fun, dezvoltat de Paprika Latino. Cu mare succes in Statele Unite si in tarile dezvoltate sau in curs de dezvoltare din Europa, Delice Cook & Fun propune un nou concept de teambuilding – petreceri culinare gazduite de bucatari celebri.
Horia Virlan (bucatarul chef de la Cireasa de pe tort) si Cezar Munteanu (Euforia Cuisine) sunt cei doi chefi-amfitrioni ai evenimentelor. Participantii sunt pe deplin implicati, invata sa gateasca retete noi si sanatoase sub indrumarea unuia dintre bucatari. Se si relaxeaza in acelasi timp, iar la final mananca impreuna cu colegii lor ce au pregatit sub atenta coordonare a celebrilor bucatari, care au si rol de entertaineri.
Aceasta modalitate de team building functioneaza atat pentru grupuri mici de 15 persoane, cat si pentru grupuri de pana la 100 de persoane. Asta deoarece se pot personaliza – de la stabilirea locatiei si pana la alegerea meniului. Se formeaza echipe care gatesc impreuna la insule de gatit special create pentru acest tip de eveniment. Petrecerile se pot organiza fie in locatia proprie Delice – un restaurant din incinta World Trade Plaza (Piata Montreal nr. 10, sector 1, Bucuresti) sau intr-un loc preferat de client. Toate echipamentele (mobile si usor de instalat) si ustensilele necesare pot fi mutate oriunde pe teritoriul Romaniei.
Ocaziile speciale se bucura de un statut aparte, asa ca in zilele de 1 si 8 Martie, dar si pe parcursul intregii luni in care sarbatorim femeia si venirea primaverii, doamnele se pot rasfata cu program si preparate cu totul inedite.
“Deja avem cereri pentru luna martie, luna in care doamnele au prioritate. Pentru ele am pregatit un program special. Meniul nu este impus, ci il stabilim in functie de preferintele doamnelor, cu ajutorul celebrilor bucatari care vin cu cele mai interesante si apetisante propuneri. Este uimitor cum poate fi data la o parte orice bariera de comunicare, atunci cand persoane fie de aceleasi, fie de diferite niveluri profesionale gatesc impreuna.” declara Anca Birhoata, Project Manager al Petrecerilor culinare Delice Cook & Fun.
Pana acum companiile multinationale au fost cele mai interesate de proiect, ele cunoscand conceptul din afara.
“Sunt bucuros sa fiu parte intr-un proiect cu un mare potential. In ultimul timp, atat emisiunile culinare, cat si evenimentele culinare au un succes in crestere. Ne adaptam si noi trendului occidental, in care gatitul nu mai este considerat o corvoada, ci o placere. Petrecerile Delice exact asta fac: imbina utilul cu placutul, gatitul cu relaxarea.” declara Horia Virlan, bucatar chef in cadrul Petrecerilor culinare Delice.
Pe acest trend se bazeaza si Paprika Latino, compania care a investit si care dezvolta acest nou proiect si nou concept de team building pe piata din Romania: Petrecerile culinare Delice Cook & Fun (detalii pe : www.petreceriledelice.ro).