Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Inca un restaurant mare in Herastrau
  • Arhivă articole

Inca un restaurant mare in Herastrau

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 24 noiembrie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Herastrau - Cherhanaua Ancora a lui Marius Tuca - restaurant pescaresc 17Cherhanaua Ancora e in Parcul Herastrau, si cei de acolo insista sa folosim ambele cuvinte in nume, deoarece mai e un restaurant Ancora in Bucuresti si nu vor sa ii confunde lumea cu ei. Asadar, daca te-ai lua doar dupa nume si te-ai astepta sa gasesti o cherhana in herastrau, ai avea o surpriza de proportii, pentru ca acolo e unul dintre restaurantele mari ale Herastraului si ale Bucurestiului, facut cu bani multi, dar multi…

Cherhanaua Ancora e restaurantul lui Marius Tuca si al familiei sale si se vrea replica luxoasa, bucuresteana, a adevaratei cherhanale pe care tot Marius Tuca o are, din cate am inteles, pe Litoral, la Jupiter, cred. Restaurantul e mare, deci, chiar pe malul lacului, aproape de alt mare restaurant al celebrului parc, Complexul Herastrau. Deschis in vara lui 2013. Terasa dinspre lac e mare si ea, frumoas amenajata. La etaj au o sala destul de mare, in care cateva zeci de petrecareti se pot aduna, manca si se veseli la un loc, fara sa-i vada cei de jos. Conceptul e foarte unitar, bine realizat, totul cu materiale de buna calitate, luate cu bani multi. Mult lemn, stil mediteranean, culori deschise, albul si cremul dominante.

Cherhanaua Ancora e un restaurant cu peste si cu fructe de mare, evident, pe langa care mai sunt si cateva alte feluri din bucataria greceasca si mediteraneana, in general, ca sa fie pentru cat mai multe gusturi. Pestele il aduc de la Marea noastra, din acelasi loc in care il dus si la adevarata cherhana, de pe Litoral, si de aceea l-am pus ca fiind un restaurant cu bucatarie romaneasca. Si pentru ca ei asa l-au prezentat, in plus, intr-un laudabil acces de patriotism. Asta e bine pentru ei, pentru ca le-am dat nota maxima la mancare. Intr-adevar, de la un restaurant cu bucatarie romaneasca, cu pestele in centrul meniului, e cam tot ce se poate astepta. Si vorbesc aici cam despre toti pestii care pot fi gasiti la noi, dintre care pe unii rar, dar rar de tot ii gasesti in farfuria vreunui restaurant. Poate ca o saramura de crap sau un somn ar fi mai bun in alta parte, pe malul Dunarii sau in alt restaurant, insa luati toti pestii la un loc, pe ansamblu, putem zica ca la Cherhanaua Ancora au facut cam tot ce se poate face.  Cred ca exagereaza putin cu prajitul in ulei si cu paneurile, fac exces, insa e un lucru pe care il pot ajusta usor, mai ales ca sunt aproape de inceput si mai au loc de incercari. Si, ca sa revin la idee, daca as fi pus Cherhanaua Ancora la « bucatarie internationala » si daca nu ar fi avut ca dominanta « peste si fructe de mare », atunci cu siguranta ca nu ar fi avut aceeasi nota la mancare pe Restograf.

Serviciul e bun, mai ales daca va place sa va simtiti protejati intr-un local cu barbati tineri si puternici. De chelneri vorbesc, evident. Eu prefer un altfel de serviciu, insa asta e moda acum, asa ca m-am straduit sa raman cat se poate de neutru. Mai ales ca baietii erau rapizi si precisi, iar unii dintre ei chiar mi se pare ca au zambit putin…

Preturile sunt mari la Cherhanaua Ancora, tot evident, insa in limite rezonabile. Clienti am vazut destul de multi, veniti mai ales in grupuri reprezentate de doua sau chiar trei generatii.

Asadar, Cherhanaua Ancora e unul dintre restaurantele reprezentative ale Herastraului si ale Bucurestiului, in care gasiti multi pesti, de toate felurile, unii pe care rar ii vedeti in alta parte. Pentru asta merita sa faceti un drum lung pana in inima parcului. Pentru alte feluri de mancare poate ca nu in mod special, de vreme ce parcul e plin cu restaurante cu mancare fina si buna, si in Bucuresti gasiti destule locuri cu mancare nepescareasca foarte buna, cara sa va abata de la un drum catre Cherhana. Sunt sigur ca Marius Tuca s-a ancorat bine in Herastrau si ca va ramane multa vreme acolo…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • ancora
  • ancora restaurant
  • bucatarie romaneasca
  • cele mai bune restaurante
  • cherhana ancora
  • clasament restaurante
  • herastrau
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare romaneasca
  • marius tuca
  • meniu romanesc
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant ancora
  • restaurant marius tuca
  • restaurant romanesc
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante herastrau
  • restaurante nord
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional romanesc
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.