Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!
  • Arhivă articole

Inainte de a merge la La Cena faceti un test de rezistenta fizica!

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 6 octombrie, 2009
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cunoscutul restaurant-pizzerie de pe Maria Rosetti nu e un restaurant “de fite”, nici nu pare sa fie rodul vreunei pasiuni innascute a cuiva pentru gastronomie, ci e facut ca sa faca bani. Repede, multi, constant, desi nu fara efort si imaginatie. Ceea ce e un lucru de admirat, totusi. Am fost curios sa stiu al cui e si mi s-a spus ca mai bine sa nu intreb, insa asta m-a facut si mai curios. Mai tarziu am aflat ca a fost al lui Serghei Mizil si al lui Madalin Voicu, insa acesta din urma se pare ca a devenit “sleeping partner”, daca nu cumva a iesit cu totul. Are o anumita faima in cartier, e musai sa faci rezervare daca vrei sa gasesti vreun loc. Am fost si eu pe acolo de vreo doua ori inainte, insa nu imi mai aduc aminte de nimic, ceea ce e mai degraba de bine.

Restaurantul e intr-o casa veche, cu o curte in fata, intr-o zona frumoasa, cu multe alte case vechi in jur, in partea “cu poezie” a Bucurestiului. Cladirea a fost suprainaltata fortat, ca sa mai incapa o “serie” de clienti, si pe dinafara arata chiar ca o casa suprainaltata fortat. Interiorul e destul de placut, totusi, gen bistrou retro (mai ales podul care e un larg spatiu deschis), cu mult lemn si cu picturi facute direct pe perete (un fel de serigrafie), cu scene istorice sau chiar biblice. Lumina e cam nepotrivita, rece, stridenta; cred ca si-au dat seama de asta si cei de acolo fiindca au oprit ventilatia pentru ca fumul gros sa atenueze efectul. Ceea ce au si reusit, in foarte buna masura.

Inca inainte de a ajunge la etaj am avut o presimtire despre ce ma asteapta, dupa vacarmul care se auzea in crescendo. Intr-adevar, acolo erau de cel putin doua ori mai multi oameni decat ai putea crede ca pot incapea intr-un astfel de loc. Ajungerea la masa rezervata din mijlocul restaurantului mi-a retrezit instinctele mele demult adormite de fizician, trebuind sa calculez rapid diverse trasee ingenioase catre destinatie, fiindca noi clienti ne impingeau din urma. Probabil din cauza lipsei exercitiului, nu am gasit nicio solutie imediata la aceasta neasteptata si insolita  problema, asa ca am ridicat vreo doi clienti de pe scaunele lor ca sa putem sa trecem catre unde ni s-a aratat cu degetul. Spre usurarea mea, cei ridicati nici nu s-au uitat la noi si nici nu si-au intrerupt discutia, ceea ce m-a facut sa cred ca erau deja demult obisnuiti cu asta.

Am crezut ca a trecut ce era mai greu, dar aveam sa constat ca era de-abia inceputul. Cand m-a atins prima data vecinul din spatele meu am inghetat, insa am inteles repede ca nu era ceea ce credeam eu. Cu timpul m-am resemnat, asa ca tresaream din ce in ce mai putin. Am avut noroc sa nu trebuiasca sa ma scol de fiecare data cand trecea pe langa noi vreun client sau vreun chelner in fuga, insa tot era nevoie sa ma lipesc de masa si sa-mi sug burta, ceea ce nu e un lucru tocmai usor de facut la varsta mea. Ca o consolare, chiar si fara aceasta gimnastica abdominala tot nu s-ar fi schimbat mare lucru in confortul meu, pentru ca scaunele erau de-a dreptul incomode.

Cam la fel se intampla lucrurile in braseriile traditionale germane, doar ca acolo ti se pun imediat o bere si un carnat in fata, fara sa te mai intrebe cineva daca le vrei, pentru ca oricum nu au altceva. Aici, insa, am avut o surpriza de proportii cand am primit meniul (de fapt, doua la patu oameni, si acelea obtinute cu nu putine insistente) atat de lung incat am renuntat sa-l mai citesc. Am apucat, totusi, sa numar 16 deserturi. L-am rugat (adica, i-am strigat) pe cel care ma invitase sa aleaga el si pentru mine, fiind un obisnuit voluntar al locului. Se pare ca alegerea nu a fost prea dificila, insa transmiterea ei catre oricare dintre chelnerii pe care toti patru incercam sa-i oprim, da. Erau tineri sau foarte tineri, cred ca unii studenti sau elevi, si nu se deplasau decat in fuga, transpirati, facand eforturi disperate sa multumeasca pe toata lumea. Unul singur, inalt si cu tatuaj pe brat, tragea chiulul de-a dreptul. Pur si simplu, SE PREFACEA ca lucreaza. Am stat si l-am urmarit aproape jumatate de ora. Am fost de-a dreptul indignat!

La cata lume era in sala, nici daca ar fi fost de doua ori mai multi chelneri nu cred ca s-ar fi vazut o mare diferenta. A trebuit sa se ridice unul dintre noi in picioare, dupa 40 de minute, si sa tina calea primului dintre ei ca sa ne ia comanda. Am remarcat la el un sentiment sincer de intelegere si de solidaritate fata de noi si m-am simtit chiar putin vinovat ca imi pierdusem rabdarea. Intr-un fel, cred ca ne compatimeam reciproc. Nu stiu cat castiga omul acela, insa m-a impresionat sa vad cum alerga gafaind – si nu exagerez – de la o masa la alta. Dupa o ora (si acum nu exagerez de dragul naratiunii) inca nu primiseseram nici macar o farama de paine. Intr-un tarziu, a venit o portie de mancare din trei si doua tacamuri din patru. Pana am terminat-o, au venit si restul tacamurilor si al antreurilor: ciuperci la tigaie cu muguri de pin, carpaccio, anchois si foccacia crocanta. Felurile urmatoare au fost cotlet de miel, pulpe de pui la tigaie cu costita, peste cu ierburi aromate in crusta la cuptor si paste proaspete cu unt de trufe. Puiul si pestele nu au avut ceva deosebit, insa celelalte da: cotletul a fost ars si uscat iar pastele foarte bune, in special din cauza untului de trufe, din care nu imi amintesc sa mai fi mancat in alta parte in Bucuresti. Desertul a fost si el destul de bun, si cei care merg des pe acolo spun ca acesta e punctul “forte” al La Cena. Ni s-a recomandat parfait de halvita cu migdale si caramel, insa nu-l mai aveau. Am primit, in schimb, o creme brulee (prezentata drept creme caramel) si o tarta cu branza si visine, foarte bune amandoua (probabil, facute chiar de ei), si o spuma de ciocolata pe care cred ca au luat-o de la Metro. Nu mai stiu cat am platit, insa imi aduc aminte ca ne-am spus ca preturile sunt foarte rezonabile daca luam in calcul doar calitatea mancarii, nu si restul.

Dupa trei ore am iesit de acolo cu ochii rosii, tusind si deja ragusit. Cred ca am stat un sfert de ora pe o bordura ca sa imi revin, dupa care am ajuns cu greu acasa si m-am dus direct sa ma culc. Nu-mi amintesc sa ma mai fi chinuit cineva vreodata atat de mult intr-un restaurant. Prietenii mei au plecat tinandu-se de mana, incantati de seara petrecuta. Si altii care au iesit dupa noi pareau la fel de multumiti. Restaurantul e plin in fiecare zi. Inseamna ca eu am imbatranit, fara indoiala…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • madalin voicu
  • maria rosetti
  • restaurante de fite
  • Serghei Mizil
Citește și
Citește articolul
  • Arhivă articole
Atelier de mixologie moleculara si live cooking la un bistro
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Citește articolul
  • Arhivă articole
Seara moldoveneasca cu bucate alese si muzica live
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cand barurile au umor, notele de plata arata asa
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Citește articolul
  • Arhivă articole
(P) Dulce si Ceva in Plus – lumea cadourilor inedite
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Honey Toast Brunch la Muse Bistro
Citește articolul
  • Arhivă articole
Cu ce preparate defileaza vedetele in pozele de pe Instagram
Citește articolul
  • Arhivă articole
Reclama care a suparat comunitatea creatorilor de cafea artizanala
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Citește articolul
  • Arhivă articole
  • Noutati
Rasfat culinar by Chef Scarlatescu
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Citește articolul
  • Arhivă articole
Alege o cina deosebita pentru Ziua Indragostitilor
Caută
Postări recente
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Why settle for a boring lunch when you can have a vibrant and colorful salad like this? 🤩🌈
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ