Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Food Trip > Pe la ei > Ghid Culinar de Vacanță: Ce să mănânci în Spania
  • Pe la ei

Ghid Culinar de Vacanță: Ce să mănânci în Spania

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 20 iulie, 2021
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Spania este o destinație perfectă de vacanță, care îți oferă peisaje ce-ți taie respirația și îți face cunoștință cu o cultură impresionantă. Mai mult de atât însă, îți oferă și o adevărată experiență gastronomică și te poartă într-o călătorie surprinzătoare a gusturilor, pe atât de diverse pe cât sunt de diferite regiunile țării. Noi îți prezentăm astăzi câteva dintre cele mai populare preparate, ca să știi ce să mănânci în Spania dacă ajungi pe acolo vara aceasta.

Paella spaniola cu scoici, creveti etc intr-o tigaie metalica speciala, asezata pe o farfurie alba, la restaurant, unul din preparatele ce să mănânci în Spania
Foto by GarryKillian – www.freepik.com

Spania este faimoasă pentru multe lucruri – flamenco, fotbal, siesta, Picasso, Gaudi, sangria, paella… asta ca să amintim doar câteva dintre ele. Oamenii sunt calzi și primitori, limba dulce și melodioasă, plajele sale excelente, insulele superbe și peisajele extraordinare. Nu e de mirare că este unul din locurile cele mai căutate de cei care-și doresc o vacanță deosebită.

Dar Spania mai are ceva aparte, o gastronomie de trei stele. La propriu. Aici este „casa” unora dintre cele mai faimoase restaurante din lume, cu stele Michelin, și a unora dintre cei mai respectați Chefi din toate timpurile. Ferran Adrià (părintele gastronomiei contemporane spaniole și unul dintre cei mai influenți bucătari ai secolului XXI), Martín Berasategui, frații Roca sunt doar câteva nume „grele” care echivalează cu excelența și inovația culinară.

Câteva vorbe despre bucătăria spaniolă

Fie că savurezi preparatele locale într-un bar simplu de tapas din Andaluzia sau într-un restaurant de trei stele Michelin în Catalonia, gastronomia spaniolă este o explozie de culori, gust și arome mediteraneene. Un amestec fantastic între culturi și etnii, trecut și prezent, între mare și munte.

Deși există un anumit tipic caracteristic tuturor, fiecare regiune din Spania are propriile specialități culinare – așa cum, de exemplu, Paella își are originile în Valencia, Galicia este recunoscută pentru fructele de mare și vinurile sale, regiunea bască pentru brânzeturile și ardeiul iute Espelette, iar zona iberică pentru preparatele din carne de porc (precum jamón ibérico). La fel de bine se prea poate ca fiecare să aibă propria interpretare a aceluiași fel de mâncare – care poate fi complet diferit în nord față de sud. Spania este, totodată, și unul dintre cei mai mari producători de ulei de măsline și de vin.

Spaniolii știu să se bucure de viață, iar asta se reflectă în modul lor de a lua masa – încet, pe îndelete, pentru a savura fiecare clipă. În plus, le place să-și împartă farfuria cu cei dragi, motiv pentru tapas sunt atât de populare. Iar siesta este ceva ce încă se practică, mai ales în zilele toride de vară – când magazinele și restaurantele sunt închise după-amiaza, timp de câteva ore. Cina se întinde până târziu în noapte, motiv pentru care restaurantele se și deschid mai târziu decât de la noi.

Ce să mănânci în Spania

Pentru că aminteam de tapas… să știi că să vizitezi Spania fără să te bucuri de tapas la masă e ca și cum ai merge la Paris și nu ai vizita Turnul Eiffel. Nu e vorba de un anumit fel de mâncare, ci mai degrabă de mini-preparate care se pot servi la orice oră din zi și din noapte. Practic, niște gustări. Fac parte din cultura spaniolă și vin în toate formele și combinațiile. Spre exemplu, poate fi vorba de o farfurie cu mini sandvișuri, migdale și snacksuri, sau diferite brânzeturi și felii de șuncă, calamari, creveți, jamon și câte și mai câte. Se servesc oriunde – de la barurile locale de tapas, până la restaurante elegante.

În ceea ce privește ingredientele folosite la mâncare, chiar dacă ele diferă de la o zonă la alta (așa cum îți povesteam), sunt anumite „numitoare” comune. Carnea de porc este folosită frecvent – fie că vorbim de șuncă, cârnați (precum chorizo, un tip de cârnat crud uscat, condimentat cu boia afumată spaniolă și uneori cu usturoi, cu aromă dulce-picantă). La fel și ouăle, cartofii, uleiul de măsline, fructele de mare, nucile și tot felul de pâinici. Mâncarea nu este foarte picantă și nici foarte condimentată – aromele sunt blânde și simple, așa încât să fie pus în valoare gustul ingredientelor principale.

Iată câteva din preparatele cele mai cunoscute pe care să le mănânci în Spania.

Paella

tihaie metalica plina cu Palla, cu fructe de mare si orez, preparat ce să mănânci în Spania
Paella este, cu siguranță, unul dintre cele mai faimoase preparate din gastronomia spaniolă!

Deși este un preparat originar din Valencia, a devenit atât de popular încât poți să-l mănânci oriunde în Spania. Desigur, vei întâlni tot felul de variante, dar peste tot există câteva elemente de bază: sofrito (un sos din ceapă, morcovi, usturoi și ardei gras), orez, șofran și o combinație de fructe de mare sau tipuri de carne. Ba chiar găsești și variante vegetariene.

Cele mai cunoscute sunt Paella Valenciana (cu orez alb, legume, pui, rață și carne de iepure, melci, fasole și condimente), Paella cu fructe de mare (cu orez și șofran) și Paella Mixtă în care se amestecă, de fapt, cam orice – de obicei orez, pui, fructe de mare, legume, ulei de măsline, șofran și condimente.

Jamón ibérico

pulpe de jamon iberico atârnate de sforaă, cu eticheta cu pretul pe ele
În Spania vei întâlni peste tot aceste mari bucăți de carne, atârnate pur și simplu la vedere.

Să nu te mire dacă vei intra într-un bar de tapas și ai să vezi atârnate pulpe imense de Jamón ibérico sau Jamón serrano. Spania este cel mai mare producător din lume de șuncă crud-uscată, care se face și astăzi respectând metodele vechi de secole. Jamón ibérico se obține din porci iberici negri, denumiți „pata negra” (picioare negre), iar carnea este sărată și apoi lăsată la uscat și la maturat (chiar și mai mult de trei ani). Se servește sub formă de felii subțiri, deseori pe platourile cu tapas.

Există mai multe clase de calitate și se spune că cea mai bună este Jamón Ibérico de Belotta (care vine, desigur, la un preț pe măsură).

Gazpacho

close up pe o farfurie alba plina cu gazpacho, supa crema de rosii, cu frunze de busuioc
Răcoritoare și foarte gustoasă, supa Gazpacho e perfectă când temperatura din termometru crește!

Cum în Spania e foarte cald, o supă rece este perfectă când vrei ceva răcoritor care să-ți astâmpere foamea. Se prepară din roșii bine coapte, suculente, castraveți, ulei de măsline, pâine și ardei gras. Ingredientele se dau prin blender până se obține o supă cremă fină, care se răcește și se servește în boluri sau cupe. Gazpacho este unul din preparatele reprezentative ale Andaluziei însă îl vei găsi în meniuri peste tot – desigur, cu o rețetă adaptată de la o zonă la alta.

Tortilla Española

trei felii de tortilla espanola, omleta groasa cu cartofi si legume, pe care trebuie să o mănânci în Spania
Mari iubitori de cartofi, spaniolii au găsit o metodă de a-i include până și în omletă! (Foto: restaurant La Finca by Alioli)

Nu, nu vorbim de tortilla mexicană, făcută din făină de porumb. În Spania, tortilla înseamnă omletă. În mod tradițional se prepară doar cu ouă, cartofi și ceapă, dar se adaugă deseori și chorizo, șuncă sau legume. Se servește pe întreg parcursul zilei, nu doar la micul dejun, în toate tipurile de restaurante. Se aseamănă cu o frittata (e groasă și bine făcută) și sunt multe variante pe care le poți încerca. Este una din mâncărurile lor preferate și poate fi servită la fel de bine ca aperitiv. E ceva ce trebuie să mănânci în Spania când ajungi acolo!

Patatas Bravas

Bol maro in care sunt asezati Patatas Bravas, cartofi aurii, crocanti, iar langa un bol mai mic cu sos rosu iute
Dacă ești curios să încerci o porție de Patatas Bravas, fă o vizită în restaurantul La Finca by Alioli!

Atunci când niște cartofi crocanți se întâlnesc cu sosul de paprika picant și aioli, ia naștere Patatas Bravas. Sunt serviți ca gustare, tapas, în baruri și restaurante. Cartofii sunt prăjiți, dar moi la interior, se pun grămadă în farfurie, apoi sunt asezonați cu acest sos de tomate, ardei, usturoi, chilli și zahăr. Sau cu sos alb aioli. Sosurile diferă destul de mult, de la o regiune la alta. În Madrid, spre exemplu, se folosește un sos cu pimentón (paprika spaniolă, dulce-picantă) și nu se adaugă roșii. Oricum ar fi, sunt delicioși!

Pisto

farfurie plina cu pisto, un fel de tocanita de legume, cu rosii, ardei gras, ceapa, vinete, un preparat ce să mănânci în Spania
Pisto este o varianta excelentă pentru vegetarieni, pentru că este pe bază de legume. (Foto: Taste Atlas)

Pisto este varianta spaniolă de ratatoille, un fel de tocăniță, care se servește deseori alături de ouă sau chorizo. Conține o mulțime de legume – în special vinete, roșii, ceapă, ardei gras, gătite încet în ulei de măsline, desigur. Îl găsești cam oriunde în Spania, însă este reprezentativ pentru orașele și satele din La Mancha, la sud de Madrid.  

Gambas al Ajillo

Gambas al ajillo, creveți cu usturoi, rosii si ierburi aromatice, serviti in tigaie metalica, pe fund de lemn, impreuna cu paine
Creveți proaspeți cu usturoi – pe cât de simplu, pe atât de gustos!

Chiar și cei care nu se dau în vânt după fructele de mare vor aprecia Gambas al Ajillo (tradus creveți cu usturoi). Acest platou fierbinte de creveți proaspeți este pur și simplu delicios!

Fie că sunt serviți ca tapas sau ca fel principal, creveții (cu cât mai mari și mai proaspeți, cu atât mai bine) se gătesc în ulei de măsline în care a fost sotat usturoiul, împreună cu fulgi de chilli, iar la final se presară pătrunjel. În doar 10 minute ai pe masă o mâncare super gustoasă.

Pimientos de Padrón

ardei pimientos de padron, verzi, mici, asezonati cu usturoi, ceva ce să mănânci în Spania
Pimientos de Padron sunt una din gustările preferate ale spaniolilor. (Foto: Taste Atlas)

Acest preparat tradițional este unul simplu și sănătos, menit să fie împărțit la masă. Majoritatea barurilor de tapas servesc acești mici ardei verzi, prăjiți în ulei de măsline și presărați cu sare de mare.

Probabil vei observa că, în general, spaniolii nu se dau în vânt după mâncarea picantă. Așa că e un pic ciudat să-i vezi ronțăind peste tot acești Pimientos de Padrón (ardei din Padrón, un oraș din provincia A Coruña în Galicia). Dar să știi că nu sunt neapărat iuți – aproximativ doar 15% din ardei sunt picanți și nici atunci nu este o iuțeală care să usture prea tare. Galițienii au o vorbă: „Os pementos de Padrón, uns pican e outros non”. Adică „Ardeii Padrón, unii sunt picanți, alții nu”. Dar cum sunt gustoși, merită să-ți încerci norocul.

Brânza Manchego

calupuri de brânză manchego, de diverse marimi, asezate stiva una peste alta
Brânza Manchego poate fi lăsată la maturat chiar și doi ani înainte de a fi servită.

Manchego este o brânză de oaie care se face în special în regiunea La Mancha, în centrul Spaniei. Brânza se lasă la maturat între 60 de zile și doi ani pentru a putea fi considerată Manchego și are un gust pământiu, o aromă de nuci, este dulce sărată, are o textură molicică și mici găuri cu aer, care îi dau o textură ușoară, nu densă. Se servește ca gustare, alături de chorizo sau alte tipuri de carne maturată. E ceva ce trebuie să mănânci în Spania dacă mergi în vacanță acolo!

Bocadillos

selectie de sanvișuri bocadillo, in Spania, asezate in raft la magazin
În Spania, sandvișurile nu sunt foarte elaborate și nici nu au foarte multe ingrediente. Dar sunt foarte gustoase! (Foto by bearfotos – www.freepik.com)

Bocadillos sunt sandvișuri făcute cu pâine spaniolă și cu brânză, cartofi, șuncă și cotlet de porc. Dacă mergi la Madrid, încearcă bocadillo cu calamari. De fapt, umplutura poate fi nu neapărat sărată, dar și dulce, iar sandvișurile se pot servi calde sau reci. Se găsesc peste tot – de la baruri de tapas, la cafenele, fast food sau pe stradă.

Pulpo a la gallega

close up cu pulpo a la gallega, bucati de caracatita cu boia, asezate in farfurie impreuna cu felii groase de cartof, ceva ce să mănânci în Spania.
Pulpo a la gallega este un preparat foarte simplu, cu doar patru ingrediente: calamar, ulei de măsline, boia și sare. Îl găsești în meniul de la La Finca by Alioli.

Regiunea Galiciei este cunoscută în toată Spania pentru gastronomia sa clasică. Se întinde de-a lungul Coastei Atlantice așa că, deloc surprinzător, fructele de mare sunt caracteristica definitorie a bucătăriei galiciene. Pulpo a la gallega este un preparat foarte simplu, cu doar patru ingrediente: calamar, ulei de măsline, boia și sare. Tocmai de aceea, secretul constă în metoda de preparare, cât de bine este gătit, și în prospețimea ingredientelor. Calamarul se fierbe într-o oală mare de cupru și e foarte important cât este lăsat la gătit, așa încât să nu fie nici prea cauciucat, nici prea fiert. Când e gata, se taie cu foarfeca în bucățele, se condimentează cu sare și boia și se stropește cu ulei de măsline.

Churros

Churros asezate pe servetel alb, iar in fundal un bol cu ciocolata
Churros sunt, de fapt, niște crochete din aluat, asemănătoare la gust cu gogoșile.

Servite la micul dejun, ca gustare sau desert, Churros sunt foarte populare în Spania și pot fi găsite în multe cafenele și churreria, sau chiar la vânzătorii ambulanți. Sunt un fel de baghete de aluat prăjit, sticksuri, rulate în scorțișoară și zahăr, adesea servite cu o ceașcă de ciocolată caldă ca topping. În Sevilla, acestea sunt considerate o gustare tipică pentru mijlocul după-amiezii – denumită La Merienda – pe care localnicii o încadrează între 17:30 – 19:30 (deoarece în Spania cina este servită târziu).

Crema Catalana

bol crem aezat pe farfurie maro, cu crema catalana decorata cu felii de portocala
Crema Catalană este foarte asemănătoare cu crema de zahăr ars, însă nu este atât de dulce și este însoțită de o cremă infuzată cu lămâie sau portocală. (Foto by lifeforstock – www.freepik.com)

Mulți spun despre Crema Catalana că este același lucru cu franțuzescul crème brûlée. Există însă unele mici diferențe între cele două deserturi fabuloase. De exemplu, francezii prepară crème brûlée la bain-marie și o servesc caldă, în timp ce crema catalană se servește întotdeauna rece și are o cremă infuzată cu coajă de portocală sau de lămâie și scorțișoară, în loc de vanilie, fiind mult mai răcoritoare decât „sora” ei franceză. Crema este foarte ușoară și doar ușor dulce, cu o crustă dintr-un strat foarte subțire de zahăr caramelizat, care îi dă o dulceață ușoară, plăcută.

Sangria

Carafa cu Sangria, de culoare rosi, prin care plutesc felii de citrice, pe fundalul inchis la culoare al unui bar.
Sangria este extrem de apreciată în lumea întreagă, așa că dacă ajungi în Spania ar trebui să vezi ce gust are chiar la ea acasă.

Chiar dacă nu se încadrează neapărat la capitolul mâncare, nu putem vorbi de Spania fără să menționăm Sangria. Este de departe cea mai populară băutură la ei, servită oriunde te duci.

În spaniolă, „sangria” înseamnă sânge, sângeriu, așa că denumirea băuturii se trage de la culoarea pe care o are. Se prepară folosind vin, un amestec de citrice, câteva condimente, plus o cantitate de alte băuturi pentru un plus de alcool. Important este ca vinul să fie sec, acid, iar băutura să fie lăsată câteva ore la frigider înainte de a fi servită, așa încât citricele să fermenteze un pic cu vinul.

Restaurante spaniole din București

Din păcate nu ne putem lăuda cu prea multe restaurante spaniole în București. Dar acelea care există, sunt excelente și ai cu adevărat șansa să încerci gastronomia fantastică a Spaniei. Uite ce-ți recomandăm noi:

  • La Finca by Alioli există pentru că o familie de români nu a putut sta departe de țara natală. Pentru că după opt ani petrecuți în Spania, au revenit în București pentru a ne găti bucatele lor tradiționale. Și fac asta încă din 2010! La Finca by Alioli găsești preparate spaniole extrem de gustoase pe bază de ingrediente aduse din Spania – fie că vorbim de pește și fructe de mare proaspete, bucate andaluze și valenciene adevărate, vinuri alese și bere spaniolă. Plus (probabil) cea mai bună paella din oraș!
  • Pata Negra copas y tapas. Angi și Gabi, un cuplu de români care s-au întors în țară după ce au petrecut 20 de ani în Spania. Și nu s-au întors cu mâna goală, cum s-ar spune, ci cu un bagaj întreg de experiențe într-ale bucătăriei iberice. La Pata Negra copas y tapas vei găsi mâncăruri gustoase tradiţionale spaniole și printre cele mai bune fructe de mare din București. În plus, restaurantul se află într-o frumoasă vilă de pe strada Washington nr. 11 (în zona Dorobanți) și este foarte frumos aranjat, cald și primitor.

Citește și:

  • Unde poți să bei o limonadă bună în București
  • Ai poftă de o prăjitură cu ciocolată? Ce zici de sugestiile noastre?
  • 10 restaurante și terase child friendly din București
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • Bocadillos
  • branza Manchego
  • bucataria spaniola
  • churros
  • crema catalana
  • Gambas al Ajillo
  • Gaspacho
  • gastronomia spaniola
  • Jamon Iberico
  • La Finca Alioli
  • Pata Negra
  • Patatas Bravas
  • Pimientos de Padron
  • Pisto
  • Pulpo a la gallega
  • sangria
  • Tortilla Espanola
  • vacanta Spania
Citește și
Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
Citește articolul
  • Pe la ei
Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
Citește articolul
  • Pe la ei
Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
Top 10 cele mai bune restaurante din lume
Citește articolul
  • Pe la ei
Top 10 cele mai bune restaurante din lume
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Pe la ei
Ce sunt tapas? Totul despre gustările spaniolilor și unde le găsești
Carnavalul de la Veneția – o petrecere cu tradiție
Citește articolul
  • Pe la ei
Carnavalul de la Veneția – o petrecere cu tradiție
Top 10 stațiuni de ski din Europa
Citește articolul
  • Pe la ei
Top 10 stațiuni de ski din Europa
Vacanța din februarie: 3 destinații din Europa de vizitat cu copiii
Citește articolul
  • Pe la ei
Vacanța din februarie: 3 destinații din Europa de vizitat cu copiii
Mese rafinate și senzații pentru toate simțurile: 10 dintre cele mai romantice restaurante din Europa
Citește articolul
  • Pe la ei
Mese rafinate și senzații pentru toate simțurile: 10 dintre cele mai romantice restaurante din Europa
Cele mai bune 3 stațiuni de schi din Elveția
Citește articolul
  • Pe la ei
Cele mai bune 3 stațiuni de schi din Elveția
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ