Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > DESTINAȚII > ÎN LUME > Foodie guide: Ce e musai de mâncat în Bruges (dincolo de ciocolată)
  • ÎN LUME

Foodie guide: Ce e musai de mâncat în Bruges (dincolo de ciocolată)

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 23 octombrie, 2023
  • Data modificare : 10 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cea mai bună bere și ciocolată din lume. Atât?! Doar atât știi despre aromele Bruges-ului? Nu doar că gătesc bine, dar au și muzee pentru gusturile care îi atrag pe turiști! Hai să luăm orășelul la pas, că mai ai multe de descoperit când vine vorba de ce e bun de mâncat în Bruges!

unul dintre canalele din Bruges, fotografiat la apus, mărginit de case vechi din cărămidă, tipic flamande.

Cu lebedele care înoată agale pe canalele sale romantice, cu clădirile medievale ce își aruncă umbrele lungi peste străzile pietruite, Bruges, orășelul din nordul Belgiei, este mai turistic decât capitala Bruxelles. Are o mulțime de muzee pe care le poți vizita și frumoase străzi pietruite care pot fi străbătute la pas, dintr-o parte a orașului în cealaltă (în 30 de minute). Dincolo de asta, Bruges poate lăsa amintiri de neuitat fie și numai prin prispa aromelor preparatelor sale tradiționale. Iar dacă te-ai săturat de muzee cu picturi și statui, la Bruges poți merge să vizitezi muzeele lor cu tematică culinară. Așadar, uite ce e musai de mâncat în Bruges.

mai multe case foarte veci sunt asezate printre canalele din bruges, la apus

De mâncat în Bruges: top alegeri culinare

Cartofii prăjiți reprezintă mâncarea națională a Belgiei

o portie de midii cu cartofi prăjiți un fel tipic de mâncare în bruges

Umilul cartof prăjit este la loc de cinste în Belgia. Îi poți savura oriunde – și nu vei fi dezamăgit – la tarabele mobile întâlnite la tot pasul pe străzile din centrul orașului. Dar stai puțin! La Bruges există singurul muzeu al cartofilor prăjiți din lume – Frietmuseum. Afli aici tot ce vrei (și nu vrei) despre soiurile de cartofi cultivați de localnici de-a lungul anilor. De exemplu, ce gust are fiecare soi. Sau care este rețeta minunată după care fac belgienii cartofii prăjiți. În costul biletului primești și o porție gratis. Muzeul cartofilor prăjiți se află într-o clădire istorică, o fostă piață de lână din Bruges. De fapt, singura piață medievală care a supraviețuit din epoca medievală.

Iar dacă de cartofii lor prăjiți celebri ai auzit, mai mult ca sigur nu știi că, de regulă, sunt serviți lângă o porție de moules-frites. Adică midii în sos.

un barbat cu ochelari si sapcă scoate din uneiul încins al unei friteoze o portie de cartofi prăjiți , un fel tipic de mâncare în bruges
o clădire tipic flamandă cu intrarea în muzeul caftofilor prăjiți din bruges
un barbat pune sare peste o portie de cartofi prăjiți și îi amestecă într-un bol special. De mâncat în Bruges
Foto: Frietmuseum

Tocana flamandă încă se gătește după rețeta medievală

o portie de tocana flamandă servită într-o farfurie neagră, alături de un bol de piper si un altul de sare. De mâncat în Bruges

Stoofvlees sau stoverij este o tocană de-a locului, un fel de confort food bun de servit toamna, când se asprește frigul. Este considerată o specialitate a Bruges-ului, a cărei rețeta de bază există încă din Evul Mediu. Oricâte versiuni i-au adăugat bucătarii, rămâne tot o tocană simplă, în principal din carne de vită fiartă în bere. Dacă te duci la Bruges cu gândul să o încerci, du-te direct la restaurantul Poules Moules și cere o porție de vlaamse stoverij, musai însoțită de o felie de pâine trasă în sos de muștar iute la tigaie. La numai 26 și un pic de euro, pleci complet satisfăcut.

interiorul restaurantului poules moules din Bruges, cu decor clasic, cu mobilier de lemn. De mâncat în Bruges
interiorul restaurantului poules moules din Bruges, cu decor clasic, cu cărămidă aparentă și mobilier de lemn

Tocana de anghilă (țipar) în sos de verdețuri

o portie de anghilă în sos verde, un fel tipic de mâncat în Bruges

Anguilles au vert este un preparat tradițional din bucătăria belgiană, care se traduce în limba română ca „Anghilă în verde”. Este un fel de mâncare construit în jurul unui tip de țipar – anghila (anguille în franceză), un pește de apă dulce – și verdețuri. Adică leuștean, pătrunjel, ceapă, mărar, spanac. Acestea sunt sotate în ulei pentru a se obține acel sos verde care însoțește bucățile de pește. Mergi la De Koetse pentru o porție din această tocată specifică locului.

interiorul restaurantului de koetse din Bruges, cu decor clasic, cu mobilier de lemn
o clădire tipic flamandă cu geamuri mari

Steak Tartar, un alt preparat musai de mâncat în Bruges

o portie de steak tartar, un fel traditional de mâncat în Bruges, într-o farfurie modernă, cu un sos alb și mult piper negru

Steak tartar este un preparat tradițional în bucătăria belgiană și, deci, musai de mâncat în Bruges dacă ajungi pe-acolo. Carnea de vită se toacă mărunt, mărunt și se amestecă cu muștar, gălbenuș de ou, ceapă tocată și castraveți murați. Apoi se adaugă sos Worcestershire și câteva picături de sos Tabasco, sare și piper. De regulă, se servește cu cepe mici murate și castraveți murați lângă, alături de felii de pâine prăjită. Pentru un gust desăvârșit, gustă acest preparat la restaurantul One.

Interiorul restaurantului One din Bruges, cu fotolii confortabile,  pereti din caramida si ferestre
restaurantului One din Bruges, cu aspect medieval, facut din caramida rosie. De mâncat în Bruges

Vafele de Belgia

patru vafe belgiene sunt asezate pe cartoane de servire și decorate cu  diferite toppinguri.

Aceste deserturi delicioase pot fi găsite peste tot pe străzile din Bruges. Sunt dulci, crocante și în unele locuri le găsești în forme de conuri. Caută și celebrul sos din curmale – Luike siroop. Și încearcă acest sirop într-o combinație locală: pe pâine, cu brânză și struguri.

Ciocolata

un stand cu multe bomboane de ciocolata dintr-o ciocolaterie din Bruges.

Magazinele cu ciocolată sunt ceva de care cu siguranță Bruges nu duce lipsă! Ciocolata belgiană este renumită în întreaga lume, după cum vei vedea în Muzeul Choco Story. În interiorul tavernei de vin din secolul al XV-lea, locația actuală a muzeului, există experți în ciocolată cu care poți discuta despre rețete istorice și care îți pot da chiar și lecții despre cum se face. Ok, nu este fabrica de ciocolată a lui Willy Wonka. Dar s-ar putea să te lipești de câteva mostre gratuite pe parcursul vizitei.

Dacă vrei trufe, ciocolateria Dumon continuă să câștige premii pentru cele mai bune bomboane de ciocolată din oraș. La fel și The Chocolate Line. Iar Jean Galler deține mandatul regal pentru praline în Belgia. Batoanele lor de ciocolată sunt cunoscute pentru ambalajele colorate.

Iar dacă tot ajungi prin Belgia, în orice oraș sau sătuc ai nimeri, merită din plin să aprofundezi puțin și cealaltă mare pasiune a belgienilor – berea! Avem aici un ghid către cele mai bune și apreciate berării din această țară micuță și fascinantă.  

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • city break bruges
  • excursie in bruges
  • mâncare în bruges
  • restaurante în bruges
Citește și
Ski în Bulgaria: Ghid complet despre Bansko, Borovets și Pamporovo
Citește articolul
  • ÎN LUME
Ski în Bulgaria: Ghid complet despre Bansko, Borovets și Pamporovo
Târguri de Crăciun din Europa: cele mai frumoase destinații de poveste
Citește articolul
  • ÎN LUME
Târguri de Crăciun din Europa: cele mai frumoase destinații de poveste
Destinații de toamnă în Europa: 8 capitale perfecte pentru un city break. Ce să vizitezi și unde să mănânci
Citește articolul
  • ÎN LUME
Destinații de toamnă în Europa: 8 capitale perfecte pentru un city break. Ce să vizitezi și unde să mănânci
Cele mai romantice locuri din Paris, orașul iubirii. Plus 7 restaurante pentru „porumbei”
Citește articolul
  • ÎN LUME
Cele mai romantice locuri din Paris, orașul iubirii. Plus 7 restaurante pentru „porumbei”
Cele mai hot destinații culinare în 2024
Citește articolul
  • ÎN LUME
Cele mai hot destinații culinare în 2024
O porție de Thailanda… la farfurie. Tărâmul exploziilor de arome exotice
Citește articolul
  • ÎN LUME
O porție de Thailanda… la farfurie. Tărâmul exploziilor de arome exotice
Destinații exotice de Revelion: 5 alegeri extravagante pentru noaptea dintre ani
Citește articolul
  • ÎN LUME
Destinații exotice de Revelion: 5 alegeri extravagante pentru noaptea dintre ani
Crăciun ca-n Colmar nu găsești niciunde!
Citește articolul
  • ÎN LUME
Crăciun ca-n Colmar nu găsești niciunde!
Budapesta, o destinație perfectă în perioada sărbătorilor de iarnă
Citește articolul
  • ÎN LUME
Budapesta, o destinație perfectă în perioada sărbătorilor de iarnă
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.