Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > De Bun Gust > Tips & Tricks > Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
  • Tips & Tricks

Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 7 februarie, 2023
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

În linii mari, există trei tipuri principale de noodles asiatici: din grâu, din orez și cei transparenți. Dar dacă îți spun doar atât despre ei, nu vei știi niciodată că există multe subcategorii cu metode distincte de preparare, forme, texturi și dimensiuni. Așa că, pe larg, lucrurile stau în felul următor.

Femeie tanara imbracata in pulover galben, fotografiata pe fundal roz, care tina in mana un bol negru cu mancare asiatica - imagine reprezentativa pentru tipuri de noodles

Tipuri de noodles asiatici (cu poze)

Cu poze, ca să-și fie mai ușor să-i identifici la cumpărături. Pentru că, deși în bucătăria chineză se găsesc cele mai multe tipuri de noodles, acest aliment este unul de bază în toată Asia. Din Thailanda și Singapore, până în Coreea și Japonia, iată tipurile de noodles și rețetele în care sunt protagoniști.

#1. Ramen Noodles

Spicy Japanese ramen noodle soup with egg, Japanese food culture. - tipuri de noodles

Acest tip de noodles a devenit cunoscut datorită supelor ramen, un fel de mâncare celebru pentru gustul umami, plin de proteine, legume și condimente. Noodles ramen sunt făcuți din făină de grâu, sare, apă și kansui. Un fel de apă minerală, kansui conține carbonat de sodiu, carbonat de potasiu și, uneori, acid fosforic.

Tocmai acest condiment deosebește noodles ramen de alte tipuri de noodles japonezi. Tot el le conferă duritate, prin faptul că inhibă absorbția apei, împiedicând astfel înmuierea tăițeilor în supă.

Textura joacă un rol important în savoarea unei supe Ramen. Consistența supei va varia în funcție de forma tăițeilor și de cât timp îi fierbi. Fiecare nivel de fierbere are un nume specific: bari-yawa (extra moale), yawa (moale), futsuu (mediu), kata-men (ferm), bari-kata (extra fermă) și harigane (extra-extra fermă). Cu cât tăițeii sunt mai fermi, cu atât textura lor este mai masticabilă.

Scurt pe doi despre… ramen

  • Ingrediente – făină de grâu, sare, apă și Kansui.
  • Aromă – o aromă sărată, blândă, care se oferă oricărei supe.
  • Textură – fermă, fără a fi crocanți.
  • Formă – pot fi groși, subțiri, plați, drepți sau creți, în funcție de tipul de supă.
  • Tipuri – după aroma de bază, există patru tipuri de supă cu tăiței ramen: shio (ramen pe bază de sare); shoyu (ramen pe bază de sos de soia); miso (ramen cu aromă de pastă de soia); și tonkotsu (cu bulion de oase de porc).

#2. Udon Noodles

Japanese Udon noodles with beef, green onion and soup in a dish. Top view

Udon sunt tăiței japonezi pe bază de grâu, cu o textură densă, gumată și cu o aromă foarte slabă. Există soiuri regionale care variază în grosime, catifelare și lățime. Udon are o culoare albă, indiferent de zona din care provin. Sunt buni și uscați, și proaspeți – depinde în ce rețetă ai nevoie de ei. Tăițeii uscați udon seamănă, de obicei, cu fettuccine, ca formă și dimensiune. Cei proaspeți au adesea forme mai rotunde, mai plinuțe.

Anumite regiuni din Japonia au propriile forme de udon. Spre exemplu, în municipiile Aomori și Iwata, tăițeii udon au formă triunghiulară și sunt gătiți în supa mugi kakke. În regiunea Tochigi, locuitorii pliază aluatul în formă de ureche pentru supa mimi udon. Un preparat gătit în mod tradițional de Anul Nou în regiunea Senba.

De regulă, adăugați în bulion fierbinte de oase, tăițeii udon sunt considerați comfort food. Dar sunt și baza curry-ului japonez, serviți reci cu sos sau în salatele lor de tăiței. Garniturile populare pentru mâncărurile udon sunt ceapa verde, algele marine mărunțite și fulgii de chili japonezi. Tăițeii Udon sunt populari în întreaga Asie de Sud-Est și sunt ingredientul-semnătură al faimosului jajangmyeon, un celebru preparat coreean.

Scurt pe doi despre… udon

  • Ingrediente – făină de grâu, apă.
  • Aromă – o aromă neutră și se pretează bine cu sosurile și bulionurile de oase puternic condimentate.
  • Textură – gumați și moi.
  • Formă – majoritatea tăițeilor udon sunt groși și lungi. Cei proaspeți sunt, de obicei, cilindrici, iar cei uscați, plați.
  • Tipuri – Hoto, Sanuki Udon, Inaniwa Udon, Kishimen, Ise Udon.

# 3. Noodles din orez

bol negru cu taitei asiatici, si doua bete negre asezate deasupra, fotografiat de sus, pe fundal negru - tipuri de noodles

Majoritatea tăițeilor de orez asiatici sunt făcuți după rețeta simplă de făină de orez și apă. Tipuri de noodles din orez se găsesc în toate formele și dimensiunile. Ei sunt alimentul de bază al multor feluri de mâncare celebre, cum ar fi tăițeii din Singapore, pho și pad Thai. Aceeași rețetă de bază este folosită pentru a face hârtia de orez cu care se împachetează rulourile de vară vietnameze.

Cum se gătesc acești noodles din orez? Evident, mult mai repede decât tăițeii pe bază de grâu. Dar durata reală de timp și metoda de gătire depinde de felul lor – uscați sau proaspeți.  Doar câteva minute ai nevoie pentru a-i pe cei proaspeți în apă caldă. Nu e nevoie de fierbere. Fierberea le va deteriora compoziția delicată. Cei uscați nu au nevoie decât de rehidratare înainte a-i adăugă în rețetă.

Scurt pe doi despre… tăițeii din orez

  • Ingrediente – făină de orez, apă.
  • Aromă – au o aromă neutră și absorb ușor sosurile și bulionul.
  • Textură – au o consistenta elastică, gumată și alunecoasă.
  • Formă – cei mai răspândiți sunt plați și lungi.
  • Tipuri – sub formă de batoane, Vermicelli de orez, Kway Teow, ace de argint, Chow Fun, Chang Fun, Lai Fun

 

# 4. Soba Noodles

soba noodles asezati pe un platou din bambus, alaturi de 2 boluri mici cu sosuri asiatice si creveti tempura

Tăițeii Soba sunt tăiței japonezi făcuți cu faină de hrișcă și apă (soba este cuvântul japonez pentru hrișcă). Multe soiuri folosesc un procent de făină integrală pentru a face tăițeii mai rezistenți. Soba pură de hrișcă se numește ju-wari soba, iar soba care conține 80% hrișcă este cunoscută sub numele de hachi-wari soba. Pentru tăiței soba autentici, de înaltă calitate, verifică eticheta și asigură-te că au cel puțin 70-80% făină de hrișcă în compoziție.

Tăițeii Soba reprezintă cea mai bogată sursă de proteine și fibre, comparativ cu celelalte tipuri de noodles asiatici. Se folosesc în preparate fierbinți cu tăiței, în salate reci și supe de tăiței. Țăițeii Soba este o modalitate ușoară și delicioasă de a găti fără gluten. Pentru asta, asigură-te că tăițeii pe care îi folosești conțin 100% hrișcă (ju-wari soba).

Scurt pe doi despre… soba noodles

  • Ingrediente – făină de hrișcă, apă, făină de grâu integral (uneori).
  • Aromă – au o aromă de nucă, o savoare brută.
  • Textură– senzație de granule.
  • Formă – mai multe grosimi și forme (rotundă sau pătrată).
  • Tipuri – Ju-Wari Soba, Hachi-Wari Soba, Ume Plum Soba.

#5. Tăiței transparenți

close up cu taitei transparenti amestecati in farfurie cu sparanghel, capsuni, ardei, mazare si patrunjel - unul din tipuri de noodles

Li se mai spune tăiței de sticlă, de celofan sau tăiței germeni de fasole. Tăițeii transparenți sunt subțiri, lungi, făcuți din apă și amidon derivat din fasole și tuberculi de cartof. Producătorii folosesc amidon de fasole mung, amidon de cartofi dulci, amidon de tapioca, amidon de mazăre și amidon de cartofi pentru a face acești tăiței transparenți. Sunt o alternativă fără gluten la tăițeii și pastele pe bază de grâu.

Tăițeii de sticlă nu sunt întotdeauna transparenți; culoarea lor variază în funcție de amidonul folosit. Cel mai comun tip de tăiței din sticlă provine din China și este făcut cu amidon de fasole mung. Țăițeii de sticlă din amidon de cartofi dulci domină piața coreeană și japoneză. Tăițeii de sticlă din tapioca sunt extrem de populari în Vietnam și sunt folosiți pentru a face supa de tapioca cu crab, preparatul celebru din centrul și sudul Vietnamului.

Scurt pe doi despre… tăițeii transparenți

  • Ingrediente – apă, amidon vegetal (de obicei fasole mung, cartofi dulci sau tapioca).
  • Aromă – majoritatea soiurilor de tăiței de sticlă au o aromă ușoară, fiind ușor dulci.
  • Textură – au o consistenta gelatinoasă, ușor gumată.
  • Formă – majoritatea sunt lungi și subțiri.
  • Tipuri – cu amidon de fasole mung, cu amidon de cartofi dulci, cu amidon de arorut, de tapioca.

#6. Chow Mein Noodles

farfurie neagra in care cineva amesteca o portie de chow mein - tipuri de noodles asiatici

Mein este cuvântul chinezesc pentru tăiței, iar chow înseamnă prăjit, așa că chow mein înseamnă pur și simplu tăiței prăjiți. Tăițeii folosiți în mâncărurile chow mein sunt, de obicei, tăiței cu ou rumeniți în ulei pe ambele părți, ceea ce le-a câștigat porecla de „fidea rumenită de două ori“. Există două tipuri principale de chow mein: chow mein aburit și crocant. Bucătarii prăjesc rapid tăițeii cu ou înainte de a-i arunca cu restul ingredientelor și a-i acoperi cu un sos ușor. Pentru un chow mein crocant, bucătarii presează tăițeii în timp ce îi prăjesc.

Preparatele chow mein pe care le veți găsi în majoritatea meniurilor de mâncare chinezească a fost creat de chinezii americani. A evoluat dintr-un fel de mâncare cunoscut sub numele de ch’ao mien, adică „tăitei prăjiți“. În bucătăria chineză americană, chow mein este un fel de mâncare specific, făcut cu tăiței de ou, carne și legume scăldate într-un sos închis, gros, pe bază de soia.

Scurt pe doi despre… tăițeii chow mein

  • Ingrediente – ou, apă și făină de grâu.
  • Aromă – Sosul folosit pentru preparatele americanizate chow mein maschează aroma blândă a tăițeilor. Compus din sos de soia, sos de stridii, ulei de susan și amidon de porumb, sosul chow mein este ușor dulce și aromat.
  • Textură – variază de la rigid la bățos, în funcție de felul în care sunt prăjiți.
  • Formă – cilindrici sau plați.
  • Tipuri – tăițeii proaspeți sunt folosiți pentru un chow mein mai moale, cei uscați pentru un rezultat crocant.

#7. Vermicelli Noodles

japchae or stir-fried Korean vermicelli noodles with vegetables and pork topped with white sesame - Korean traditional food style

Termenul vermicelli cuprinde o categorie largă de tăiței asiatici subțiri. Fideau trebuie să aibă un diametru mai mic de 1,5 mm pentru a fi clasificată drept vermicelli. Cel mai popular tip asiatic de noodles vermicelli sunt cei din orez. Tăițeii vermicelli de orez sunt cunoscuți ca bee hoon în chineza Hokkien, mai fun în chineza cantoneză, wunsen în thailandeză, kya zan în birmaneză și bun în vietnameză.

Deoarece vermicelli desemnează dimensiunea și nu ingredientele, există diferite tipuri de tăiței vermicelli. În Vietnam, tăițeii vermicelli sunt la fel ca pastele „păr de înger“. În China, vei găsi vermicelli de grâu (misua) și diverși tăiței de vermicelli din fasole mung. Thailanda este renumită pentru vermicelli de fasole mung, pad woon sen.

Scurt pe doi despre… vermicelli noodles

  • Ingrediente – există soiuri de orez, grâu, fasole mung, amidon de cartofi și soiuri de vermicelli de tapioca.
  • Aromă – aroma de tăiței de vermicelli variază în funcție de tipul său. Cel mai comun, vermicelli de orez, absoarbe aroma sosurilor și a bulionului.
  • Formă – sunt cilindrici, extrem de subțiri (diametrul mai mic de 1,5 mm) și foarte lungi.
  • Tipuri – Misua, Pad Woon Sen, Mai Fun, Bun, Kya Zan.

#8. Somen Noodles

somen noodles in farfurie transparenta, asezata pe suport impletit din bambus

Tăițeii Somen sunt foarte subțiri (au mai puțin de 0,05 mm în diametru), translucizi, fabricați din făină de grâu superfină, sare și apă. După ce este întins manual în fâșii subțiri, aluatul este acoperit cu ulei vegetal pentru a preveni uscarea. Datorită consistenței lor asemănătoare firului de păr, tăițeii somen se gătescîn mai puțin de 3 minute în apă clocotită; deoarece tăițeii conțin sare, nu săra apa înainte de a îi fierbe. Odată fierți, clătiți tăițeii în apă rece pentru a îndepărta uleiul.

Verile în Japonia sunt înăbușitoare, iar consumul de tăiței Somen reci este o modalitate populară de a se răcori. Tăițeii somen reci sunt înmuiați în sos tsuyu bogat în umami, obținut prin combinarea sosului de soia, vinului de orez, sake-ului, algelor uscate și fulgilor uscați de bonito. Multe restaurante creează o experiență interactivă de servire cunoscută sub numele de nagashi somen. Inventat după cel de-al Doilea Război Mondial, restaurantele servesc acest preparat într-o manieră inedită: dau drumul tăițeilor somen pe un tobogan cu apă curgătoare. Clienții apucă tăițeii somen din apă cu bețișoarele, apoi le înmoaie într-un sos. Tăițeii somen sunt savurați și în supe fierbinți, dar și prăjiți în lunile reci.

Scurt pe doi despre… somen noodles

  • Ingrediente – făină de grâu, sare și apă.
  • Aromă – au o aromă foarte blândă și se potrivesc cel mai bine cu un sos acidulat.
  • Textură – ușoară și alunecoasă.
  • Formă – cilindrici cu un diametru mai mic de 0,05 mm.
  • Tipuri – Miwa Somen, Shimabara Somen, Shima No Hikari Somen

#9. Tăiței cu ou

Northern Thai food (Khao Soi), Spicy curry noodles soup with beef in a bowl eating with crispy deep-fried egg noodles, pickled mustard, shallots, lime and ground chillies fried in oil

Tăițeii asiatici cu ou sunt compuși din făină de grâu, apă și ouă. Se găsesc atât groși, cât și subțiri. Sunt îndrăgiți pentru consistența lor elastică și gumoasă. Sunt ingredientul de bază în mâncărurile chinezești clasice, cum ar fi chow mein, supa wonton și lo mein. Unii comercianți cu amănuntul decupează colțurile pungilor cu tăiței cu ou și folosesc coloranți alimentari pentru a-și colora tăițeii în loc să folosească ouă, așa că grijă la etichete!

Scurt pe doi despre… egg noodles

  • Ingrediente – făină de grâu, apă și ou.
  • Aromă – slabă, de aceea se servesc cu sosuri.
  • Textură – consistență elastică, gumoasă.
  • Formă – lungi, fie subțiri ca spaghetele, fie plate ca linguine.
  • Tipuri – Chow Mein Noo, Lo Mein, Thin Wonton Foodles, Wide Wonton Foodles

#10. Kal-Guhsoo Noodles

Kal-Guksoo, taitei de casa, pe tocator de lemn. - tipuri de noodles

Kal-Guksoo sunt tăiței coreeni făcuți din făină de grâu, apă și ouă, diferit de tăițeii chinezești cu ou datorită metodei lor de preparare. Coreenii rulează aluatul kal-guksoo într-un dreptunghi subțire și apoi îl taie în panglici cu un cuțit. Kal-guksoo se traduce prin „tăiței tăiați cu cuțitul“. Unele soiuri de kal-guksoo conțin pulbere de fasole uscată sau piure de fasole mung, folosite ca agenți de îngroșare.

Kal-guksoo este considerat un preparat culinar de vară. De obicei, este servit într-un castron mare cu bulion de carne și alte ingrediente, cum ar fi crustacee și legume. Bulionul tradițional pentru kal-guksoo este compus din crustacee, alge și hamsii uscate. Supa de pui ar fi a doua cea mai populară alegere. Bucătarii construiesc o aromă bogată prin fierberea lentă a bulionului kal-guksoo. Tăițeii kal-guksoo sunt fie fierți în bulion alături de legume populare coreene, cum ar fi dovleceii, cartofii și ceai, fie sunt adăugați la sfârșit. Această supă blândă este adesea servită cu kimchi pentru un plus de aromă.

Scurt pe doi despre… Kal-Guksoo noodles

  • Ingrediente – făină de grâu, apă și ouă.
  • Aromă – blândă.
  • Textură – o consistență păstoasă și elastică.
  • Formă – lungi și plați.
  • Tipuri – cu fasole mung, cu dovleac, cu semințe de perilla, cu mei

Unde mănânci niște noodles excelenți în București?

Dacă tot ți-am povestit despre diferitele tipuri de noodles, ce zici să mergi în oraș și să-ți faci pofta? Mai ales că sunt multe restaurante asiatice unde se mănâncă foarte bine! Câteva dintre ele regăsești la secțiunea de restaurante japoneze din Restograf. Iar despre cele mai bune restaurante chinezești din oraș am povestit aici. Ești fan ramen? Avem ceva recomandări și în acest caz, în articolul de aici.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • chow mein noodles
  • kal-guhsoo noodles
  • noodles asiatici
  • noodles din hrisca
  • noodles din orez
  • ramen noodles
  • somen noodles
  • taitei asiatici
  • taitei cu ou
  • taitei transparenti
  • tipuri de noodles
  • tipuri de taitei asiatici
  • unde mancam noodles
  • undo noodles
Citește și
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Cum se prepară fructele de mare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Cum se prepară fructele de mare
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
Ghid de beer pairing. Cum să asociezi berea cu mâncarea
Citește articolul
  • Tips & Tricks
  • Vin & Bere
Ghid de beer pairing. Cum să asociezi berea cu mâncarea
Caută
Postări recente
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ