Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Management > Engagementul angajaților
  • Management

Engagementul angajaților

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 10 septembrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Orice manager de restaurant s-a lovit de problema fluctuației de personal. Ți-ai format o echipă, ai găsit oamenii potriviți și i-ai instruit. Iar acum vrei să-i păstrezi. Cum? Ei bine, secretul îl vei găsi în ceea ce se numește engagement-ul angajaților. Știi ce îți dorești pentru restaurantul tău. Ai stabilit obiectivele pentru vânzări, profitabilitate, rata de fluctuație a personalului și ROI-ul din marketing. Chiar dacă pentru fiecare departament trebuie să apelezi la strategii diferite, toate au un numitor în comun: nivelul de implicare a personalului, adică tocmai acel engagement de care îți vorbeam.


Atunci când angajații sunt dedicați muncii lor, când sunt motivați, ei sunt cei pe care te sprijini pentru a-ți atinge obictivele. Le pasă de locul lor de muncă și, mai important, le pasă de modul în care contribuie la dezvoltarea businessului.

De ce ai nevoie de angajați motivați?

Într-un articol pentru Forbes SUA, expertul în leadership Kevin Kruse explică: „Atunci când angajaților le pasă – când sunt cu adevărat implicați – depun efort discreționar”. Cu alte cuvinte, sunt dispuși să facă eforturi suplimentare pentru echipa lor, pentru manager, pentru clienți.

Potrivit unui sondaj Gallup (companie de analiză și consultață americană, cunoscută pentru sondajele de opinie și studiile desfășurate în întreaga lume), doar 33% din angajați sunt dedicați organizației din care fac parte. Dacă ești manager, acest lucru ar trebui să te îngrijoreze. Desigur, poate îți spui „Deja le plătesc un salariu – de ce ar trebui să-mi pese dacă îmi sunt dedicați sau nu?”. Se dovedește însă că există câteva motive serioase pentru care să-ți dorești angajați implicați în ceea ce fac. Potrivit tot celor de la Gallup, studiile efectuate de ei arată că cei care sunt motivați la locul de muncă atrag:

  • o creștere de 70% în satisfacția clienților
  • cu 24% mai multe vânzări
  • o creștere de 16% în profit.

Dacă iei în calcul astfel de cifre, devine evident motivul pentru care ar trebui să investești într-o strategie eficientă de engagement a personalului și în mijloacele necesare pentru a o implementa. Însă cel mai important lucru pe care trebuie să-l reții, ca manager, este acesta: nu contează atât de mult ce zici, cât mai ales ceea ce faci. Iată și câteva idei de măsuri pe care le poți lua.

Angajează oamenii potriviți

Personalul poate fi instruit pentru a deprinde sarcini și abilități noi, însă nu se poate face mare lucru pentru a schimba caracterul unui om. De aceea, când faci angajari, asigură-te că personalitatea lui se potrivește ideii tale de business. Este adevărat că unele persoane caută strict un job și atât – care să le ofere o activitate zilnică și un salariu pentru a-și plăti facturile. Însă alții vor ceva mai mult: o carieră. Vor să aibă un scop, caută satisfacția la locul de muncă, vor să învețe și să avanseze. Iar dacă știi să îi stimulezi, sunt șanse mari ca ei să îți fie loiali, dedicați.

Așadar, nu angaja oameni noi luând în considerare strict experiența și abilitățile lor. Caută, în schimb, persoane entuziaste, focusate pe client, dispuse să învețe și să fie membri activi ai echipei, cu o mentalitate deschisă și, de ce nu, cu simțul umorului. O bună metodă de a testa aceste lucruri este să-i descrii candidatului exact ce presupune postul, care sunt provocările la care va trebui să facă față și ce așteptări ai. Apoi dă-i un deadline în care să-ți trimită un rezumat de o pagină a celor discutate. Poți afla o mulțime de lucruri din asta!

Ține cont de părerea lor

Feedback-ul este un element deosebit de important pentru creșterea unei companii. Dacă managerul nu înțelege ce-și dorește angajatul de la job-ul său, cum ar putea să aibă un angajat fericit? Așadar, cere-le tuturor părerea și ascultă, la modul real. Organizează ședințe de personal și discutați despre îmbunătățirile care se pot face. Pune întrebări specifice și cere răspunsuri clare. Sau faceți sesiuni scurte de brainstorming, fără a judeca pe nimeni, așa încât fiecare să își poată spune liber opinia – spre exemplu cu puțin timp înainte de orele prânzului sau ca o scurtă recapitulare a zilei la încheierea turei de noapte. Iar dacă cineva vine cu o idee bună, ajută-l să o pună în practică. Important este ca angajații să știe că părerea lor contează.

Și încă ceva: poți afla informații importante de la cei care își dau demisia. Majoritatea managerilor cred că anagajații pleacă din motive financiare. În realitate, în cele mai multe cazuri este vorba de altceva. Companii de succes au creat chestionare pentru angajații care părăsesc compania – o serie de întrebări pentru a afla motivul deciziei lor, dar și pentru a depista eventuale probleme operaționale care pot fi soluționate.

Răsplătește-le eforturile

Un alt sondaj Gallup arată că 57% din anagajații neimplicați în job-ul lor spun că se simt ignorați la locul de muncă. Păi, nu asta-și dorește oricine – să fie lăsat în pace să-și facă treabă, fără a primii comentarii de la șeful lor? Ei bine, nu. Nu chiar. Deși nimănui nu-i place să primească constant critici de la superior, oricine vrea să știe că face o treabă bună. Un simplu „Mulțumesc!” poate fi deseori trecut cu vederea. Dar a-ți arăta, din când în când, aprecierea pentru efortul depus, nu numai că va motiva angajatul să continue în același fel, dar îi va motiva și pe colegii săi să își dea silința. Astfel demonstrezi că ești atent la munca pe care ei o depun. 7 din 10 angajați spun că ar munci mai mult dacă ar ști că managementul le recunoaște eforturile. Poți crea chiar și un sistem de recompansare a performanței, cu mențiunea că trebuie să specifici clar criteriile pe baza cărora se acordă – pornind de la recompense bănești, până la o pauză mai mare de prânz sau chiar o zi liberă. Sau, și mai bine, ia-ți timpul necesar să îți cunoști fiecare angajat în parte – ce îi place, ce pasiuni are, ce face în timpul liber – și oferă-i un premiu personalizat (bilete la un concert, o carte, un voucher la spa etc.).

Pune accent pe colaborare

Regele Arthur l-a avut pe Merlin. Harry Potter l-a avut pe Profesorul Dumbledore. Iar Luke Skywalker l-a avut pe Obi-Wan Kenobi. Deși restaurantul tău este într-o lume cât se poate de reală și nu într-una fantastică, poți învăța o lecție importantă de la aceste perechi: este important să ai un mentor. Când aduci un nou membru în echipă, încearcă să îl lași în grija unui angajat cu experiență, care să-l sfătuiască, să-l învețe, să-l provoace și să-l încurajeze. Astfel învață mai ușor și mai repede, face mai puține greșeli și, în plus, îi arăți că-ți pasă de el. În plus, așa sunt șanse mari ca între angajații tăi să se lege amiciții – și ar trebui să știi că cei care au un prieten bun la muncă, sunt de șapte ori mai implicați în activitatea lor.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • angajati
  • business
  • candidati
  • clienti
  • echipa
  • engagement
  • idei
  • management
  • manager
  • oaspeti
  • personal
  • restaurant
  • sondaj
Citește și
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Citește articolul
  • Management
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Citește articolul
  • Management
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Citește articolul
  • Management
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Citește articolul
  • Management
  • Repere
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
Citește articolul
  • Management
  • Repere
Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
Coronavirus│Cum se acorda șomajul tehnic suportat de stat
Citește articolul
  • Management
Coronavirus│Cum se acorda șomajul tehnic suportat de stat
Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA
Citește articolul
  • Management
Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA
Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile
Citește articolul
  • Management
Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ