Doi romani se afla in echipa din spatele unuia dintre cele mai interesante restaurante din Londra.
Localul se cheama Vita Mojo si permite clientilor sa stabileasca singuri cat de sanatoasa poate fi mancarea pe care o comanda. Ei au posibilitatea de a-si personaliza meniul prin stabilirea cantitatilor de ingredientelor, prin excluderea sau adaugarea altora.
Cei doi romani sunt Nick Popovici (a passionate foodie who decided to change course of his career from finance to help people eat better. He was a Portfolio Manager for BlackRock and most recently for Schroders) si Stefan Catoiu (food adventurer and technology enthusiast with a passion for building things; he operated an organic chicken farm until not long ago).
Ideea lor a fost sa dezvolte o aplicatie si sa o puna pe iPad-uri in restaurant, iar cu ajutorul acestora clientii sa poata alege cantitatile de ingrediente pentru fiecare fel de mancare si sa vada cum mancarea devine mai sanatoasa sau din contra.
Graficele din aplicatie iti indica cum numarul de calorii si valorile nutritionale ale mancarii sunt influentate de preferintele tale culinare.
Totodata, alaturi de cei doi romani se mai afla si Paul Davies, un chef cu experienta, ce si-a inceput cariera intr-un restaurant cu stele Michelin, dar si nutritionista Helene Patounas. Aceasta din urma este cunoscuta mai ales pentru colaborarile ei cu piloti de Formula 1 si sportivi renumiti, carora le recomanda diete personalizate, in functie de scopurile fiecaruia.
In aplicatia de pe iPad, Helene si Paul ofera informatii interesante si importante despre fiecare fel de mancare din meniu.
Ca sa intelegeti mai bine cum functioneaza totul, daca urmeaza sau ati facut deja sport, puteti seta din aplicatie ca mancarea voastra sa aiba mai multe calorii. Daca ati avut o zi mai sedentara, puteti opta pentru un fel de mancare cu mai multe fibre si mai putine calorii.
Avand in vedere ca din ce in ce mai multa lume este preocupata sa manance cat mai sanatos, suntem siguri ca Vita Mojo este un concept ce va prinde si ar putea deveni chiar o franciza.
N-ar fi rau sa existe asa ceva si in Bucuresti. Nu credeti?