Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Insider > Repere > Despre Oana Titica (chicineta.ro)
  • Repere

Despre Oana Titica (chicineta.ro)

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 12 octombrie, 2015
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Oana Titica scrie pentru revista Good Food si este si autoarea blogului chicineta.ro. In jobul de zi cu zi cauta cele mai bune mancaruri, idei noi de retete si, practic, degusta tot ce-i pica-n farfurie ca sa stie apoi sa faca recomandari pe baza experientei. Cand nu e in cautare de good food la serviciu, o face si pentru blogul ei, dar tot aici este si spatiul in care isi da frau liber cuvintelor. Nu se sfieste sa vorbeasca fara perdea despre tot felul de trenduri pe care le considera stupide, nu sta pe ganduri cand vrea sa spuna cititoarelor ei cum si de ce trebuie sa se iubeasca, spune pe sleau parerea ei despre o alimentatie sanatoasa si despre sarbatori in familie.

Blogul ei e o mina de aur pentru iubitorii de mancare, calatorii, dar si analize la rece in stilul lui Caragiale despre ce inseamna societatea in care traim cu accent pe mancare, stil de viata echilibrat si viata buna. Pe Oana am vrut si noi s-o intrebam mai multe despre mituri, nutritionisti, mancare buna si peisjaul restaurantelor din Bucuresti. Raspunsurile ei sincere si directe le puteti citi mai jos:

Oana Titica. Foto by Andreea Craciun.
Oana Titica. Foto by Andreea Craciun.

Restograf: Stiu ca ai descoperit pasiunea pentru mancarea buna si pentru gatit dintr-o intamplare in vremea in care “specialitatea” ta era omleta. Cum ai ajuns sa lucrezi pentru GoodFood?

Oana Titica: Am inceput sa gatesc acum vreo 5 ani, pe vremea cand lucram in fashion. Aveam un moment de minidepresie. Prima reteta pe care am facut-o vreodata a fost dintr-un Good Food. Mi-am dat seama in scurt timp ca asta vreau sa fac cu viata mea, sa lucrez intr-un loc care sa aiba legatura cu mancarea, asa ca i-am scris Cristinei Mazilu, redactorul-sef, ca vreau sa ma angajez la revista. Doi ani mai tarziu a aparut un job opening la Good Food, Mazilu m-a chemat, iar eu am lasat totul balta si m-am angajat.

Restograf: Pare foarte cool jobul asta si ai mai scris pe blogul tau ca esti  una dintre persoanele alea norocoase pentru care work = pleasure. Cum arata o saptamana de lucru la tine?

Oana Tititca: Niciodata la fel. In unele zile scriu acasa, din varful canapelei, in timp ce mananc unt de arahide cu dulceata, in altele mancam prajituri in redactie, uneori sunt “plecata in interes de serviciu” – adică mananc pana explodez prin alte oraşe – iar cand sunt in Bucuresti incerc sa mananc in cat mai multe locuri din oras. Imi place sa numesc asta “documentare”.

Oana Titica. Foto by Catalin Georgescu.
Oana Titica. Foto by Catalin Georgescu.

Restograf: Stiu ca ai discutat cu diversi nutritionisti si specialisti despre ce inseamna un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata. Si mai stiu si ca ai o parere bine formata despre aceste aspecte. Poti sa faci un rezumat despre ce inseamna alimentatie sanatoasa pentru tine?

Oana Titica: Echilibrul e definitia mea. Oricat de nespectaculos ar suna conceptul, n-are sens sa nu mananci un anumit aliment doar pentru ca ai citit pe internet ca ingrasa sau “nu e sanatos”. Daca intrebi pe oricine de pe strada de ce cartoful, de exemplu, nu e sanatos, o sa vezi cate raspunsuri inteligente o sa primesti. Majoritatea o sa iti spuna ca EVIDENT CA NU E BINE SA MANANCI CARTOFI, dar nimeni n-o sa stie exact DE CE, din punct de vedere medical. Ne-am obisnuit sa luam drept corecte orice informatii ne convin de pe net, fara sa ne rezervam timp sa vedem ce e in spatele lor. Eu o sa am intotdeauna incredere in medicii buni. N-au invatat atatia ani ca sa venim noi sa le zicem ca vrem sa mancam alimente-minune. Daca as fi medic specialist in nutritie in ziua de azi, m-as lua probabil cu mainile de par in fiecare dimineata in care as deschide internetul.

(As vrea, de asemenea, sa mentionez ca toti cartofii sunt foarte buni si ca nu patesti nimic daca ii consumi cu moderatie.)

Oana Tititca. Foto by Radu Dumitrescu.
Oana Tititca. Foto by Radu Dumitrescu.

Restograf: Ce ti-ar placea sa gasesti prin orasul asta la capitolul “eating out” si nu exista deja? Ce ar fi foarte misto in Bucuresti pentru peisajul restaurantelor si a mancatului in oras?

Oana Titica: AH. Mai mult street food misto si mai multe vinuri la pahar in restaurante. Imi place de mor sa mananc pe strada si as face-o mult mai des daca ar exista niste locuri cu mancare buna.

Restograf: Daca ar fi sa compari Bucurestiul cu o reteta, care ar fi aceea si de ce?

Oana Titica: Cu niste paste cu tot ce ai prin frigider. Pentru ca e foarte rapid, de cele mai multe ori nu are sens, probabil de asta e asa frumos. Si, de asemenea, IUBESC PASTELE.

Restograf: Cum ajunge un om sa fie indragostit de mancare si intr-o relatie  sanatoasa cu aceasta? Care e sfatul tau pentru cei care inca nu au microbul culinar in sange?

Oana Titica: Nu cred ca in adancul nostru exista cuiva caruia nu-i place mancarea. E ca si cum ai zice ca nu-ti place sa faci sex – cel mai probabil, n-ai descoperit ce iti place tie sau poate n-ai nimerit persoana potrivita. Cred ca daca nu-ti place mancarea, pur si simplu ai o relatie mai ciudata cu corpul tau.

Nu stiu daca oamenii care nu au o pasiune pentru mancare au nevoie de sfaturi. De obicei functioneaza varianta practica, in care le dai ceva bun de mancare mai multe zile la rand, fie facut de tine, fie comandat. Dupa o saptamana te trezesti cu ei la usa spunand ca vor sa gateasca cu tine.

Oana Titica. Foto by Cristina Mazilu.
Oana Titica. Foto by Cristina Mazilu.

Restograf: Care e parerea ta despre aceste alimente in trend: quinoa, seminte de chia, kale si alte asemenea? Le preferi pe astea sau sa reinventezi chestiile clasice, cu ce iti place sa gatesti?

Oana Titica: MA DOR OCHII CAND LE VAD. Pentru mine, sunt niste alimente care au avut un PR foarte deştept, care le-a creat o imagine de “superalimente” umflata cu pompa. Chiar si cuvantul asta “superalimente” ma doare, suna ca si cum am fi la gradinita si am avea nevoie de “supereroi” ca sa toleram realitatea. Sunt niste ingrediente normale, ca oricare altele, doar ca sunt “in trend”, cum ai spus si tu. Imi place quinoa, dar asta nu inseamna ca o sa o glorific din punct de vedere nutritional, pentru ca oricum habar n-am ce stie ea sa faca. O s-o mananc gatita asa cum vreau si o sa ma bucur de ea fara sa imi imaginez ca imi creste imunitatea sau imi intareste firul de par.

Restograf: Te-ai vedea vreodata in pozitia de bucatar-sef al unui restaurant? De ce da, de ce nu?

Oana Titica: Nu, pentru ca am probleme cu spatele :)) Trebuie sa fii foarte rezistent fizic intr-o bucatarie de restaurant, fiindca trebuie sa cari saci de cartofi dintr-un colt in altul, ceea ce nu as putea. De asemenea, nu sunt chiar cel mai rar talent in bucatarie.

 

Descopera si restaurantele preferate ale Oanei Titica.

Descopera si retetele preferate ale Oanei Titica.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • chicineta.ro
  • despre mancare
  • interviu chicineta
  • interviu oana titica
  • interviu restograf
  • oana titica
  • retete chicineta
  • retete oana titica
  • stil de viata sanatos
Citește și
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Citește articolul
  • Repere
Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Citește articolul
  • Repere
Casa Doina, peste un secol de tradiție
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
Citește articolul
  • Repere
Cosmin Dragomir, despre cultura noastră culinară. De la zacuște cu midii, la sosuri fistichii și zame de găină grasă
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Citește articolul
  • Repere
5 ani de Caju by Joseph Hadad. Care e secretul braseriei care are mereu mesele pline?
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Citește articolul
  • Repere
Când e ok să refuzi mâncarea la restaurant?
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Citește articolul
  • Repere
Dancing Lobster, etalonul gastronomiei portugheze în România
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Citește articolul
  • Repere
Avem o șansă, ce facem cu ea? Despre redefinirea tiparelor comportamentale
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Citește articolul
  • Repere
Cât de mult ne pasă, de fapt, de clienți?
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Citește articolul
  • Repere
Despre lideri și leadership: o întâmplare și mai multe perspective
Caută
Postări recente
  • Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    Cu farfuria în călătorie: preparate emblematice din jurul lumii
    • Data publicare : 29 martie, 2023
    • Data modificare : 29 martie, 2023
  • Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    Dieta nordică, considerată a fi printre cele mai sănătoase
    • Data publicare : 28 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    Restaurante lângă București, pentru o ieșire de weekend
    • Data publicare : 27 martie, 2023
    • Data modificare : 28 martie, 2023
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Why settle for a boring lunch when you can have a vibrant and colorful salad like this? 🤩🌈
Gastronomie sustenabilă. Respect față de mediu și față de producători locali 👨‍🌾. Ingrediente naturale, sezoniere 🍃... Hai să descoperi câteva restaurante din țară care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon. ✨
Ce zici de un strop de culoare care să sperie norii ăștia gri? 🌬
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ