Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • REPERE

Despre Ligia Pop

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 10 august, 2015
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cand spui alimentatie raw vegana in Romania, clar incluzi si numele Ligiei Pop in aceasta discutie. Acest raw food chef a reusit sa deschida ochii publicului roman cu privire la o alimentatie mai sanatoasa si la un alt fel de stil de viata. Daca pentru unii alimentatia raw e doar o moda, un moft al vremurilor, pentru Ligia Pop e o alegere pe care a facut-o de ceva vreme si pe care o promoveaza pe blogul ei, in emisiunile TV online pe care le gazduieste si in toate interventiile pe care le are in diverse medii. Mai jos va prezentam cateva informatii despre Invitatul Special Restograf, Ligia Pop.

ligia pop interviu (2)

La 35 de ani, Ligia Pop este autoarea a sa​pte​ carti: “Pasi in lumea muzicii”, “Retete vegane fara foc”, “Germeni si vlastari. Surse de sanatate si energie”, “Deserturi pentru parinti si copii sanatosi“, “Jurnal de sarcina. Sfaturi pentru o nastere naturala si un bebe sanatos”​, “Sfaturi pentru o viata sanatoasa”​ si “Diversificarea raw si vegana. Sfaturi si retete pentru bebelusi si copii mai mari”​. Este raw food chef, consilier nutritionist, ​s​ustine demonstratii culinare si organizeaza Raw Generation Expo, un eveniment national prin care promoveaza un stil de viata sanatos. De asemenea, este gazda a doua show-uri TV online.

A castigat alaturi de alti 15 bucatari din lume, titlul international YouTube Next Chef si este singurul bucatar raw vegan din lume care detine aceasta onoare. De asemenea, volumul ​”​Re​t​ete ​v​egane ​f​​ara​ ​f​oc” a castigat in 2015 premiul national al concursului Gourmand Cookbook Awards, fiind considerata dupa juriu cea mai buna carte de retete vegane din Romania. Premiile Gourmand sunt considerate cele mai prestigioase distinctii din domeniul culinar, putand fi comparate ca importanta cu Premiile Oscar din cinematografie.

Ligia Pop este licentiata in muzica la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iasi si e profesoara de pian. Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul ei oficial: ligiapop.com.

Mai jos un mic interviu cu Ligia Pop:

Restograf: Deja aveti ani buni de cand promovati o alimentatie sanatoasa in Romania prin diverse actiuni: carti, site-uri, emisiuni, expozitii si alte activitati. Care ar fi concluziile pe care le-ati observat cu referire la alimentatia raw vegana si perceptia romanilor de-a lungul vremii in legatura cu acest stil alimentar?

Ligia Pop: Romanii sunt oameni care intotdeauna si-au dorit sa isi imbunatateasca alimentatia spre bine si ceea ce am inceput eu in Romania din 2009, a fost binevenit si usor acceptat. A ajutat mult si ​faptul ca promovez un stil de viata flexibil, adica nu doresc sa fac o tara de raw foodisti, ci doar sa ii conving pe cei care au o alimentatie traditionala sa consume alaturi de mancare​a​ obisnuita si un procent mare de cruditati, sub forma retetelor gurmande care pot fi gasite in cartile mele.

Restograf: Ce asteptari aveati cand ati lansat acum 5 ani campania “Mananca sanatos o zi pe saptamana“? Va asteaptati la acele rezultate sau au fost peste masura asteptarilor?

Ligia Pop: Este o bucurie sa observ zilnic ca tot mai multi romani de pretutindeni accepta sa manance cel putin o zi pe saptamana mai sanatos. Multi dupa ​acea singura​ zi si-au dorit sa faca si mai mult pentru ei ​insisi, ​si au acceptat provocarea sa incerce 2-3 zile pe saptamana sa manance mai sanatos, ceea ce este un lucru extraordinar.

Restograf: Care sunt cele mai mari mituri/ fabulatii si preconceptii despre alimentatia raw vegana cu care v-ati confruntat de-a lungul carierei?

Ligia Pop: Mitul cel mai greu de doborat este ca trebuie sa fii 100% raw foodist. 90% din raw foodistii din toata lumea, consuma si un procent de mancare gatita de orice fel​,​ adica preparate traditionale sau vegetariene. Fiecare isi alege procentul si fiecare alege ce sa consume. Un al mit ar fi faptul ca doar alimentatia este importanta, toata lumea uitand ca suntem un intreg care trebuie intretinut, adica minte, trup si suflet sanatos.

Restograf: Ce credeti ca lipseste peisajului restaurantelor din Romania legat de oferta raw vegana din localuri? Credeti ca avem suficiente restaurante raw vegane, sunt acestea un model reusit pentru oamenii care au adoptat acest stil alimentar?

Ligia Pop: ​Fac o mica paranteza si​ spun cu tristete ca in Romania, ca in nici o ​alta ​tara​,​ gasesti la majoritatea restaurantelor​ ​normale aceleasi ​meniuri​​, indiferent daca sunt traditionale sau de alt fel. Nu stiu de ce romanii s-au plafonat in felul acesta, fiindca bucataria romaneasca e foarte bogata in preparate traditionale​, ​chiar si vegetariene. Iar legat de oferta raw vegana, ​aceste restaurante ​nu exista decat in orasele mari. Aici se afla o lista cu restaurantele si cofetariile raw vegane sau care au in meniu si preparate raw vegane​. ​

Restograf: Credeti ca preparatele raw vegane isi au loc in meniul fiecarui restaurant sau doar in locurile special dedicate acestui stil alimentar?

Ligia Pop: Ar fi normal sa existe​,​ insa mai este pana la acel punct. Cei care organizeaza meniurile cu greu fac schimbari, chiar daca trec chiar si cate 10 ani de la deschiderea restaurantului. Sunt de admirat insa restaurantele si hotelurile care se respecta din Romania​. Nu sunt multe (inca), dar ​am fost uimiti sa descoperim ca exista si preparate raw vegane in meniu​rile lor​.

Cateva dintre retetele marca Ligia Pop:

 

Descoperiti si care sunt restaurantele preferate ale Ligiei Pop si retetele preferate ale chef-ului de raw food. 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alimentatie raw vegana
  • alimentatie sanatoasa
  • interviu ligia pop
  • invitat special restograf
  • invitati special
  • ligia pop
  • mancare raw vegana
  • mancare sanatoasa
Citește și
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Citește articolul
  • REPERE
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Sciccheria, o arie culinară <em>di alta classe</em>, pe note de <em>dolce vita</em>
Citește articolul
  • REPERE
Sciccheria, o arie culinară di alta classe, pe note de dolce vita
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.