Delia e o artista completa, e genul de aparitie care isi cucereste publicul de la primul ton si e acea vedeta TV care nu pare sa se poticneasca de tot felul de reguli si conduite false.
Sinceritatea ei si transparenta ei sunt trasaturi care i-au oferit Deliei un fan club cat se poate de mare si de versatil pe Facebook, laolalta cu toti haterii pe care ii sanctioneaza verbal fara niciun stres.
Ultimele show-uri ale artistei (Deliria, Winter Wonderland) sunt dovada clara ca Delia nu asteapta prea mult sa se plictiseasca in viata muzicala, astfel ca scoate la suprafata tot ce-i produce imaginatia si apoi integreaza aceste ingrediente in spectacole complexe si colorate.
Cu Delia am vrut sa stam si noi un pic de vorba despre mancare, restaurante, viata si amintiri.
Discutia noastra, mai jos:
Restograf: Care e cea mai frumoasa amintire din copilaria ta legata de Bucuresti?
Delia: Cea mai frumoasa amintire a mea legata de Bucuresti e practic toata copilaria mea si cartierul in care am locuit. Ca ne cataram in copaci, ca furam caise, ca stateam pana tarziu afara vara, era frumos!
Restograf: Tu ai calatorit mult; in urma experientelor de prin alte tari, care ai spune ca e calitatea aia unica a acestui oras, ce il face special in comparatie cu celelalte?
Delia: Bucurestiul are o viata de noapte mega ofertanta, ieftina. Dar avem si multe locatii de top care sunt, din punctul meu de vedere, cu mult peste multe locatii din Europa sau America. Avem locuri de la pub-uri in Centrul Vechi pana la luxury, cum ar fi Nuba, Loft. Un nightlife complex cu toata gama de preturi. Mi se pare ca Bucurestiul e rentabil. Foarte ieftin pentru un turist care vine sa petreaca in oras cateva zile.
Restograf: Universul tau de pe scena e foarte colorat si optimist. De unde te inspiri pentru aceasta alter-lume?
Delia: Universul meu e ce traiesc eu, ce am eu in cap, e ce iubesc eu cel mai mult. Ma inspir din mine!
Restograf: Daca ar fi sa servesti un fel de mancare in Deliria, cum ar arata, ce ar contine si cum s-ar numi?
Delia: Mi-e greu sa ma gandesc la un fel de mancare numit Deliria, dar ar trebui sa fie ceva foarte contrastant, cu niste arome destul de ciudate si unusual combinate.
Restograf: Te-ai gandit vreodata sa-ti deschizi un restaurant? Daca da, cum ti l-ai imaginat?
Delia: Da, m-am gandit sa-mi deschid un restaurant. M-am gandit la ceva extrem de comunist, fix din acea perioada. Cu meniul din acea zona, cu fete de masa de musama cu patratele, cu sifon si mancare la ceaun.
Restograf: Exista vreun fel de mancare care sa te binedispuna, un preparat care sa-ti trezeasca nostalgii sau amintiri placute? Daca da, care si de ce?
Delia: Orice mancare gatita in oale mari si cu gust de cantina imi trezeste nostalgii. Tot ce inseamna cantitati industriale de ciorba, mancare de cartofi si tot ce se gatea pe vremuri in gradinite si scoli, in cantine, imi trezeste amintiri.
Restograf: Daca ai putea sa iesi la cina cu orice personalitate din lume, dead or alive, care ar fi aceea si spune-ne si 3 lucruri pe care ai vrea sa le afli direct de la sursa.
Delia: Mi-as dori sa iau cina cu Hugh Laurie, cel care joaca rolul principal din Dr. House. L-as intreba daca si in realitate e depresiv, ce l-a facut sa-si aleaga sotia pe care o are in prezent si daca a avut vreo aventura cu Caddie, personajul principal feminin.
Restograf: 3 preparate preferate eventual mic-dejun, pranz si desert, mancaruri de care nu te-ai putea satura niciodata.
Delia: Orice include cartof, in orice forma, in orice fel (copt , prajit etc), orice presupune paste si supe. De astea nu ma satur niciodata.
Restograf: Cel mai bun lucru pe care l-ai mancat oriunde in lumea asta, care a fost acela si unde l-ai savurat?
Delia: Nu pot sa spun ca cel mai bun lucru l-am mancat neaparat undeva in lume, pentru ca sunt gurmanda si imi place sa mananc si imi plac multe lucruri si am mancat multe lucruri bune din lumea asta. Pot sa spun in mod special de un loc din Vietnam, intr-un loc destul de cunoscut intr-un resort, unde oamenii veneau special pentru bucatar. Acolo el gatea in regim Michelin, el facea meniul, el pregatea totul. A fost absolut minunat, dar nu stiu sa va spun ce a fost, pentru ca nu am recunoscut nimic din farfurie.
Afla si care sunt restaurantele preferate ale Deliei.
P.S: Pe data de 6 martie 2017 Delia are un nou concert la Sala Palatului: PSIHEDELIA. Mai multe informatii pe pagina de Facebook a evenimentului.