Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Interviuri > REPERE > Despre Cori Gramescu
  • REPERE

Despre Cori Gramescu

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 7 septembrie, 2015
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

cori gramescu

Spui Cori Gramescu si deja ai impresia ca e mult mai usor sa slabesti, sa fii sanatos si in forma. Asta pentru ca tanara antrenoare de pilates si consilier pe dezvoltare personala face lucrurile sa para foarte simple.

Cori este coach de lifestyle si nutritie, genul de om care iti arata ca e usor sa faci sport, ca e frumos sa faci miscare si ca nu e chiar “stiti voi cine” atat de negru cand iti propui sa te apuci de o activitate benefica pentru mens sana in corpore sano.

Cori este antrenor cu acte-n regula de pilates, cardiolates (in 2012 – singurul instructor certificat sa predea Cardiolates in Romania), tae bo, piloxing si alte antrenamente pentru care s-a pregatit cu instructori din afara si pentru care si-a luat toate certificarile necesare. Tot Cori este si cea care a lansat o sala de sport dedicata exclusiv femeilor. Mai multe despre pregatirea profesionala a lui Cori.

 

Pe Cori am luat-o si noi la intrebari despre viata si sport, dar si despre restaurantele din tara. Raspunsurile ei le puteti citi in scurtul interviu de mai jos:

 

Restograf: Am citit pe blogul tau principiile alimentatiei sanatoase dupa care te ghidezi tu si pe care le recomanzi. Din experienta ta de pana acum, care e cea mai mare problema a femeilor care vor sa adopte un regim sanatos, care sunt tentatiile la care spun ca le e cel mai greu sa renunte si care e sfatul tau pentru ele?

Cori Gramescu: Principala problema in mentinerea unui plan de alimentatie sanatoasa vine din programe alimentare prea restrictive. Reducem prea mult cantitatea de mancare, apelam la o selectie prea mica de feluri de mancare in meniul zilnic si astfel este normal sa rezistam cu greu (sau chiar sa nu rezistam deloc) tentatiilor culinare. Asa ca e firesc sa simtim ca nu ne putem abtine in fata unui desert sau in fata unor alimente despre care stim foarte clar ca nu ne fac bine. Astfel, ajungem intr-un cerc de infometare/restrictie – exces/cazut prada tentatiilor care, in timp, ne aduce in situatia de a acumula din ce in ce mai multe kilograme, de a ne simti din ce in ce mai neputincioase si mai frustrate si care, astfel, se si autointretine. Solutia de a scapa de tentatiile alimentare este sa apelam la un stil de viata echilibrat, in care sa ne alimentam normocaloric in raport cu nevoile noastre metabolice si sa alegem alimente sanatoase si naturale. Sa facem miscare constant, sa ne constientizam emotiile si sa devenim atenti la modul in care luam deciziile in ceea ce priveste alegerile alimentare.

Restograf: Toti avem un guilty pleasure cand vine vorba de mancare: al tau care e sau care sunt (daca ai mai multe)? 🙂

Cori Gramescu: Ale mele sunt din zona “chestii grase si bune”! De la un Tbone steak pana la branzeturile frantuzesti si italienesti. Vara mi-e mai simplu, ca nu prea sunt alimente la care sa ma gandesc cand afara e cald, dar odata cu sezonul rece incep si tentatiile mele in zona asta. Incerc insa sa consum rar din aceste preparate si atunci cand o fac sa le asociez cu multe legume verzi. De asemenea, incerc sa nu depasesc prea mult cantitatile normale, ceea ce e greu.

cori gramescu 6

Restograf: Stiu ca in 2009 ai fost antrenorul castigatorului de la emisiunea concurs “Marele Castigator”. Care sunt cele mai mari provocari cu care te-ai confruntat atunci? Dar care sunt cele mai mari greutati generale pe care le-ai intampinat in sesiunile de private coaching?

Cori Gramescu: Ambianta unui concurs televizat difera mult de ceea ce se intampla in viata obisnuita a oamenilor. La momentul emisiunii, presiunea a venit din timpul foarte scurt pe care l-am avut la dispozitie si din programul incarcat de filmari. In practica de coaching, presiunea vine tot din pricina timpului, dar in alt sens. Oamenii, in general, sunt foarte buni la a-si dori intens lucruri pe termen scurt si astfel se mentin si motivati. Cand insa incearca sa implementeze un plan pe termen lung, apar situatii in care se demotiveaza sau incep mecanismele de autosabotare, nu-si organizeaza corect antrenamentele sau alimentatia. Rolul coaching-ului de lifestyle este acela de a oferi o solutie care sa functioneze pe termen lung pentru client si sa il invete pe acesta sa fie independent si eficient in deciziile lui alimentare si de antrenament, in contextul unei vieti personale si profesionale adesea solicitante.

Restograf: Ai obtinut foarte multe certificari pentru mai multe tipuri de antrenamente. Ai putea sa ne explici, in cateva cuvinte, care sunt principalele diferente intre cardiolates, pilates, metoda piloxing?

Cori Gramescu: In primii ani ai carierei mele am facut cateva cursuri de certificare in diferite stiluri de antrenament, din dorinta de a obtiune o vedere de ansamblu a solutiilor de antrenament pe care le avem. Intre timp, interesul meu s-a mutat spre zona de coaching si consiliere in alegerile de alimentatie si antrenament, precum si in dezvoltarea abilitatilor mele in antreprenoriat.

Cardiolates inseamna aplicarea principiilor pilates (aliniament neutru, miscare in aria normala de mobilitate a articulatiilor, respiratie, forma corecta de executie, echilibru postural) intr-un antrenament cardio, care se desfasoara pe o trambulina speciala, menita sa reduca impactul asupra articulatiilor si sa imbunatateasca functionarea sistemului cardiovascular si limfatic. Pilates reprezinta un concept amplu de antrenament care acopera atat exercitii la salteluta, cat si o rutina complexa de antrenamente pe aparate si cu diferite accesorii, in care se urmareste obtinerea unui echilibru functional pentru client, prin miscari controlate, menite sa aduca un aliniament postural neutru, prin activarea secventiala corecta a grupelor de muschi. Respiratia si constientizarea miscarilor corpului joaca, de asemenea, un rol foarte important in Pilates, precum si adaptarea repertoriului de miscari la nevoile clientului. Piloxing este un antrenament care combina elemente de standing pilates (miscari de pilates care se executa in picioare) cu elemente de dans si box.

cori gramescu 5

Restograf: Pornind de la crezul tau alimentar, ce crezi ca lipseste restaurantelor din Romania, ce ai adauga si ce ti-ar placea sa gasesti in cele mai multe restaurante bucurestene?

Cori Gramescu: Mi-ar placea sa gasesc o selectie mai generoasa de ingrediente sanatoase si preparate in care sa simte imaginatia chef-ului. Din pacate, in Bucuresti inca se pune accentul pe portii mari de mancare mediocra, in cele mai multe dintre restaurante. As vrea sa vad selectii de rosii organice heirloom, carne de vita bine maturata, peste proaspat de captura si un meniu sezonier, dar si mai mult curaj din partea chef-ilor in a propune retete noi, in a inova gastronomia damboviteana si a face educatie consumatorului bucurestean.

Descopera si care sunt restaurantele preferate ale lui Cori.

Descopera si care sunt retetele preferate ale lui Cori.

sursa imagini: Facebook

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alimentatie sanatoasa
  • antrenor lifestyle
  • antrenor nutritie
  • antrenor pilates
  • coach nutritie
  • cori gramescu
  • despre cori gramescu
  • interviu cori gramescu
  • interviuri restograf
  • invitati speciali
  • invitati speciali restograf
  • mancare sanatoasa
  • recomandari restaurante bucuresti
  • restaurante bucuresti
  • top restaurante bucuresti
  • viata sanatoasa
Citește și
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Citește articolul
  • REPERE
Fior di Latte: 10 ani de La Dolce Vita în inima Bucureștiului
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Citește articolul
  • REPERE
Călătorii și Farfurii @ Speedcast Restograf #1
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
Citește articolul
  • REPERE
Meet the Lady Chefs: 15 doamne ale bucătăriei românești
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #6, cu Dani Oțil
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #5, cu Costin Gache
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
Citește articolul
  • REPERE
Speedcast Restograf #2: o discuție „la cafea” cu Răzvan Burlacu (DROPSHOT)
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Citește articolul
  • REPERE
NEGRONI Aperitivo Bar pictează orașul în roșu și seduce cu un nou tip de experiență
Sciccheria, o arie culinară <em>di alta classe</em>, pe note de <em>dolce vita</em>
Citește articolul
  • REPERE
Sciccheria, o arie culinară di alta classe, pe note de dolce vita
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.