Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Cum sa-l faci pe bucurestean sa creada ca nu gustul conteaza, ci spiritul
  • Arhivă articole

Cum sa-l faci pe bucurestean sa creada ca nu gustul conteaza, ci spiritul

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 21 iulie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Eu cred ca nici macar un singur bob de piper nu e mai « natural » la Nana Natural Food decat la orice alt restaurant din Bucuresti. Nu spun ca nu ar fi, doar ca eu nu cred asa ceva. Ce pot garanta, insa, e ca gustul mancarii e mai prost decat la multe altele.

De fapt, conceptul pe care mi se pare ca incearca sa-l transmita cei de la Nana Natural Food e acela de « mancare ca acasa », si ca « natural food »-ul acela e doar un ambalaj de marketing. Gol de continut, ca aproape toate mesajele cu care suntem bombardati zi de zi. La aspect, da, e ca acasa, numai ca la gust iti aduce aminte de cantinele din studentie. Asta daca nu ai fost de curand in spital si ai de acolo niste amintiri si mai proaspete.

Dar sa o luam cu inceputul! Cred ca acest Nana Natural Food a fost deschis prima data la parterul unui bloc de pe Campineanu, chiar vizavi de Novotel, intr-un spatiu foarte mic, in care erau vreo trei mese. Tin minte sigla cu numele, era aceeasi, aceleasi culori, verde crud, ca sa-ti lipeasca « naturalul » mai bine de creier. Am auzit ca i-a mers bine, bucurestenii sunt sensibili la lucrurile declarat facute « din suflet », si baga repede mana in buzunar. Ca o baga, e foarte bine, dar sa bage si cealalta mana in foc cum ca mancarea e « nemaipomenita », cum am auzit de cateva ori spunandu-se despre acest mic bistrou, asta aduce a…

Asadar, doamna (« Nana », presupun, daca nu o fi si asta doar marketing) a cumparat sau a inchiriat o casa pe Emanoil Porumbaru, intre Statuia Aviatorilor si Charles de Gaulle, in una dintre locurile cele mai frumoase ale Bucurestiului. E o casa lunga, tip « vagon », cu un etaj scund, despre care nu sunt sigur ca e locuibil. Are si o curte in spate, destul de spatioasa. Totul e amenajat auster, a cantina, cu mese si scaune de plastic, iar salita in care e expusa mancarea arata la fel, ca un mic restaurant cu autoservire. La subsol e o salita mica si ea, fara geamuri, cu oarecare urme de amenajare, cu mobilier de lemn, parca, si cu ceva decoruri simple pe pereti. In timpul verii, insa, toata lumea sta in curte, unde te-ai astepta sa vezi si niste flori sau alte plante. Insa nu le vezi.

Conceptul culinar de la Nana Natural Food e interesant si foarte bine-venit intr-un oras ca Bucurestiul, care duce mare lipsa de solutii simple, oneste si ieftine in materie de mancat rapid. Mancarea s-ar putea incadra in trei categorii: cateva feluri gata facute, mancare « de casa », cu sos, calda; apoi sunt felurile a la carte, pe care le comanzi dintr-un meniu si pentru care imi inchipui ca astepti mult si bine, de vreme ce toata lumea isi ia numai dintre cele din galantar. Iar in ultimul rand, am vazut scris pe undeva ca poti sa le spui dinainte celor de la Nana Natural Food ce vrei sa mananci – cu focusul tot pe « mancarea sanatoasa » – si ei te asteapta cu ea gata facuta.

Dupa cum am spus, toti clientii par sa vina la Nana Natural Food ca la o cantina, adica sa manance repede si nu cu multi bani, asa ca isi iau mancarurile gata facute, pe care le mai si vezi, pe deasupra. Asta am facut si eu, cu toate ca nu aveau mare lucru in afara de cateva feluri de carne. Nimic cu legume, nimic cat de cat deosebit. Nu au fost bune. In niciun caz « mancare de casa »! Era o mancare de cantina, ieftina si facuta la gramada, la repezeala. Nici de nemancat nu as spune ca era, insa eu nu m-as mai duce a doua oara acolo. Sub nicio forma!

Si, daca tot ar fi sa mananc prost, de cei 50 de lei pe care i-am lasat pentru ceea ce se vede in poza, as lua altceva, ca de « sanatate » nu cred ca se pune problema la Nana Natural Food. Serviciul impersonal, foarte diferit de ceea ce te-ai astepta sa gasesti intr-un asemenea loc. Clienti erau destui, corporatisti cu lefuri mai mici de la numeroasele cladiri cu birouri din jur. Unii dintre ei au venit doar pentru ca se mananca ceva mai rapid si mai ieftin decat in alta parte, insa pot sa jur ca sunt si cativa care gasesc « spiritual » un asemenea loc si cu un astfel de concept. Si eu l-as fi considerat asa, fara indoiala, daca ar fi avut mancare cinstita. Eu, personal, nu dau doi bani pe amenajarea unui restaurant, atata vreme cat mancarea e buna si facuta cu buna-credinta, cu pasiune si cu interes. Dar nu e cazul.

Deci, Nana Natural Food nu e ceea ce va inchipuiti cand cititi numele, cand vedeti ceea ce scriu ei insisi despre acest mic bistrou, si ceea ce credeti ca ar trebui sa fie, de fapt. Nu e o « gospodina » acolo care face tot felul de bunatati, ca acasa, doar din placerea gatitului si pentru a vedea multumirea pe fata musafirului care se mangaie pe burta dupa ce a mancat mai mult decat isi propusese. O fi fost asa la inceput, cine stie, insa acum e doar o cantina mica si industriala, la fel ca toate celelalte din Bucuresti, doar ca mai putin amenajata. O fi cateodata spiritual sa mananci prost, sa infuleci un snitel sleit si sa bei un pahar cu vin, insa nu la Nana Natural Food…

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cafe bucuresti
  • cafenea bucuresti
  • cafenele bucuresti
  • cafenele centru
  • ceainarii bucuresti
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cluburi bucuresti
  • lista restaurante bucuresti
  • restaurante aviatorilor
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.