Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Cum sa ajungi primul restaurant, dupa ce ai fost ultimul, in doar cateva sute de metri
  • Arhivă articole

Cum sa ajungi primul restaurant, dupa ce ai fost ultimul, in doar cateva sute de metri

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 31 mai, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Oamenii de la Zaitoone asteptand clientii
Oamenii de la Zaitoone asteptand clientii

Restaurantul Zaitoone s-a mutat cu cateva sute de metri, in mai 2014, din Cartierul Francez in Parcul Bordei, langa un alt restaurant, La Gondola, mult mai vechi in acele locuri. Cu aceasta ocazie au facut si un face-lift semnificativ, de foarte bun augur. “Zaitoone” inseamna “maslina” in araba, insa vad ca folosesc pronuntia in engleza, isi spun “zaitun”.

Noua casa a lui Zaitoone e remarcabila, si asta il va propulsa direct printre cele mai cunoscute restaurante ale Bucurestiului, alaturi de vecinele lui din Herastrau. Se stie, aproape toate restaurantele care sunt pe malul unei ape au succes daca iti dau o mancare cat de cat buna. La Zaitoone au un salon de marime medie, foarte luminos, cu ferestre largi catre lac. E bine amenajat, a restaurant occidental de lux, lucruri si decoruri de calitate, scaune tapisate gros, moi, fete de masa albe. Doar cateva draperii groase si alte panzeturi colorate pe mese si in jur te duc putin cu gandul catre specificul oriental, si cateva obiecte de decor, insa discret si bine gandit.

Marea atractie de la Zaitoone e terasa de pe malul lacului, insa, cu un stejar batran, maiestuos si nebucurestean, deasupra. Si cu alti copaci in jur, care feresc de un soare care nu are ce cauta in crestet, ci doar alaturi. Nu e mare de loc, nu se compara ca marime cu cea a vecinilor cu Gondola, insa e mai placuta avand mai multa vegetatie in jur. Nu e acoperita, au doar niste umbrele, sper sa nu ramai adapostit doar de acelea in mijlocul arsitei, oricati stejari si alti copaci ai avea langa tine.

Zaitoone e un restaurant libanez, cu tot ce inseamna asta in farfurie, deja bine cunoscut bucurestenilor. Mancarea a fost foarte buna, le-am pus o nota mai mare decat le dadusem cu trei luni in urma la vachiul Zaitoone, adica nota maxima, pentru ca si humusul a fost mai bun si, mai ales, kafta, facuta, in sfarsit, asa cum trebuie, cu multa grasime si cu legume, nu ca niste mici tari si uscati, cu carne de vita in exces, asa cum au inceput sa faca multe restaurante libaneze din bucuresti, invocand gusturile si cerintele clientilor.

Preturile sunt semnificativ mai mari aici, in Parcul Bordei, decat la vechiul Zaitoone, si asta pe buna dreptate, oricine ar fi facut la fel. Clienti destui, terasa era plina, salonul gol, insa. Clientela amestecata, am vazut de toate acolo: oameni de afaceri seriosi, politicieni cunoscuti, fufe pentru care masa de pranz e micul dejun, dubiosi cu cefe groase si cu lanturi de aur la gat.

De noi s-a ocupat un chelner foarte bun, odihnit, dezinvolt, zambitor, rapid. Le-am fi pus nota maxima si la servicii, si Zaitoone ar fi urcat, astfel, direct in varful topului Restograf, daca nu m-as fi intalnit la intrare cu un mai mare al locului, poate chiar patronul, cu care am avut un scurt schimb de “idei”. Si nu era singur, mai era unul, din aceia in fighting mood perpetuu, si cand dorm, cu toti markerii sociali in display, gata sa apere cu orice pret nici el nestiind prea bine ce.

Asadar, din anonimatul total de pana acum, Zaitoone va deveni, in scurt timp, unul dintre restaurantele libaneze de referinta si chiar unul din restaurantele Bucurestiului despre care se va mai vorbi. Aveti mare grija, doar, sa nu va uitati urat, cumva, la cine nu trebuie de acolo…

(poza lui Aconitum-Napellus de pe www.deviantart.com)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie araba
  • bucatarie arabesca
  • bucatarie libaneza
  • cafe bucuresti
  • cafenea bucuresti
  • cafenele bucuresti
  • cafenele centru
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • cluburi bucuresti
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare araba
  • mancare arabesca
  • mancare libaneza
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • parcul bordei
  • restaurant arab
  • restaurant arabesc
  • restaurant libanez
  • restaurant zaitoone
  • restaurante arabesti
  • restaurante bordei
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante herastrau
  • restaurante libaneze
  • restaurante libaneze bucuresti
  • restaurante nord
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • sali evenimente
  • specific arab
  • specific arabesc
  • specific libanez
  • topul restaurantelor bucuresti
  • zaitone
  • zaitoone restaurant
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.