Seoul e unul dintre cele cateva restaurante coreene din Bucuresti. Am inteles ca patronii – coreeni, fara indoiala – de la fostul Korea House, din strada Jiului, au decis sa se mute de acolo, dupa mai multi ani, catre o zona mai buna si sa faca si un « upgrade ». Au inchiriat al doilea etaj din Clubul Tezaal, pe Zorileanu, foarte aproape de Casin, si au deschis noul restaurant coreean acolo, botezat acum Seoul.
Pentru cine nu stie, clubul-restaurant Tezaal a fost construit la putin timp dupa Revolutie si a avut multa faima. Intre timp s-a dus la fund aproape cu totul, multi sunt mirati acum sa auda ca inca exista. Pe el scrie ca e si restaurant, insa cred ca e doar un salon de evenimente, fiindca pare sa fie si inchis in zilele in care nu e vreo nunta sau o cumetrie pe acolo.
Atmosfera de la Seoul e cea obisnuita in localurile extrem-orientale, adica mai intunecoasa, cu geamurile acoperite, luminatul cu becuri din interior, ascunse, cu decoruri de-ale lor. Oricum, nota pe care am pus-o la ambianta a fost legata mai mult de ceea ce imi inchipuiam eu ca ar trebui sa vezi intr-un astfel de restaurant coreean, si nu dupa ce mi-ar placea mie sa am in jur cand merg sa mananc undeva.
Meniul e bogat la Seoul, sunt si poze la fiecare fel de mancare si explicatii detaliate. Sigur, tot in chelner iti pui baza. Si aici, la Seoul, cel care s-a ocupat de noi a fost destul de clar si convingator. Am luat mai multe feluri, toate la recomandarea lui. Am mancat de doua ori pana acum la Seoul, a doua oara mai bine decat prima data. Preturile nu sunt mici la Seoul, dar nici mai mari decat la celelalte restaurante coreene. Clienti nu erau, in afara de noi. Serviciul, insa, a fost foarte bun, cu oameni deschisi, binevoitori, cu un zambet natural pe buze.