Au mai multe sali, una dintre ele are un magazin cu tot felul de produse italienesti de cumparat pentru acasa: paste, carnuri uscate, branzeturi, concerve si altele.
Bucataria e italiana, dupa cum spune si numele, au un bucatar italian care a conceput un meniu traditional, nu s-a bagat, sau nu stie cum e cu bucataria italiana fina, de fine dining. Mancarea a fost buna, insa nimic de scos in evidenta: orezul fara gust si apos, spanacul asa si asa, escalopul cu carnea buna, dar sosul nu cine stie ce, carpaccio si ficatul de vitel bune, acesta din urma chiar foarte bun, la fel si painea. Vinul rosu “la temperatura camerei”, asa cum cred patronii bucuresteni de restaurante ca trebuie baut, adica pe la vreo 27-28 de grade, un fel de supa la pahar… 🙁
Daca as fi avut doua categorii separate pe site pentru restaurantele cu bucatarie italiana, asa cum ar fi trebuit sa faca pana acum, de altfel – adica bucatarie italiana fina si bucatarie traditionala -, atunci i-as fi pus o nota mai mare lui Il Villagio. Probabil ca, din acest punct de vedere, e nedreptatit fata de alte restaurante cu specific italian care au primit cu prea multa usurinta note mari…
Serviciul a fost bun, ceva mai scortos si impersonal decat ar fi fost cazul, insa le-am lasat nota maxima, pentru incurajare. Preturile mari, o masa in doi, cu o sticla de vin bun, te costa pe putin 3-400 de lei.
Il Villagio e, deci, unul dintre cele nu multe restaurante cu specific traditional italian bune ale orasului, sunt sigur ca va avea succesul pe care parcul il garanteaza, bucuresteni cu bani sunt inca destui…