Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > Crama Domneasca & Restaurantul Voievodal Baneasa (prezentare)
  • Arhivă articole

Crama Domneasca & Restaurantul Voievodal Baneasa (prezentare)

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 26 decembrie, 2013
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Restaurant Voievodal Baneasa Cand a fost deschis Restaurantul Voievodal Crama Domneasca? In urma cu 5 sau cu 6 ani?

Restaurantul din Centrul Vechi a fost inaugurat la sfarsitul anului 2008.

Ansamblul de incaperi care formeaza Crama Domneasca a gazduit pentru prima data un restaurant in anii ’70?

Da, mai exact, deschiderea a avut loc in anul 1971 si a coincis cu disponibilitatea autoritatilor de a inaugura si dezvolta destul de multe alte locatii devenite reprezentative in epoca.

Cat de vechi sunt arcadele din aceasta locatie? Au mai mult de 300 de ani sau mai mult de 400 de ani?

Ruinele ce au in componenta si o parte din crama, au facut parte din “acele pivnite vaste” asa cum mentioneaza izvoarele istorice si au fost ridicate de catre Mircea Ciobanul (al carui mormant se afla in incinta ansamblului muzeal Curtea Veche) intre anii 1545-1559.

Spatiul Restaurantului Voievodal BANEASA este de peste 1.500 de metri patrati, nu-i asa?

Da, suprafata intregului ansamblu este de aproximativ 1550 mp.

De unde vine denumirea de restaurant voievodal din numele ambelor restaurante?

Prin acest termen/cuvant am incercat apropierea/asocierea de/cu frumoasa si tumultoasa perioada istorica a Tarii Romanesti, cu maretia si grandoarea vechilor curti domnesti iar legendele si istoriile tarii noastre sa fie rostuite astfel si de catre noi.

De unde vine denumirea de Crama Domneasca?

Cu siguranta ca s-a avut in vedere faptul ca in vremurile vechi, in pivnite se pastrau alimentele, armele dar si vinul, incintele de adancime asigurand o ambianta termica bine cunoscuta si necesara totodata.

Care sunt principalele diferente dintre cele 2 locatii?

Pozitionarea in zone total opuse atat geografic dar si cu nise de potentiali clienti,diferite. Arealul din Centrul Istoric constituie un punct de interes imens pentru vizitatori iar vecinatatea cu MUZEUL CURTEA VECHE ne asigura un avantaj de luat in seama. Locatia din Baneasa dispune de un numar de locuri cu 50% mai mare decat cea din Centrul Vechi. Spatiul de aici poate gazdui evenimente sociale de mare amploare cu rezultate remarcabile. Pozitionarea in apropiere de lacul Herastrau si vegetatia ce incadreaza locatia, alaturi de arhitectura locului dau acesteia un aer de conac boieresc.

Care este targetul fiecareia dintre cele 2 locatii?

Cu siguranta ca oaspetii straini au cautat si vor cauta locante cu specific, de asemenea ne adresam si diferitelor medii ce doresc organizarea unei mese de protocol intr-un cadru natural si autentic dar asteptam si clientii care in ultimii ani ies si iau masa atat in pauza de pranz sau care doresc sa socializeze in cadrul unor evenimente organizate de restaurant.

Care sunt principalele avantaje competitive ale fiecareia?

In Centrul Vechi ne aflam in mijocul unui trafic zgomotos, dinamic, boem ce are o tenta culturala si care a reusit sa devina un punct de bifat pe o imaginara harta turistica a Bucurestiului; in zona Baneasa apreciem ca vom afla protipendada oricarei capitale respectabile.

Ce planuri de viitor aveti?

Consolidarea pozitiei pe piata HORECA este ceea ce ne dorim, in primul rand precum si aportul nostru in ceea ce priveste cresterea calitatii serviciilor in domeniu.

Asigurati si delivery pentru vreuna din locatii sau doriti sa asigurati?

Dispunem de logistica pentru serviciile tip delivery si catering si suntem deschisi in a colabora cu parteneri doritori de astfel de servicii.

Care sunt partile comune si diferite din meniul celor 2 restaurante si de ce sunt aceste diferente?

Listele menu sunt asemanatoare cu un usor avantaj numeric pentru cea din Baneasa; avem de asemenea disponibilitate pentru preparate unice solicitate de catre clienti, ce le pot precomanda atunci cand importanta/rigoarea/protocolul mesei impune acest lucru.

Care sunt preparatele care se comanda cel mai mult la Restaurantul Voievodal Baneasa?

Preparatele la jar sunt printre cele mai solicitate produse din lista menu.

Semineul de epoca de aici este functional, da?

Semineele din ambele locatii sunt functionale si am gandit ca este firesc sa se regaseasca astfel de elemente de décor intrucat ele existau si in stravechile Sali ale tronului unei curti domnesti.

Care este numarul total de preparate din meniul Restaurantului Voievodal BANEASA?

Stim ca in cel al restaurantului din Baneasa sunt peste 100 de preparate, structurate astfel:

specialitatile casei – 5 retete;
gustari reci – 5 retete;
gustari calde – 3 retete;
ciorbe, supe, crème – 10 retete;
mancaruri gatite, antreuri (sau tigai in jargon professional) – 23 retete;
preparate din peste – 8 retete;
preparate la gratar – 22 retete;
salate – 16 retete;
garnituri – 15 retete;
sortimente de branzeturi – 2 retete;
deserturi – 18 retete;

Ce capacitate are Salonul Voievodal din incinta restaurantului din Baneasa?

150 de locuri.

Dar Salonul Domnesc?

150 de locuri.

Descrieti, va rog, bucataria de specific national cu accente medievale care spuneti ca defineste Restaurantul Voievodal Baneasa dar si pe cel din Centrul Vechi, evident.

Am dorit sa oferim calitate preparatelor traditionale prin care sa le scoatem din banalul, din rutina arhicunoasterii, de catre orice roman. Carnea preparata termic atat la cuptor dar si la gratar, in cantitati respectabile a asigurat satietate oricarei mese si a facut ca fiecare oaspete sa sa simta ca si cum a luat parte la un maret festin. Din variata bucatarie romaneasca cu influentele ei orientale, slave sau habsburgice am ales acele preparate care pot fi asimilate atat mental dar si organic de catre omul modern. Am experimentat cu succes si unele preparate care erau la mare trecere in epoca Brancoveneasca, precum : ciorba de tarhon, mancare de vitel cu agurida, scortisoara si sofran, vaca la foc iute cu prune uscate, carne de oaie prajita cu migdale si zeama de lamaie, gaina grasa umpluta cu stafide, si ficatei, placinte cu ravase din foite de aluat, preparate de poveste dar care pot fi descoperite doar de catre curiosii din/dintre noi.

Ce rol au preparatele rafinate din meniul Restaurantului Voievodal BANEASA, ce nu apartin bucatariei romanesti vechi, gen dorada la jar, supa crema de sparanghel, de telina sau broccoli?

Dintre cele “dresuri” adica ingrediente, multe erau importate din “cele strainataturi” de chelarii si bucatarii vechilor curti domnesti si boieresti. Noi am incercat doar sa-i imitam, oferind boierilor zilelor noastre cele doritoare!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • bucatarie romaneasca
  • cafe bucuresti
  • cafenea bucuresti
  • cafenele bucuresti
  • cafenele centru
  • cafenele centrul istoric
  • cafenele centrul vechi
  • ceainarii bucuresti
  • cele mai bune restaurante
  • centrul istoric
  • centrul vechi
  • clasament restaurante
  • cluburi bucuresti
  • cluburi centru
  • cluburi centrul istoric
  • cluburi centrul vechi
  • Crama Domneasca
  • lista restaurante bucuresti
  • localuri nunti
  • mancare romaneasca
  • meniu romanesc
  • mese festive
  • organizam evenimente
  • restaurant romanesc
  • restaurant voievodal baneasa
  • restaurante bucuresti
  • restaurante centru
  • restaurante centrul istoric
  • restaurante centrul vechi
  • restaurante de top
  • restaurante evenimente
  • restaurante nunti
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • restaurantul voievodal baneasa
  • sali evenimente
  • specific romanesc
  • topul restaurantelor bucuresti
  • traditional romanesc
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.