De curand ne-a atras atentia un nou concept din lumea culinara, unul in care copiii si parintii sunt elevi la acelasi curs, si anume unul de gatit. The Cooking Ground e un program de invatare pentru toti cei interesati de un stil de viata sanatos si cu gust bun. Proiectul a luat nastere la initiativa a 3 tineri din domenii diferite: Alex Mihai Dinu – PR si Project Manager, Silvia Floarea – Fundraiser si Project Manager si Robert Soparlache – senior art director.
Ei au pus bazele acestui program in care copiii si parintii invata cum sa gateasca, cursuri menite sa le starneasca interesul si curiozitatea pentru mancarea buna si sanatoasa. Despre acest “loc de joaca” am vrut sa aflam si noi mai multe si fix asta facem in interviul de mai jos.
Restograf: Ce este The Cooking Ground mai exact?
The Cooking Ground: The Cooking Ground este un curs de gatit pentru parinti si copii. Acestia vor afla impreuna de la chefii care fac parte din program mai multe despre secretele bucatariei, despre cum isi pot gati singuri mesele sau despre cum pot folosi in moduri inovative ingredientele. E un proiect care isi propune sa vorbeasca cinstit despre gatit si alimente, despre gusturi, texturi, totul intr-o experienta ludica si inovatoare.
Restograf: Cum a aparut ideea acestui proiect si cine e echipa din spatele initiativei?
The Cooking Ground: Ne-am dat seama ca sunt destul de multe activitati extracuriculare destinate copiilor, dar ca niciuna nu ii implica si pe parinti sau ca oricum nu ii implica intr-un mod pe care sa il gaseasca educational pentru ei. Si cum suntem toti trei pasionati de bucatarie si ne plac copiii, ideea ne-a venit destul de natural.
Mai multe detalii despre ei gasesti aici.
Restograf: Care sunt bucatarii care vor tine cursurile de la The Cooking Ground?
The Cooking Ground: Bucatarii implicati in proiect sunt: Costi Sulugiuc (Energiea), Irina Hristu (Pop-up Dinner), Andreea Caretu (Miez), Daniel Voinea (Carturesti), Robert Soparlache, Cristina Malai (Cezanne).
Restograf: Ce urmariti mai exact prin aceste ateliere?
The Cooking Ground: Noi ne propunem sa le oferim o experienta revelatoare participantilor nostri. Pe de o parte, parintii ar trebui sa se bucure de faptul ca pot petrece timp cu copiii lor invatand lucruri noi despre cum isi pot prepara singuri mesele, iar pe de alta parte copiii vor avea ocazia sa intre in contact cu alimente si texturi de alimente si preparate la care altfel poate ar fi fost reticenti.
Restograf: “The Cooking Ground reprezinta o serie de 10 intalniri, fiecare intalnire abordand o alta tema si fiind coordonata de un alt chef. In cadrul intalnirilor, atat copiii, cat si parintii vor avea ocazia sa isi largeasca orizonturile privind ingredientele folosite, retete si modalitati de preparare” – ati putea sa ne spuneti cateva dintre temele care vor fi abordate?
The Cooking Ground: Vrem sa fie o aventura completa, asa ca vom prepara de la placinte, salate calde pana la supe sau peste. Proiectul se incheie cu o cina gatita exclusiv de cei mici.
Programul detaliat:
– Mic dejun
– Paine
– Salate
– Pizza
– Gustari
– Peste&piureuri&sosuri
– Supe&mirodenii
– Deserturi
– Pachetel pentru scoala
– Cina finala
Restograf: Am vazut ca inscrierea costa 600 de euro pentru tot programul. Exista posibilitatea de a participa doar la un curs din program?
The Cooking Ground: Da, exista si posibilitatea inscrierii la un singur seminar, dar ii incurajam pe participantii nostri sa incerce intreaga experienta
Restograf: E one time only sau veti repeta programul?
The Cooking Ground: Speram sa nu fie one time only si sa il reluam la primavara.
Restograf: Inainte de a lansa programul, ati analizat cumva domeniul? Daca da, ce lucruri interesante ati descoperit despre cursurile de gatit pentru parinti si copii?
The Cooking Ground: Ne-am uitat un pic in stanga si-n dreapta si ne-am dat seama ca nu prea exista ce am vrea noi sa facem. Am tot cerut feedbackuri dupa ce am pus proiectul pe foaie si toti ne-au zis ca ideea e misto. L-am mai conturat in functie de feedbackul primit si iata-ne acum vorbind despre el. Avem incredere ca e util, pentru ca insightul de la care am plecat ni se pare corect.
Restograf: Cu ce ati vrea sa ramana cursantii vostri la final de program?
The Cooking Ground: Pai cred ca am fi foarte fericiti daca la final parintii ne-ar spune ca a fost pentru prima oara cand s-au bucurat sa mearga la un curs pentru copii si pe de alta parte sa vedem un pusti mancand celery sticks inmuiate intr-un sos pe care i l-a pregatit parintele.
Detalii despre proiect si cum va puteti inscrie, aici.