„Bucatarul de Aur al Bucurestiului” va fi ales pentru al treilea an consecutiv intr-o competitie organizata de SC Compania de Investitii pentru Turism SA si Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijinul Centrului de Excelenta in Gastronomie Aroma, Bilancia si Ramada Bucharest Parc.
Concursul se desfasoara inca de la prima editie sub deviza „Regandim Traditia!”, astfel incat bucatarii inscrisi in competitie trebuie sa realizeze un meniu de trei servicii inspirat din bucataria traditionala romaneasca, insa adaptat tendintelor actuale ale gastronomiei. Pentru a castiga Trofeul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, aspirantii trebuie sa treaca de cele trei etape etape ale competitiei, prima dintre ele fiind preselectia, in urma careia vor fi selectati bucatarii de la localurile cele mai prestigioase din Capitala sau se pot inscrie voluntar, CV-urile lor fiind evaluate de membrii juriului. Apoi, va urma semifinala in data de 15 noiembrie, incepand cu ora 11.00. Ca si la editiile anterioare, Centrul de Excelenta in Gastronomie Aroma va pune la dispozitie spatiul si cele mai moderne dotari pentru ca bucatarii inscrisi in competitie sa poata convinge juriul ca merita sa ajunga in finala. Bucatarii care vor acumula mai mult de 60 de puncte vor participa la finala din data de 14 decembrie 2011.
Gazda serii de gala va fi Hotelul Ramada Bucharest Parc, sala Terra Grand Ballroom, unde invitatii se vor putea bucura de preparatele realizate de finalisti. De asemenea, vor avea parte de surprize din partea organizatorilor. Evaluarea maestriei si profesionalismului concurentilor va fi realizata de bucatari cu experienta in competitii nationale si internationale. La semifinala vor juriza: Nicolae Lica—Hotel J.W.Marriott, Georgeta Corduneanu—Hotel Intercontinental, Maria Popa—profesor gastrotehnica SC Compania de Investitii pentru Turism SA, iar la finala: David Contant (castigatorul editiei din 2009), Henrik Sebock—Hotel Howard Johnson, Orlando Zaharia (castigatorul editiei din 2010).
Corecta asociere a vinurilor cu preparatele servite va fi determinata de Bogdan Cojocaru, cel care a primit aceasta distinctie in 2010. Seara de Gala a finalei nu este numai una dedicata artei culinare, ci si filantropiei. Meniurile realizate de finalisti vor fi vandute contra sumei de 200 ron, iar suma colectata va fi donata Asociatiei Sf. Arhidiacon Stefan, care sprijina categoriile sociale defavorizate.
(comunicat Compania de Investitii pentru Turism, Oct. 2011)