Îţi aducem noutăţi savuroase din peisajul culinar românesc… mixat cu savori din însorita Sicilia: la un an de la deschiderea Sciccheria, chef Giuseppe Raciti s-a alăturat pentru o seară specială chefului rezident Michael Passarelli. Împreună, au creat un meniu grandios în cinstea evenimentului aniversar Etnavaganza, o cină aniversară la Schiccheria.
Etnavaganza a fost o cină / concept creativ ce încapsulează întreaga eleganţă şi rigurozitate a restaurantului, dar şi caracterul efervescent şi pasional asociat cu chef Raciti, supranumit cheful vulcanic în presa italiană. Cina preparată la 4 mâini a avut loc pe 15 iunie, a inclus 40 de oaspeţi pofticioşi şi a fost sold out încă din primele zilei ale anunţului oficial.
Dar înainte ca invitaţii să ia parte la seara de gală, presa de specialitate a fost invitată să deguste minunăţiile cu influenţe mediteranene, preparate din ingrediente aduse special din Sicilia. Şi da, astrele s-au aliniat astfel încât Restograf să aibă parte de o experienţă first-hand. Sau mai bine spus, first-bite.
Chef Giuseppe Raciti & Chef Michael Passarelli
Chef Giuseppe Raciti s-a aflat pentru prima oară în România. El este foarte apreciat pe plan internaţional, mai ales pentru că a adus o stea Michelin Zash din Catania. Parcursul său profesional se leagă de restaurante din întreaga lume, precum San Domenico Palace Hotel din Taormina, Palace Hotel din Gstaad și Kulm Hotel din St. Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat.
„Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”, a povestit chef Giuseppe Raciti.
Chef Michael Passarelli este cheful rezident al restaurantului Sciccheria, un cunoscător fin al bucătăriei italienești şi un excelent profesionist în captarea celor mai fine savori mediteraneene în preparate desăvârșite, care duc mai departe cu onoare numele Passarelli, deja consacrat în universul culinar românesc şi nu numai.
Cină aniversară Sciccheria x Mercanti
Capodopera culinară s-a desfăşurat în 5 acte, fiecare revelând arome sublime, cu gust intens, create fie de chef Giuseppe Raciti, fie de chef Michael Passarelli, înfăţişând cele mai îndrăgite dish-uri italieneşti.
Antipasto de bun venit a inclus Crochetta di Baccala, un starter semnat chef Raciti, ce aduce a faimosul arancino sicilian, dar umplut cu cod, cartof şi roşii uscate. Acesta a fost unul dintre cele mai apetisante feluri ale evenimentului. Însă nu mult după degustarea lui, s-a remarcat şi Crevetele roşu cu migdale şi arici de mare de la Atipasti principale.
Dintre felurile principale, cel mai mult am savurat Maialino Nero di Nebrodi, preparat de către chef Raciti din pulled pork, varză, muştar, miere şi ardei copt. Carnea de porc, similară celei de Mangaliţă, a fost pur şi simplu curcubeu pe cerul gurii!
Dar cireaşa de pe tort şi preferata mea (răspuns final) a fost spuma din lămâi siciliene, confiată cu crumble de migdale şi ciocolată, aranjată într-o estetică jucăuşă şi instagramabilă, creaţie semnată de chef Michael Passarelli.
Meniul a fost, cu siguranţă un succes, savurat din plin de invitaţi şi explicat cu dedicaţie de către staff-ul foarte bine informat şi dornic să ofere detaliile preţioase pentru a întregi experienţa. Şi în afara acestui eveniment special, restaurantul Sciccheria oferă o gamă captivantă de preparate italieneşti, într-o atmosferă rafinată şi un decor fabulos.
Aşa că da, urmează o invitaţie! Dacă ţi-e dor de o vacanţă cu dolce far niente, te invităm să porneşti într-o călătorie culinară a imaginaţiei şi a papilelor gustative la Sciccheria.
Rezervă o masă la Sciccheria și mergi să savurezi și tu bunătățile lor!