Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • NOUTĂȚI

Cină aniversară la Sciccheria, alături de un chef prezent în ghidul Michelin

  • Autor : Diana Duca (aka Găina Bătrână)
  • Data publicare : 18 iunie, 2023
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Îţi aducem noutăţi savuroase din peisajul culinar românesc… mixat cu savori din însorita Sicilia: la un an de la deschiderea Sciccheria, chef Giuseppe Raciti s-a alăturat pentru o seară specială chefului rezident Michael Passarelli. Împreună, au creat un meniu grandios în cinstea evenimentului aniversar Etnavaganza, o cină aniversară la Schiccheria.

Cină aniversară Sciccheria, Etnavaganza, unde au gătit Chef Giuseppe Raciti, din ghidul Michelin, alături de Chef Michael Passareli.

Etnavaganza a fost o cină / concept creativ ce încapsulează întreaga eleganţă şi rigurozitate a restaurantului, dar şi caracterul efervescent şi pasional asociat cu chef Raciti, supranumit cheful vulcanic în presa italiană. Cina preparată la 4 mâini a avut loc pe 15 iunie, a inclus 40 de oaspeţi pofticioşi şi a fost sold out încă din primele zilei ale anunţului oficial.

Dar înainte ca invitaţii să ia parte la seara de gală, presa de specialitate a fost invitată să deguste minunăţiile cu influenţe mediteranene, preparate din ingrediente aduse special din Sicilia. Şi da, astrele s-au aliniat astfel încât Restograf să aibă parte de o experienţă first-hand. Sau mai bine spus, first-bite.

Chef Giuseppe Raciti & Chef Michael Passarelli

Chef Giuseppe Raciti s-a aflat pentru prima oară în România. El este foarte apreciat pe plan internaţional, mai ales pentru că a adus o stea Michelin Zash din Catania. Parcursul său profesional se leagă de restaurante din întreaga lume, precum San Domenico Palace Hotel din Taormina, Palace Hotel din Gstaad și Kulm Hotel din St. Moritz. Cu toate acestea, el a decis să se stabilească în Sicilia, locul nașterii sale, un tărâm care îl fascinează și de care se simte profund legat.

„Indiferent unde am călătorit, mi-am dorit întotdeauna să mă întorc acasă și să aduc cu mine tot ce am învățat. Sunt mândru de rădăcinile mele siciliene, pe care le onorez prin preparatele create. Gastronomia mea își propune să creeze un lanț de povești, pe care oaspeții să le savureze și în care să simtă emoția și sufletul regiunii pe care o reprezint, de la celebrul vulcan, până la poalele Etnei și, mai departe, până la Marea Ionică”, a povestit chef Giuseppe Raciti.

Chef Giuseppe Raciti, din ghidul Michelin, alături de Chef Michael Passareli, în bucătărie la cină aniversară Sciccheria
Chef Giuseppe Raciti aranjeaza o  farfurie in cadul cinei Etnavaganza de la Sciccheria
Chef Michael Passareli aranjeaza o  farfurie in cadul cinei Etnavaganza de la Sciccheria

Chef Michael Passarelli este cheful rezident al restaurantului Sciccheria, un cunoscător fin al bucătăriei italienești şi un excelent profesionist în captarea celor mai fine savori mediteraneene în preparate desăvârșite, care duc mai departe cu onoare numele Passarelli, deja consacrat în universul culinar românesc şi nu numai.

Cină aniversară Sciccheria x Mercanti

Capodopera culinară s-a desfăşurat în 5 acte, fiecare revelând arome sublime, cu gust intens, create fie de chef Giuseppe Raciti, fie de chef Michael Passarelli, înfăţişând cele mai îndrăgite dish-uri italieneşti.

Antipasto de bun venit a inclus Crochetta di Baccala, un starter semnat chef Raciti, ce aduce a faimosul arancino sicilian, dar umplut cu cod, cartof şi roşii uscate. Acesta a fost unul dintre cele mai apetisante feluri ale evenimentului. Însă nu mult după degustarea lui, s-a remarcat şi Crevetele roşu cu migdale şi arici de mare de la Atipasti principale.

Dintre felurile principale, cel mai mult am savurat Maialino Nero di Nebrodi, preparat de către chef Raciti din pulled pork, varză, muştar, miere şi ardei copt. Carnea de porc, similară celei de Mangaliţă, a fost pur şi simplu curcubeu pe cerul gurii!

mai multe preparate de la cină aniversară Scicchria
preparate de la cină aniversară Scicchria
mai multe preparate de la cină Etnavaganza

Dar cireaşa de pe tort şi preferata mea (răspuns final) a fost spuma din lămâi siciliene, confiată cu crumble de migdale şi ciocolată, aranjată într-o estetică jucăuşă şi instagramabilă, creaţie semnată de chef Michael Passarelli.

Meniul a fost, cu siguranţă un succes, savurat din plin de invitaţi şi explicat cu dedicaţie de către staff-ul foarte bine informat şi dornic să ofere detaliile preţioase pentru a întregi experienţa. Şi în afara acestui eveniment special, restaurantul Sciccheria oferă o gamă captivantă de preparate italieneşti, într-o atmosferă rafinată şi un decor fabulos.

desert servit in glob de sticla la cina Etnavaganza
preparate de fine dining de la cină aniversară Sciccheria
preparate de fine dining de la cină aniversară Sciccheria
farfurii cu buns asezate frumos
un preparat de fine dining de la cina Etnavaganza

Aşa că da, urmează o invitaţie! Dacă ţi-e dor de o vacanţă cu dolce far niente, te invităm să porneşti într-o călătorie culinară a imaginaţiei şi a papilelor gustative la Sciccheria.

Rezervă o masă la Sciccheria și mergi să savurezi și tu bunătățile lor!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cina aniversara Sciccheria
  • cina fine dining
  • Etnavaganza
  • Giuseppe Raciti
  • Michael Passarelli
Citește și
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Te așteptăm la workshopul Restograf de la FoodService & Hospitality Expo!
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BOSCO – Gourmet Nest: o nouă destinație pentru escapade gastronomice
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Descoperă excelența în universul gustului cu produsele Voilà Professionnel
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.