
Bucureștiul a fost gazda unei competiții care a pus cheesecake-ul în lumina reflectoarelor
Pe 11 septembrie, la Born2Bake, s-a simțit miros de unt topit și adrenalină: a fost prima ediție Young Chefs – Competiția de Cheesecake. Opt echipe de tineri cofetari au intrat în “laborator” și au reinventat desertul clasic, fiecare cu propriul twist – de la reinterpretări cu influențe românești la deserturi-surpriză inspirate de cheesecake (praline, choux, cupcakes).
Marele premiu a fost câștigat de Andrei Gheorghiță Antonio și Dumitru Eugen Mihai, cofetarii de la La Mița Biciclista, care au convins juriul cu un desert curat, creativ și perfect echilibrat. Pe locul doi, Anca Cristina Cheregi și Andreea Burian de la Acadeea (Cluj-Napoca), iar locul trei a mers la Ana Braghiș și Rodica Purcel de la Mai Dulce (Baia Mare).


Atmosfera a fost una de finală sportivă, doar că aici tensiunea se măsura în grade de cuptor și texturi de cremă. Juriul – un lineup serios, de la Ana Consulea și Ioana Romanescu până la campionul mondial Massimo Pica – a gustat, a analizat și a premiat excelența.
Premiul cel mare? Două zile de training hands-on la La Maison de L’Excellence Savencia® din Paris, în 2026. O rampă de lansare pentru orice tânăr cofetar.
Prima ediție a pus cheesecake-ul în centrul atenției și a arătat că avem o generație nouă de cofetari gata să ridice ștacheta. Și dacă ăsta e doar începutul, edițiile viitoare ar putea să ne facă să vedem deserturile clasice cu ochi complet noi.
Organizator: Elle & Vire Professionnel®.