Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Management > Cei mai importanți metrici de performanță și cum îi calculezi
  • Management

Cei mai importanți metrici de performanță și cum îi calculezi

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 5 noiembrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Ca manager de restaurant trebuie să urmărești și să analizezi câțiva metrici de performanță pentru a-ți da seama dacă afacerea ta este pe drumul cel bun. Noi îți spunem cum.

Urmărind în mod regulat anumiți indici (sau KPI, dacă vrei), poți depista din timp un trend descendent și identifica acele segmente care ar trebui îmbunătățite.

Un raport dat publicității în acest an în Statele Unite, care analizează succesul restaurantelor, arată că 68% din profesioniștii din domeniu urmăresc constant rapoartele de vânzări, 45% raportul privind forța de muncă și 32% meniul. Poate ai fi surprins să afli că 20% dintre cei vizați de studiu au spus că dau refresh de mai multe ori pe zi la statisticile privind vânzările.

Un lucru este sigur: nu te poți aștepta ca, peste noapte, să crești profitul și eficiența restaurantului tău. Sunt atât de multe „rotițe” implicate în acest angrenaj, atât de multe variabile, încât doar cu o singură schimbare nu vei îmbunătăți toate aspectele afacerii tale. Trebuie să ții seama de toate costurile implicate, de toate sursele de venit și orice alți factori care influențează, într-un mod sau altul, profitul.

În schimb, dacă vrei să ai succes, va trebui tot timpul să testezi și să faci ajustări. Astfel îți vei da seama ce anume dă rezultate și care sunt cele mai bune practici pentru afacerea ta.

Noi îți vorbim astăzi despre șapte metrici de performanță importanți de care ar trebui să ții cont și cum să îi calculezi.

Reține de la început că sumele date drept exemplu sunt fictive și servesc drept exemplu pentru formula matematică!

7 metrici de performanță și cum să-i calculezi

1. Pragul de rentabilitate (break even point)

Este unul din primele lucruri pe care ar trebui să le calculezi. Această cifră te ajută să determini ce sumă trebuie să aduci din vânzări pentru a-ți „scoate” investiția inițială. Cifra poate fi apoi folosită pentru a determina de cât timp ai nevoie pentru a realiza acest lucru. Pragul de rentabilitate este unul din acei KPI must have dacă ești în căutare de investitori sau dacă vrei să deschizi un nou restaurant.

De aceeași analiză te poți folosi pentru a justifica o achiziție importantă – cum ar fi de exemplu modernizarea bucătăriei sau o nouă campanie de marketing. Una este să spui că un proiect sau o inițiativă te va costa 10.000 de euro, alta e să spui că se va amortiza singură în trei luni de zile – este o chestiune de percepție!

Cum calculezi pragul de rentabilitate

Pentru a-ți fi mai ușor, îți vom arăta, concret, cum poți face calculul, folosind niște cifre orientative – important este să înțelegi modul de calcul.

Să spunem că restaurantul tău vinde într-o lună de 10.000 €, din care scazi 3.000 € cheltuieli variabile și 4.000 € cheltuieli fixe. Pragul de rentabilitate în acea lună este de 5.714,29 €. Asta înseamnă că începi să înregistrezi profit de abia după ce încasezi mai mult de 5.714,29 € din vânzarea de mâncare și băutură. 

Ecuația este:
Total Cheltuieli Fixe : ( (Total Vânzări – Total Cheltuieli Variabile) / Total Vânzări) = Pragul de Rentabilitate

4.000 € : ((10.000 € – 3.000 €) / 10.000 €) = 4.000 € : (7.000 € / 10.000 €) = 4.000 € : 0,7 € = 5.714,29 €

2. Costul bunurilor vândute (Costs of Goods Sold)

Este vorba de costul necesar pentru a prepara fiecare mâncare și băutură pe care o servești oaspeților tăi. Este, într-un fel, o reprezentare a inventarului tău pe parcursul unei anumite perioade de timp. Pentru a calcula acest cost, trebuie să înregistrezi inventarul avut la începutul și la finalul perioadei de timp selectate, plus orice achiziție adițională în acel segment de timp.

Este important să urmărești costul bunurilor vândute deoarece, de obicei, reprezintă cea mai mare cheltuială dintr-un restaurant. Și unul din cei mai importanți metrici de performanță de care aă ții cont. Identificând modalități de a minimiza aceste cheltuieli, obții un adaos mai mare. Spre exemplu, poți negocia prețuri mai bune la furnizori sau folosi ingrediente de sezon. Fiecare leu economisit din costul bunurilor vândute este un leu adăugat la profitul pe care-l faci.


Cum calculezi costul bunurilor vândute

Să zicem că valoarea inventarului tău la început de lună este de 5.000 € (din nou, vorbim de sume ipotetice), mai faci achiziții de alte 2.000 € pe parcursul lunii și închizi luna cu marfă în valoare de 4.000 € în inventar. Costul bunurilor vândute în acea lună este de 5.000 € (valoare inventar inițial) + 2.000 € (marfă achiziționată) – 4.000 € (valoare inventar final) = 3.000 €.

Ecuația este:
Valoare Inventar Inițial + Valoare Marfă Achiziționată – Valoare Inventar Final = Costul Bunurilor Vândute

3. Rata forfetară

Este important să cunoști costurile fixe, deoarece acolo lucrurile sunt foarte clare: unei anumite facturi, îi corespunde un anumit preț. Dar nu ți-ar fi de ajutor să-ți vezi costurile fixe defalcate pe ore sau pe zile? În acest sens este util calculul ratei forfetare. Este un tip de contabilitate a cheltuielilor care te ajută să înțelegi cât te costă funcționarea restaurantului dacă iei în calcul numai cheltuielile fixe.


Cum calculezi rata forfetară

Să zicem că ai avut cheltuieli fixe în valoare totală de 10.000 € într-o lună, iar restaurantul tău este deschis 80 de ore pe săptămână (într-o lună cu 31 de zile). Presupunând că este deschis zilnic, rata forfetară va fi de 28,23 €/oră și 322,58 €/zi. Însă aceste cifre ar fi mai mari dacă luna ar fi mai scurtă (cum e februarie), deoarece ai aloca aceeași sumă de bani pentru mai puține ore de funcționare. În acest caz, costurile ar ajunge la 31,25 €/oră și 357,14 € /zi.

Ecuația este:
Total Cheltuieli Fixe / Total Ore de Funcționare = Rata forfetară

4. Costul de producție

În cazul unui restaurant, este vorba de suma care rezultă din cheltuielile salariale (salarii, ore suplimentare, beneficii etc.) și costul bunurilor vândute. De obicei, costul de producție al unui restaurant se ridică la aproximativ 60% din totalul vânzărilor. Și în acest caz vorbim despre unul din cei mai importanți metrici de performață de care trebuie să ții cont. Și asta deoarece reprezintă cel mai mare procent din cheltuielile controlabile ale unui restaurant. Și chiar dacă nu poți modifica lunar costul chiriei, spre exemplu, poți în schimb găsi metode de a scădea costul de producție. Cum? Printr-un mai bun management al forței de muncă. Astfel, costul de producție reprezintă principalul segment pe care un manager de restaurant îl poate optimiza așa încât să scadă cheltuielile și să crească profitul.


Cum calculezi costul de producție

Acum că știi cum să calculezi costul bunurilor vândute, este foarte simplu să calculezi costul de producție. Pur și simplu adună toate cheltuielile salariale. Aici intră salariile, orele suplimentare, taxele și beneficiile. Apoi adună și costul bunurilor vândute.

Ecuația este:
Cheltuieli Salariale + Costul Bunurilor Vândute = Cost de Producție

5. Costul procentual al unui preparat

Reprezintă diferența dintre costul unui anumit preparat din meniu (costul tuturor ingredientelor folosite) și prețul său de vânzare.

 
Cum calculezi costul unui preparat

Dacă te costă 5 € să faci un preparat cu somon și îl vinzi cu 15 €, costul procentual va fi de 33%. Deși depinde și de noutatea unui preparat, de așteptările oaspeților și de tipul de restaurant, acest procent ar trebuie să fie cuprins, de regulă, între 28 și 35%.

Poți face acest calcul pentru toate bunurile vândute împărțind costul total al mâncării la totalul vânzărilor, într-o perioadă dată de timp. Dacă înțelegi costul procentual al fiecărui preparat din meniu poți alege să le promovezi pe acelea care îți aduc cel mai mare câștig.

Ecuația este:
Costul Ingredientelor / Vânzări Totale = Costul Procentual al unui Preparat

6. Profitul brut

Profitul brut arată profitul pe care îl face un restaurant după deducerea costului bunurilor vândute. Profitul brut rezultat reprezintă banii disponibili pentru a plăti cheltuielile fixe și profitul. Pentru a calcula profitul brut, scade costul total al bunurilor vândute într-o anumită perioadă de timp, din totalul venitului înregistrat (din vânzarea mâncării, a băuturilor sau al produselor).


Cum calculezi profitul brut

Dacă un restaurant înregistrează într-o lună vânzări totale de 10.000 €, iar costul bunurilor vândute se ridică la 4.500 €, profitul brut în acea lună va fi de 10.000 € (total vânzări) – 4.500 € (costul bunurilor vândute), adică 5.500 €.

Ecuația este:
Total vânzări – Costul Bunurilor Vândute = Profit Brut

7. Rata fluctuației de personal

Reprezintă procentul de angajați care își dau demisia/sunt concediați și care trebuie înlocuiți într-o anumită perioadă de timp. Industria restaurantelor înregistrează una din cele mai mari fluctuații de personal comparativ cu alte domenii și este una din cele mai mari probleme la acest moment. O rată mare de fluctuație poate afecta eficiența afacerii, mai ales că este nevoie de timp și atenție pentru a instrui oamenii nou angajați. De aceea este important să găsești metode de a stimula engagementul angajaților.


Cum calculezi
rata fluctuației de personal

Începe prin a aduna numărul de angajați de la începutul și finalul unei anumite perioade de timp, selectată de tine. Apoi împarte suma la doi pentru a afla numărul mediu de angajați din acea perioadă. Împarte numărul de angajați care ți-au plecat la media de angajați din acea lună și vei afla care este rata fluctuației de personal.

Ecuația este:
(Numărul de angajați avuți la începutul lunii + Numărul de angajați avuți la finalul lunii) / 2 = Numărul mediu de angajați ai lunii respective
 
Numărul de angajați plecați în luna respectivă / Numărul mediu de angajați ai lunii respective = Rata fluctuației de personal.
 
Exemplu: dacă ai 10 angajați la începutul lunii și 8 la finalul lunii, ecuația va arăta așa:
(10+8) / 2 = 9
2 / 9 = 0,222
Adică un procent de 22,2%.


Acum știi care sunt cei mai importanți metrici de performanță de care trebuie să ții seama. Pentru a face o analiză cât mai corectă, ar trebui să-i urmărești regulat, dacă nu săptămânal, măcar lunar. Apoi fă o comparație între datele pe care le colectezi în timp, pentru a putea identifica din timp eventualele probleme care apar și să le poți remedia înainte ca afacerea ta să aibă de suferit.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • break even point
  • cost de productie restaurant
  • Cost of Goods Sold
  • cost procentural
  • costul bunurilor vandute
  • fluctuatie de personal
  • management restaurante
  • manager restaurant
  • metrici de performanta
  • metrici de performanță restaurante
  • pragul de rentabilitate
  • profit brut
  • rata fluctuatiei de personal
  • rata forfetara
Citește și
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Citește articolul
  • Management
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Citește articolul
  • Management
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Citește articolul
  • Management
Redeschiderea restaurantelor: 10 puncte cheie pentru reluarea activității
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Citește articolul
  • Management
  • Repere
Dani Caramihai, CEO Fratelli Grup, despre restaurante și criza COVID-19: Vom fi afectați pe termen lung și vom avea de luptat pentru a ne „vindeca”
Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
Citește articolul
  • Management
  • Repere
Daniel Mischie, CEO CityGrill, despre impactul coronavirus asupra HoReCa: Guvernul va trebui să sprijine industria ospitalității!
Coronavirus│Cum se acorda șomajul tehnic suportat de stat
Citește articolul
  • Management
Coronavirus│Cum se acorda șomajul tehnic suportat de stat
Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA
Citește articolul
  • Management
Coronavirus │Statul ia măsuri în sprijinul HORECA
Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile
Citește articolul
  • Management
Coronavirus │ Se închid restaurantele și barurile
Caută
Postări recente
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ