Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • TIPS & TRICKS

Ce mănânci în oraș dacă ești la dietă

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 1 septembrie, 2019
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Indiferent dacă îți place mâncarea tradițională românească, mediteraneană, chinezească sau mexicană, noi îți spunem ce poți alege din meniul restaurantelor atunci când încerci să slăbești.

 

Probabil ai observat că în majoritatea restaurantelor, porțiile sunt foarte generoase – ceea ce este foarte bine. Dar cum am fost învățați că nu e bine să lăsăm nimic în farfurie, de obicei așa și procedăm – nu ne oprim până nu terminăm tot. Așa că sunt mari șanse să mănânci prea mult, chiar și dacă ai ales un preparat dietetic. Deci prima lecție ar fi… mănâncă încet, așa încât mesajul de sațietate să ajungă la creier și să te oprești când efectiv te-ai săturat. În plus, ține cont de câteva ponturi.

9 trucuri când ești la dietă

  1. Nu te înfometa. Știi că vei ieși seara în oraș, așa că sari peste prânz. Îți sună cunoscut? Ei bine, nu o face, căci până la cină vei ajunge să fii lihnit de foame și (ghici ce?), vei avea atendința să mănânci mai mult decât trebuie. În schimb, ia o masă ușoară de prânz (o salată cu somon sau legume la grătar) și o gustare de dupamiază.
  2. Nu exagera cu vinul. E ok să bei un pahar de Pinot Noir sau Merlot, spre exemplu, dar ar cam trebui să te oprești acolo. Un vin sec, cu foarte puțin zahăr, nu aduce un plus prea mare de calorii. Însă dacă bei mai mult, este foarte posibil să ți se deschidă apetitul și să mănânci mai mult.
  3. Ai grijă la preparatele catalogate drept „light”. Preparatele dietetice au apărut și la noi în restaurante. Sfatul nostru? Citește atent meniul și caută să ai un echilibru între proteinele din carne slabă (pește, piept de pui, mușchi slab de porc sau de vită), carbohidrați complecși (orez brun, paste din făină integrală) și grăsimi monosaturate (ulei de măsline sau de rapiță). Dacă ai nevoie de mai multe informații, întreabă ospătarul.
  4. Redu din dimensiunea porției. Mănâncă trei sferturi din cât ai în farfurie și apoi oprește-te. E un lucru mărunt, dar care elimină până la 300 de calorii din porția totală.
  5. Mizează pe salată. Dacă ai la dispoziție un salad bar, umple-ți farfuria cu legume, verdețuri, năut și pune-ți o lingură sau două de dressing light. Limitează bucățile de bacon, brânză, crutoane sau sosuri prea grase. Și uită de salatele cu ton sau pui, dacă înnoată în maioneză.
  6. Nu te feri să întrebi. Sunt locuri în care se acceptă mici modificări, tot ceea ce trebuie să faci e să ceri. Spre exemplu, dacă vrei o porție de paste primavera, îi poți ruga să folosească puțin ulei de măsline în loc de unt și mai multe legume, decât paste.
  7. Alege proteine de calitate. Ești o persoană carnivoră? Alege o friptură mai slabă, care să conțină mai puține calorii – precum mușchi file de vită sau vrăbioară, iar porția să nu depășească 150 g (ia la pachet ce-ți rămâne).
  8. Fă schimb! Alege orez brun sau pâine din făină integrală, în locul celor obișnuite; înlocuiește cartofii prăjiți cu legume la grătar sau o salată; iar în loc de pastele cu sosuri cremoase, comandă în loc paste cu sos de roșii, care conțin mai puține grăsimi și calorii.
  9. Nu sări peste desert. Serios! Dacă ai să refuzi acel sufleu de ciocolată la care poftești atât de tare, sunt șanse mari ca atunci când ajungi acasă să servești ceva mai rău (ca o cutie întreagă de înghețată). Secretul? Comandați o porție de desert pentru toți cei aflați la masă și ia și tu câteva guri. Saau… alege un desert pe bază de fructe de pădure sau un sorbet.

Ce să mănânci (și ce să eviți) la un restaurant…

 

… tradițional românesc

Alege: pui sau pește la grătar (cere să-ți aducă sosul separat și folosește doar o lingură) cu o salată verde

Renunță la: sarmale, mămăligă, fripturi grase sau prăjeli

 

… mexican

Alege: fajitas preparate cu carne la grătar și legume, burrito sau echilada cu pui, creveți sau carne slabă și puțină brânză

Renunță la: preparate cu multă brânză, nachos, chimichanga (un burrito prăjit), sau tortilla, și nu bea mai mult de un pahar de Margarita.

 

… chinezesc

Alege: creveți, pui și legume – trase la tigaie – și orez brun preparat la abur

Renunță la: preparatele cu sosuri dulci-acrișoare (precum pui Kung Pao), porțiile mari de orez, rulori prăjite, paneuri sau prăjeli.

 

… indian

Alege: pui Tandoori sau orice alte preparate făcute la cuptor tandoor; preparate precum „tikka” sau „bhuna”, care nu abundă în sosuri grele

Renunță la: mâncarea cu sosuri cremoase, pâinea naan (care, de obicei, este umplută cu cartofi sau cocos și are topiing de unt), precum și la Samosas (produs de patiserie umplut cu tot felul de ingrediente).

 

…italian

Alege: antipasti cu legume sau fructe de mare, supă minestrone, preparate din pui sau din pește servite cu legume, carne la grătar

Renunță la: orice este prăjit sau pane (precum carne de vițel sau vinete cu parmezan, la cuptor), cu sosuri cremoase (de exemplu fettuccine Alfredo), sau pline de brânză (cannelloni sau calzone).

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • dieta
  • healthy
  • mancare traditionala
  • meniu
  • sanatos
Citește și
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Superalimente pentru echilibru, energie și sănătate metabolică
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Bolurile biodegradabile: o alternativă modernă pentru servirea responsabilă a preparatelor
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • TIPS & TRICKS
Dieta Keto – Beneficii & recomandări pentru dieta ketogenică
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Post intermitent (Fasting) – Cum se ține în mod corect postul intermitent
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Mesaje de 14 februarie: cum să-i spui c-o iubești ca sarea-n bucate
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Gustări sănătoase pentru școală: ce să-i pui în pachețel
Totul despre Nutella: cum a apărut, cât e de sănătoase, ceva curiozități și 3 rețete
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Totul despre Nutella: cum a apărut, cât e de sănătoase, ceva curiozități și 3 rețete
Toppinguri pentru burgeri. Ingrediente inedite, pentru un gust deosebit
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Toppinguri pentru burgeri. Ingrediente inedite, pentru un gust deosebit
Care sunt diferențele dintre lactatele fermentate?
Citește articolul
  • TIPS & TRICKS
Care sunt diferențele dintre lactatele fermentate?
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.