Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > În Bucătărie > Ce greșești când gătești?
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks

Ce greșești când gătești?

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 19 septembrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

E timpul să scapi de toate obiceiurile și gesturile care te costă timp, bani și energie atunci când gătești acasă. Fie că umpli frigiderul mai mult decât e cazul, ori că nu citești cum trebuie o rețetă înainte de a te apuca de treabă, iată ce greșești atunci când gătești.

Bucatareasa care gateste legume la tigaie, imagine reprezentativă pentru ce greșești când gătești
Foto: Senivpetro / Freepick

Poate sună un pic moralizator, dar fii liniștită, nu e cazul! Sunt mici lucruri pe care le facem cu toții (sau, cel puțin, mulți dintre noi). Mici obiceiuri care fie ne îngreunează treabă, fie ne costă mai mult timp decât e cazul, fie chiar pot strica preparatul final. Sunt unele lucruri la care și noi încercăm să renunțăm, altele pe care le-am testat și am văzut schimbarea în bine. Așa că iată…

Ce greșești când gătești (și cum să te oprești)

 1. Nu citești rețeta până la capăt

Una din lecțiile pe care le-am învățat la un curs de gastronomie e, de fapt, o regulă pe cât de simplă, pe atât de importantă: citește rețeta cap coadă înainte de a te apuca de gătit. Recunosc că mi s-a întâmplat de multe ori să citesc „pe diagonală”, în grabă, și să nu fiu atentă la detalii. Pentru ca apoi să descopăr pe la jumătate că am nevoie de vreo ustensilă pe care nu o am în casă, sau că vreun ingredient trebuia scos din timp de la frigider, ca să fie la temperatura camerei, ori că orezul trebuia fiert, de exemplu. Așa că citește atent rețeta întreagă (nu doar ingredientele), gândește-te puțin la pașii pe care trebuie să-i urmezi și n-ai să te mai trezești în situații neplăcute.

 

2. Folosești mai multe vase decât ai nevoie

Și ție ți se întâmplă să te trezești, la un moment dat, înconjurată de jdemii de castroane, farfurii, pahare, linguri și lingurițe? De multe ori folosim mai multe vase decât ne trebuie de fapt și, fie facem o sută de drumuri la chiuvetă, fie umplem mașina de spălat în doi timpi și trei mișcări. Soluția? Un strop de organizare. Încearcă să refolosești castroanele și tigăile în timp ce gătești (când e posibil, desigur) și nu da fuga să iei o ustensilă nouă de fiecare dată când mai parcurgi un pas din rețetă.

 

 3. Nu guști din mâncare cât e pe foc

Nu e nimic mai frustrant decât să faci o mâncare elaborată, să muncești zdravăn la ea și apoi să descoperi că gustul e fad. De multe ori ne luăm cu treaba și uităm să facem un lucru pe cât de mic, pe atât de important: să gustăm din mâncare. Așa îți poți da seama din timp dacă rețeta e pe gustul tău sau trebuie să mai adaugi sare, zahăr ori alte condimente, înainte ca totul să fie gata.

Young woman cooking in her kitchen standing near stove.

4. Aglomerezi tigaia

Când ai de fript sau prăjit mai multe bucăți în tigaie (la chiftele, de exemplu, sau când faci gogoși), e important să nu pui prea multe deodată. Atunci când înghesui prea multe în tigaie nu numai că scade temperatura uleiului, dar e posibil ca alimentele să nu se gătească uniform. În plus, este și umiditate mai mare ceea ce înseamnă că, în funcție de ce gătești, preparatele nu vor fi la fel de rumene, ci aburite, înmuiate. Pentru a evita asta, asigură-te că dimensiunea tigăii pe care o folosești e potrivită cantității pe care o ai de preparat. Sau prăjește în mai multe rânduri.   

 

5. Nu ascuți cuțitele

Ei, uite asta e ceva ce cu siguranță greșești când gătești. De câte ori nu ți s-a întâmplat să-ți dai seama că nu mai taie cum trebuie cuțitul dar, din grabă, să zici că îl ascuți data viitoare? Nu numai că îți va fi mult mai greu să lucrezi cu o lamă tocită (pentru că trebuie să folosești mai multă forță), dar este și mai periculos. Asta pentru că poate aluneca mult mai ușor și te poți tăia. Culmea, riscul de te răni este mult mai mare dacă folosești un cuțit tocit, decât unul bine ascuțit.

 

6. Nu-ți faci mise en place-ul

„Mise en place” este un termen franțuzesc care înseamnă că „totul e la locul lui”. Se referă, de fapt, la pregătirea din timp a ingredientelor și organizarea lor înainte de a începe să gătești. Ia-ți timpul necesar pentru a organiza dinainte tot ce-ți trebuie și ai să vezi, culmea, că așa vei economisi timp. Și nici nu te vei mai enerva sau frustra degeaba – știm bine cât de iritant e să ajungi la un punct în care trebuie să adaugi parmezan ras, spre exemplu, și să-ți dai seama că nu îl ai deja pregătit.

Healthy eating concept with fresh vegetables and salad bowls on kitchen wooden worktop, copy space at right, top view - ce greșești când gătești

7. „A se consuma, de preferinţă, înainte de…”

În afară de data de expirare, unele produse vin cu recomandarea de „A se consuma, de preferință, înainte de data X”. Sau „A se consuma, de preferință, până la data Y”. Aceste recomandări legate de data de consum nu sunt echivalentul datei de expirare. În realitate, multe dintre alimente pot fi folosite sau mâncate mult după ce au depășit acel termen recomandat pe etichetă. Este, de fapt, ca o măsură de precauție, o data până la care este garantată valoare nutrițională a produsului, sau aroma sa. El poate fi consumat și după aceea, dacă este păstrat în condițiile menționate pe etichetă.

Ca regulă de bun simț, poți aprecia un aliment după felul în care arată și cum miroase – doi indicatori mult mai siguri decât recomandările de care povesteam mai sus. Așa că, înainte de a te grăbi să arunci ceva doar pentru că a depășit acea dată X, vezi cum miroase, ce textură are. Nu doar că vei economisi bani, dar reduci și risipa alimentară.

 

8. Nu folosești suficient acid

Și când spun „acid” mă refer la lămâi, oțet, vin alb. E la fel de important ca sarea. Acidul intensifică aromele, dă un plus de prospețime și poate tăia din sațietatea preparatelor (când ai o mâncare prea grasă). Dacă ai gătit ceva și ți se pare fad deși ai pus sare și condimente, poți „repara” cu un strop de aciditate. E suficientă o cantitate mică pentru a face o diferență mare.

 

9. Nu tamponezi carnea

Data viitoare când faci friptură ține minte acest mic truc: tamponează ușor carnea cu un șervețel. Pentru ca pielea să devină crocantă, e important să elimini cât mai mult din umezeală. Asta deoarece umezeala și aburul îți distrug șansele de a obține o crustă rumenă. În plus, așa nici nu se mai lipește de tigaie.

 

10. Nu etichetezi alimentele congelate

Ori de câte ori îmi rămâne mâncare și am inspirația de a o congela, am senzația că în sfârșit am reușit și eu să mă organizez cum trebuie (și să nu mai arunc aiurea). Asta până când mă îndrept către congelator ceva timp mai târziu și mă trezesc că mă-ntreb „asta de când o fi stând aici?”. Alimentele și mâncarea rezistă bine în congelator, dar nu la infinit. Așa că e important să pui și o etichetă pe care să treci data la care le-ai congelat. În felul ăsta nu te vei mai întreba dacă mai sunt bune sau nu.

femeie care depozitează legume în casolete de plastic - ce greșești când gătești

11. Ai prea multe caserole

De multe ori când mă uit și văd teancul de casolete pe care le-am „colecționat” mă gândesc că aș vrea să fac curat și să arunc ce nu-mi trebuie. Și să rămân doar cu câteva pe care chiar le folosesc. Apoi mă gândesc că totuși poate am nevoie și de asta, și de aia, și de ailaltă și rămân toate la locul lor în dulap. Unde zac degeaba. Dacă și tu simți că ai exagerat un pic, eu zic să facem un pact și să ne organizăm. Și nici măcar nu trebuie să le aruncăm – își pot găsi funcționalitatea în alte locuri prin casă. Spre exemplu, să organizezi diverse cuie, cuișoare sau șuruburi de pe raftul lui de meșterit.

 

12. Cumperi mai mult decât îți trebuie

Vorbeam de curând despre risipa alimentară și povesteam cum reușim noi, românii, să aruncăm anual peste 2,55 milioane de tone de mâncare. Acum, eu înțeleg bine nevoia de a cumpăra diverse alimente și ingrediente pe care să le ai în frigider în caz că-ți vine ideea să gătești ceva și vrei să ai totul la îndemână. Sau din lipsă de timp, să nu mai fii nevoită să mergi la magazin de mai multe ori. Daaaar… trebuie să recunoaștem că de multe ori ajungem să aruncăm alimente care expiră, de care am uitat pur și simplu, sau care nu ne-au trebuit. Pe termen lung, asta înseamnă și risipă de bani, și risipă alimentară. Odată ce recunoști că ai problema asta, există și metode de a scăpa de ea. Uite aici câteva trucuri pentru a evita risipa, iar aici afli cum să-ți faci un meal plan de care să te ții (și care să te ajute să cumperi fix ce-ți trebuie și atât).

 

13. Nu încălzești bine tigaia

Cum încep toate rețetele? „Încinge tigaia…” Etc. etc. Indiferent că faci supă, paste sau diverse mâncăruri, trebuie să sotezi ceapa, usturoiul, legumele. Și cu toate astea, rareori ai răbdare să aștepți și să lași tigaia să se încingă suficient, nu? Ei bine… ia ghici ce greșești când gătești? Că nu faci cum zice rețeta. Dacă uleiul nu este suficient de fierbinte, alimentele se vor îmbiba de ulei în loc să sfârâie în el și nu vor mai avea un gust la fel de bun.

Young smiling woman making bruschetta with healthy ingredients while preparing food in the kitchen.

Alte trucuri de care să ții cont:

  • Fă curat din mers. Când gătești, nu lăsa să se adune toate cele murdare la final. Când ai mai terminat câte o etapă, curăță blatul de lucru, bagă la loc ce nu-ți mai trebuie… fă puțină ordine. Îți va fi mai ușor la final.
  • Respectă planul. E vorba de aceal meal plan de care vorbeam mai sus. Adică organizarea meselor. Fă o listă de rețete pentru săptămâna care vine, cumpără ce ai nevoie (și atât), gătește din timp (ce se poate). Și respectă planul. Eviți să arunci bani pe fereastră și să faci risipă.
  • Nu arunca oasele și resturile de legume. În schimb, pune-le la fiert și fă-ți un stock, cum zic englezii. Adică supa aceea chioară pe care să o folosești ca bază la gătit.
  • Depozitează corect verdeața. Dacă nu te apuci de gătit îndată ce vii de la cumpărături, cel mai bun mod de a păstra pătrunjelul, mărarul sau leușteanul proaspăt e să le speli, să le tamponezi cu un șervet așa încât să nu mai fie ude, apoi să le bagi într-o pungă cu fermoar, la frigider. Se păstrează mai bine!

 

Spor la gătit! 😊

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alimentatie sanatoasa
  • ce gresesti cand gatesti
  • cum sa iasa mancarea mai buna
  • greseli in bucatarie
  • meal planing
  • planificarea meselor
  • risipa alimentara
  • tipsuri gatit
  • trucuri in bucatarie
  • trucuri la gatit
Citește și
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Cum se prepară fructele de mare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Cum se prepară fructele de mare
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tendințe
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Citește articolul
  • Fun
  • În Bucătărie
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ