Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
  • CE MÂNCĂM

Ce este pinsa şi unde o mănânci în Bucureşti

  • Autor : Diana Duca (aka Găina Bătrână)
  • Data publicare : 21 august, 2023
  • Data modificare : 7 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Tuturor ne place pizza. Dar de pinsa ai auzit? Ei bine, dacă nu, e timpul să o descoperi și apoi să o comanzi data viitoare când ieși în oraș. Surată bună cu pizza, e o alternativă foarte interesantă, care s-ar putea să o surclaseze odată ce o încerci!

mai multe sortimente de pinsa romana fotografiate de sus, pe fundal de lemn

În orașul ăsta al nostru cu o scenă gastronomică extrem de vie și animată, lucrurile sunt în continuă evoluție. Și mereu apar noi surprize culinare pe care să le încerci. Iar unul dintre cele mai recente și rafinate trenduri este reprezentat de pinsa romana. Un deliciu care promite să cucerească tot mai multe gusturi.

Inspirată din tradiționalele pâini romane, pinsa se prezintă ca o alternativă revoluționară a clasicei pizza, cu aluatul său dospit și ușor crocant, topping-uri savuroase și o aromă autentic italiană. Originea sa își găsește rădăcinile în Roma antică, iar în prezent, bucureștenii au ocazia să experimenteze acest festin gustativ, chiar în mijlocul orașului.

Hai să vedem câte ceva din fascinanta istorie a pinsa romana, cum se face dar și cele mai populare locuri din București unde o poți încerca.

Ce este pinsa?

Pinsa este un preparat culinar de origine italiană, mai precis din regiunea Lazio (care include și capitala, Roma). Este considerată o evoluție a clasicei pizza, având un aluat mai ușor și mai digerabil, cu un aluat crocant, delicat la exterior și o textură pufoasă în interior. Unul dintre elementele definitorii ale pinsa este utilizarea unui amestec special de făină, apă și sare, cunoscut sub numele de „amestec de făină pentru pinsa”, care îi conferă acestei delicatese o savoare aparte.

Originea cuvântului provine din latină, de la verbul „pinsere”, care înseamnă ”a întinde” sau „a aplatiza”. Și face referire tocmai la procesul de întindere și modelare a aluatului înainte de adăugarea ingredientelor. Pentru a pregăti o pinsa, se folosește o varietate largă de ingrediente – cum ar fi mozzarella, roșii proaspete, legume, diverse tipuri de carne, brânzeturi și uleiuri aromate.

Datorită caracteristicilor sale speciale și a gustului său specific, pinsa a devenit populară întreaga lume. În unele locații, sunt folosite cuptoare speciale pentru prepararea pinselor, ceea ce adaugă și mai mult farmec acestei experiențe culinare.

3 locuri de unde poți mânca pinsa în Bucureşti

Sara Restaurant

pinsa de la Sara Restaurant unde mâncăm pinsa în București
Pizza cu rosii, branza si busuioc
pinsa cu mortadela si fistic de la Sara Restaurant unde mâncăm pinsa în București

Pentru o atmosferă elegantă şi produse gourmet, te invităm în locația Sara Floreasca din București. Mai ales că au o și câteva variante de pinsa și toate sunt delicioase! Meniul lor promite o călătorie culinară în universul gusturilor Italiei.

La ei poți savura 5 feluri delicioase de pinsa, fiecare cu un mix unic de ingrediente și arome. Pinsa simplă propune o variantă clasică, perfectă pentru a aprecia gustul autentic al aluatului crocant, combinat cu o selecție savuroasă de sos de roșii și mozzarella proaspătă. Pinsa cu porchetta aduce o combinație gustoasă între aluatul pinsa și porchetta, o delicioasă carne de porc gătită lent, cu condimente speciale, care adaugă o notă sățioasă preparatului. Pinsa cu mortadella și fistic are un mix interesant de arome, unde se întâlnesc fisticul crocant și mortadella, o delicioasă și fină specialitate de șuncă italiană. Pinsa cu prosciutto cotto îmbină șunca fiartă cu savoarea deosebită a pinsa pentru a crea o combinație rafinată și delicioasă. Iar la final, Pinsa cu prosciutto crudo și ciuperci shitake este combinație sofisticată cu un gust complex și captivant.

Fie că ești un iubitor al tradiționalelor rețete italienești sau ești deschis să descoperi noi arome și combinații, meniul lor promite să satisfacă chiar și cele mai pretențioase papile gustative.

Rezervă o masă la Sara Restaurant

Cannoleria

Pinsa cu creveti de la Cannoleria unde mâncăm pinsa în București
2 platouri cu Pizza si close up cu cineva care tine un pahar de vin in dreptul lor
pinsa cu salam picant și burrata la Cannoleria unde mâncăm pinsa în București

Cannoleria este un loc minunat pentru iubitorii de gastronomie italiană, aducând savoarea bucătăriei italienești în România. Și, de curând, și în Spania (am putea adăuga), căci au deschis o locație în Barcelona.

Unul dintre punctele forte ale Cannoleria este, desigur, oferta sa generoasă de cannoli, un desert iconic din Sicilia. Format din tuburi de aluat crocant, umplute cu cremă dulce și diferite ingrediente, cum ar fi ciocolată, fructe confiate sau nuci, e ceva e vis! Dar ei nu se opresc doar la deserturi, ci oferă și o varietate delicioasă de pinsa. Aici dai de 11 sortimente care mai de care mai gustoase – inclusiv cea cu creveți, burrata și trufe, cea cu vongole, broccoli și provolone, sau cea cu vinete, salam picant și burrata. Trei variante pe care probabil nu le vei mai găsi altundeva.

Combinând gusturile autentice ale bucătăriei italienești cu ingrediente de calitate, Cannoleria e un loc unde chiar se merită să iei masa. Cu noutăți culinare atât în gama de deserturi cât și în oferta de pinsa, pare să fie un loc perfect pentru a descoperi arome autentice și combinații inedite.

PizzaMania

pinsa de la PizzaMania
mai multe pizzza bagate la copt in cuptor
pizza de la PizzaMania

Cu 14 feluri de pinsa în meniu, Pizza Mania cu siguranță impresionează prin varietatea generoasă de opțiuni. Această pizzerie aduce adevăratele arome ale bucătăriei italienești și promite să satisfacă toate preferințele culinare!

Și ca să fie lucrurile clare, hai să-ți dăm și două exemple… Pinsa Cotto e Funghi combină sosul San Marzano de roșii, mozzarella Fior di Latte și ciuperci brune pentru o experiență culinară savuroasă și echilibrată. Iar  Pinsa Le 3 Carni e o combinație de-a dreptul îmbietoare, cu sos de roșii, mozzarella Fior di Latte, prosciutto cotto, pancetta afumată, salsiccia Napoli Piccante și o generoasă cantitate de Parmigiano Reggiano.

Să-ți mai spunem și că e una din cele mai bune pizzerii din București și că Andrei Fâciu, chef-ul, este instructor acreditat al școlii italiane de pizza „Accademia Pizzaioli” (unde organizează cursuri pentru pizzari profesionișt)i. 

Preferi să rămâi la ce știi? Uite câteva dintre locurile unde mănânci cea mai bună pizza din București, dar și alte 9 unde poți testa niște sortimente mai deosebite.

Buon appetito!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • pinsa
  • restaurante bucuresti
  • restaurante italienesti
Citește și
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
De unde poți comanda masa de Crăciun. Locuri care aduc acasă gustul sărbătorilor
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
Avem Black Friday în restaurante?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Avem Black Friday în restaurante?
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • SHOPPING
Dulciuri de Halloween, înfiorător de bune. Trick or treat?
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Ce este sando, sandvișul japonez care a ajuns în București
Cei mai buni bagels din București?
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Cei mai buni bagels din București?
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Noutăți din meniurile de toamnă ale restaurantelor. Am găsit o grămadă de bunătăți!
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • DINE IN
Plăcintă cu dovleac, gomboți cu prune, tartă cu mere: de unde am comandat cele mai bune deserturi de toamnă
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
Snack Culture în București: unde te oprești când iei prânzul pe fugă
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.