Ai încercat burgerii de la FlipFlop? Sunt mi-nu-nați!
Până când ne vom putea revedea la terasa ascunsă din Dacia 139, FlipFlop ne aduce burgerii care i-au pus pe harta gusturilor din București, prin patru aplicații de delivery (UberEats, FoodPanda, Glovo și TakeAway). În plus, ne împărtășesc și o rețetă pe care o poți încerca acasă.
În perioada aceasta, FlipFlop funcționează cu un meniu restrâns, dar nu mai puțin gustos, pe care îl găsiți în pagina lor de Facebook. De la clasicul lor „burger 2” care aduce împreună baconul cu brânza Cheddar, până la cel mai fresh „burger 5” cu guacamole, sau „burgerul 6” cu brânză de capră și gem de citrice, toate rețetele pe bază de vită sunt diponibile pentru livrări la domiciliu.
Burgeri à la Flip Flop
În mod normal, FlipFlop este burgeria cu cele mai multe rețete originale de burgeri vegetarieni și vegani din București – 12 la număr. În varianta restrânsă de meniu, întâlnim 5 dintre aceste rețete – de la clasicul reinterpretat cu halloumi, până la cei pe bază de sfeclă roșie, năut sau orez. Atât de spectaculoși, că trebuie să ne întrebăm oare ce se va alege de dieta noastră!
Și dacă până acum ți-am povestit despre burgerii pe care îi găsești în meniul de delivery, există și un preparat vedetă de care ne este dor: sandwichul Pulled Pork. În varianta lui clasică, picantă sau mini, sandwichul ăsta are adevărați fani, care nu s-au sfiit să le scrie celor de la FlipFlop.
„N-a fost ușor să alegem preparatele pentru meniul restrâns. Fiecare venea cu niște fani care știam că ne vor trage de mânecă atunci când nu își vor găsi preferatul. Cel mai înfocat susținător al Pulled Pork-ului este Jonay, prietenul nostru spaniol, care aproape că s-a abonat la rețeta asta. Așa că, pentru el, dar și pentru orice alt curios, ne-am hotărât să concepem o variantă a rețetei, de făcut acasă”, spune Ruxandra Papuc, partener FlipFlop.
Rețetă de sandwich Pulled Pork
„În mod normal, rețeta asta presupune o cantitate foarte mare de ingrediente și un timp îndelungat de preparare, timp pe care noi de obicei ni-l luăm cu o noapte înainte. Pentru că în perioada aceasta siguranța angajaților noștri este mai importantă decât orice, a trebuit să ne adaptăm orele de program astfel încât ei să se expună cât mai puțin. Nu credeam că ne va fi atât de dor de nopțile nedormite! Abia așteptăm să se întoarcă și să ne vedem cu toții la terasă, să povestim cum v-a ieșit rețeta asta de Pulled Pork pentru acasă!” (Bogdan Papuc, partener FlipFlop).
Ingrediente:
- 2 kg de ceafă porc
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 3-4 frunze de salvie
- 4 linguri de sos Worcester
- 200 ml vin alb sec
- 2 căței de usturoi
- 3-4 linguri de amestec condimentat dry rub ( ½ lingură zahăr brun, ½ lingură de boia dulce, 1 linguriță sare, 1 linguriță fulgi de chilly)
Pentru servire avem nevoie de:
- Ciabatta
- Muștar Dijon
- Șuncă Praga
- Brânză Cheddar
- Castraveciori murați
- Salată verde
Mod de preparare:
- Lasă carnea bucată întreagă și îmbrac-o în amestecul dry rub;
- Taie legumele cubulețe de 2 cm și așează-le în jurul cărnii, împreună cu frunzele de salvie, în tava de la cuptor;
- Strivește cățeii de usturoi cu latul lamei de la cuțit și adaugă-i în tavă, întregi;
- Pune în tavă jumătate din vin și din sosul Worcester; restul se adaugă în 2 tranșe, pe parcurs;
- Preîncălzește cuptorol la 170°C;
- Pune tava la cuptor pentru 4 ore. Verifică de 2 ori pe parcurs și, dacă e necesar, mai adaugă din amestecul de vin și sos Worcester;
- Când este gata, franjurează carnea cu ajutorul unei furculițe cât mai mari (de preferat, cea de grătar);
- Se servește în chiflă ciabatta, unsă cu muștar Dijon, la care adaugi o felie de șuncă de Praga, una de brânză Cheddar, castraveciori murați și salată verde.
Te rugăm să ne trimiți poze! 🙂😋 Noi ne ducem să dăm drumul la cuptor!
Pe FlipFlop îi găsești pe UberEats, TakeAway, FoodPanda și Glovo, dar și, sperăm cât mai curând, în Dacia 139.
#StaySafe