Bucurestiul are de vineri, 12.05.2011 un nou restaurant de talie internationala. Se poate compara astazi doar cu Heritage-ul, din apropierea bul. Dacia. Initiativa se datoreaza, dupa cum Restograf a relatat deja, domnului Dan Parau, cu epocalul sau hotel boutique de mare lux din intr. Aurora, in apropierea parcului Cismigiu. Am venit cu intarziere la cina simandicoasa data de proprietar in cinstea unor consumatori de soi precum fostul premier Tariceanu, Dan Fischer, Elan Schwarzenberg, Camelia Sucu, Irinel Columbeanu, fostul secretar de stat de la IMM-uri Irina Cristu. Remarcabila prezenta corpului diplomatic la nivel de ambasadori din tari ca Franta, Danemarca, Norvegia, Croatia, etc. Antoni Kuhnen, managerul general al hotelului este un personaj balzacian. Statura masiva, croi englezesc, limbi vorbite multe, relatii pe masura si un simt al umorului dezvoltat. Cei prezenti au degustat un meniu al bucatarului Guy Martin si a colaboratorului acestuia Arnaud Dunand. Nu mai e necesar nici un comentariu, reusita ospatului a fost pe masura celor doua nume, etalon pentru cunoscatori. O poveste rafinata marca Dan Parau & Co! Recunosc ca initial am fost sceptic fata de hotelul Epoque, plasat intr-un cartier ceva mai putin elegant al Bucurestiului de astazi si astfel vecin cu mine. Am crezut ca unii clienti, cu dichis, bani multi si nasul pe sus vor fi timorati de cainii vagabonzi sau de vecinii, cu mai putin sange nobil, ca sa spunem asa, ai hotelului. Aud insa ca hotelul si restaurantul au un grad de ocupare de aproape 80%. Dan Parau, personaj semnificativ si pitoresc al lumii de business, a pariat pe o locatie dificila si se pare ca a avut (din nou) dreptate: cucoanele cu gablonturi fine si posete Vuitton, insotiti de domni generosi in costume Armani, cu ceasuri scumpe si manichiura ingrijita, pufaind Cohibe groase folosesc automobile negre cu geamuri fumurii si debarca, dupa cum s-a putut vedea la deschidere, cu interes si fara teama in micul palat, in stil Monte Carlo, a lui Parau. Nu-i deranjeaza cainii si vecinii mai putini avuti ai acestui hotel foarte bun. Ei sunt si vor fi… doar intre ei, pe holurile luxoase ai “Epoque“-ului. De la inaltimea camerelor se vede Cismigiul si aerul e mult mai curat ca-n Pipera. Savurati meniul semnat Guy Martin si bucurati-va: Bucurestiul – actualul “mic Istambul” – s-a mai apropiat ceva de luminosul Paris! Merita sa treceti pragul acestui restaurant (cu un placut desing interior!), unde mai toate ingredientele sunt aduse de la Paris, dupa cum marturisea Guy Martin celor prezenti la deschidere. Cele doua stele Michelin ale bucatarului au ajuns si in urbea noastra! Sa ne bucuram si sa incheiem cum se cuvine: à votre santé!
—
Dr. Alex Todericiu