Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > De Bun Gust > Food Smart > Are balta pește, dar care e mai bun? Cele mai sănătoase specii (și care sunt de evitat)
  • Food Smart

Are balta pește, dar care e mai bun? Cele mai sănătoase specii (și care sunt de evitat)

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 22 octombrie, 2021
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Probabil știi deja că ar fi bine să mănânci pește cel puțin de două ori pe săptămână. Pe de altă parte, sunt multe specii nu tocmai sănătoase, care conțin mercur sau alte toxine pe care ar trebui să le eviți. Și atunci, ce tip de pește este cel mai bun?

doi pesti cruzi intregi, asezati pe o farfurie albastra, fotofrafiati de sus, ca exemplu de pești bun și sănătoși

„Nicio masă fără pește!” – așa suna un slogan din vremuri de tristă amintire. Dar chiar dacă vremurile nu erau deloc bune, zicala s-a dovedit a fi cât se poate de adevărată. Și, din fericire, astăzi avem acces la cele mai felurite specii de pește și fructe de mare – unele mai exotice, altele locale, unele de care poate nu ai mai auzit, altele aflate în topul preferințelor.

Peștele este o sursă majoră de acizi grași omega 3 (în special DHA și EPA), care sunt importante în dezvoltarea și sănătatea creierului. De asemenea, este scăzut în grăsimi saturate, bogat în proteine, folați, vitamina D. Tocmai de aceea este privit ca un aliment complet, care îți poate oferi tot ce-i trebuie organismului.

De ce e sănătos să mâncăm pește?

Cu foarte multe secole înainte de Hristos, asirienii erau renumiți pentru „fermele” lor piscicole în care creşteau peste 50 de feluri diferite de pește. Romanii făceau şi ei negoţ cu icre pentru fertilizarea iazurilor. Chinezii erau şi mai eficienţi: pe vaste câmpuri inundate, cultivau orez şi creşteau… peşte!

Ssă vedem cum stăm acum, noi, „modernii” cu alimentaţia pe bază de peşte. Dar să începem cu statisticile. Conform studiilor, o dietă echilibrată, bogată în peşte şi fructe, îmbunătăţeşte simţitor starea de sănătate şi funcţionalitate a plămânului. Peştele şi uleiul din peşte conţin cea mai mare cantitate de acizi graşi polinesaturaţi de foarte bună calitate (omega 3). Aceştia au o importantă acţiune antiinflamatoare, inhibând acţiunea unor substanţe-cheie în declanşarea mai multor boli printre care astmul, psoriazisul, artrita reumatoidă, tulburări de coagulare, aritmii. Un alt studiu psihiatric american arată ca acizii graşi omega 3 pot chiar stabiliza depresia pe termen scurt și scad riscul bolilor cardiovasculare.

Peștele are o valoare nutriţională ridicată (peste 18 % proteine, conţinut ridicat de fosfor, iod, vitamine din grupul B) şi un conţinut redus de grăsimi saturate. În schimb, e foarte bogat în acizi graşi polinesaturaţi de tip Omega 3 şi diferiţi acizi graşi polinesaturaţi de origine animală (Omega 6)., vitamina A și D, potasiu, magneziu, fier și seleniu (esențiale pentru mușchi, inimă și creier).

peste gatit la gratar, asezat pe tocator de lemn, langa o felie de lamaie, fotografiat de sus pe fundal negru

Partea mai puțin benefică

Este posibil să fi auzit şi tu că unele tipuri de peşte sunt contaminaţi cu unele substanţe toxice precum mercurul. În doze mari, acest metal este nociv. Mercurul este peste tot, chiar şi în aerul pe care îl respirăm. Atunci când se stabileşte în apă, bacteriile se transformă într-o substanţă numită metilmercur. Peştii absorb metilmercurul din apă, iar acesta se fixează în carnea lor şi rămâne acolo chiar şi după ce peştele a fost gătit. Aproape toate tipurile de peşte conţin mercur, dar cei răpitori, prădători tind să aibă o cantitate mai mare, pentru că se hrănesc cu peşti mai mici şi sporesc cantitatea de mercur conţinută. Peştii mari, trăind mai mult decât cei mici, vor avea un grad de toxicitate mai mare, pentru că sunt expuşi mai mult la contaminarea din apă.

somon la gratar, cu felie de lamaie si un crevete deasupra, unul din pești bun de consumat pentru sănătate

Ce pește e mai bun?

Din punct de vedere nutritiv, speciile de pește cu cel mai mare conţinut de Omega 3 sunt somonul, sardinele, heringul şi păstrăvul afumat. Aceștia sunt urmați de somn, șalău, doradă, păstrăv, biban, crap, anşoa, ştiucă, ton, cod și merluciu.

 

  • Păstrăvul, pește de apă dulce, cu carne slabă, se numără și el printre speciile bogate în Omega 3. Avantaj dublat de faptul că are o cantitate foarte mică de mercur. Păstrăvul este extrem de gustos și poate unul din cei mai apreciați pești de munte de pe la noi – sigur ai mâncat măcar o dată de la una din păstrăvăriile locale și ai văzut cât de proaspăt și gustos era! În plus, e bogat în vitamina B12, vitamina D și acid folic. Singurul dezavantaj e că va trebui să ai mai mare grijă la oase (mici și subțiri), dar merită efortul! 
    Păstrăvul face parte din categoria peștilor răpitori – alături de biban, știucă, macrou sau rechin – așa încât are carnea slabă (ceea ce înseamnă mai puține calorii). 

  • Somonul se numără printre cele mai populare specii de pește. Îl găsești peste tot – de la galantarele hipermarketurilor, la (mai toate) meniurile restaurantelor. Asta pentru că e un pește gras, cu o aromă puternică, extrem de versatil și gustos – merge la fel de bine pe grătar, cât și într-un burger. Este unul dintre cei mai bogați pești în acizi grași Omega 3 și Omega 6, dar și în proteine, antioxidanți și minerale precum potasiu, fosfor și seleniu.
    Somonul sălbatic este mai apreciat decât cel de acvacultură (și mai scump, desigur), dar poate conține mercur, așa că e bine să limitezi consumul.

  • Sardinele sunt o specie de pește gras, bogat în vitamine din grupul B-urilor (B2, B3), vitamina D, seleniu, calciu, fosfor și iod. În plus, conțin și fier și nu foarte mult mercur. Cu siguranță le-ai întâlnit peste tot în Grecia sau Italia, spre exemplu, și sunt foarte populare în restaurantele cu specific mediteranean. Au un gust aparte, destul de puternic, dar dacă peștele se numără printre alimentele tale preferate, asta nu te va deranja!
    Și dacă am amintit de sardine, trebuie să menționăm și anșoa – la fel, un pește foarte sănătos, folosit la o mulțime de preparate pentru a da un plus de gust deosebit.

  • Codul este bogat în vitamina B12, iod, seleniu, fosfor şi proteine. Asta înseamnă că ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, ajută la metabolizarea grăsimilor şi la scăderea colesterolului rău. Nu degeaba din ficatul de cod se fabrică o mulțime de suplimente alimentare! Codul mai are și avantajul de a fi un pește slab, cu un conținut mic de mercur. Are un gust dulceag, nu foarte intens, de aceea este preferat de multe ori în bucătăriile restaurantelor.

  • Heringul este bogat în seleniu, Omega 3, calciu, magneziu și potasiu. În plus, conține proteine care sunt absorbite în organism în proporție foarte mare (aproximativ 90%) și e una dintre cele mai bogate surse de vitamina D. Tocmai de aceea este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase specii de pește, care ajută la păstrarea sănătății oaselor, a inimii și a sistemului nervos. Heringul de Atlantic este una din speciile de pește cele mai consumate din lume. 

  • Calcanul este un pește deosebit de gustos! Cu aspectul său ciudat, plat, are însă puține oase – iar de asta nu se plânge nimeni! Din păcate este un pește rar, care se prinde greu, de aici și prețul mai mare. În schimb, are toți aminoacizii esențiali, o mulțime de vitamine și minerale și este un pește slab, cu un conținut redus de grăsimi. Carnea fermă și gustoasă poate fi preparată în fel și chip, important e să rămână moale și să nu fie gătită excesiv.
peste la gratar, cu lamaie, ceapa si verdeata

Pești pe care să-i consumi cu măsură

Așa cum spuneam, unele specii de mești au, din păcate, un conținut mai mare de mercur. Asta nu înseamnă că trebuie să-i tai de tot de pe listă, ci pur și simplu să îi consumi mai rar, moderat. În această categorie se înscriu tonul și macroul care, deși sunt foarte bogați în Omega 3, sunt pești oceanici pe care ar trebui să-i consumi mai rar.

La fel și rechinul, peștele spadă, limba de mare, tilapia sau peștele țiglă.

Rezerve ar trebui să ai și în ceea ce privește pangasius – majoritatea provin din Vietnam, din râuri extrem de contaminate.

 

Acum că știi ce pește să comanzi la restaurant, aruncă un ochi și pe articolul nostru cu recomandări de restaurante pescărești populare în București și ieși în oraș să te bucuri de o masă pe cinste!


Citește și:

  • Cele mai bune băuturi calde (pentru zilele reci) din București
  • 15+ restaurante noi din București, deschise în 2021, pe care merită să le vizitezi

  • Top preparate emblematice de la restaurantele bucureștene

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • calcan
  • cel mai bun peste
  • nutritie sanatoasa
  • pastrav
  • peste bun de consum
  • peste cu mult mercur
  • peste de evitat
  • pește gras
  • peste sanatos
  • peste slab
  • somon
  • specii de peste bun
Citește și
Cum citești corect eticheta alimentelor
Citește articolul
  • Food Smart
Cum citești corect eticheta alimentelor
Care sunt cele mai populare diete ale momentului
Citește articolul
  • Food Smart
Care sunt cele mai populare diete ale momentului
Alimentația în hipotiroidism: Ce alimente să consumi și ce să eviți dacă ai probleme cu tiroida?
Citește articolul
  • Food Smart
Alimentația în hipotiroidism: Ce alimente să consumi și ce să eviți dacă ai probleme cu tiroida?
Cele mai bune aplicații de numărat caloriile. Scapă de kilogramele în plus cu un „antrenor“ personal
Citește articolul
  • Food Smart
Cele mai bune aplicații de numărat caloriile. Scapă de kilogramele în plus cu un „antrenor“ personal
Back in shape! Cum revii la obiceiurile sănătoase, după Sărbători
Citește articolul
  • Food Smart
Back in shape! Cum revii la obiceiurile sănătoase, după Sărbători
Despre VEGANUARY, cu bune și rele. Sau cum să-i dai papucii porcului după Revelion
Citește articolul
  • Food Smart
Despre VEGANUARY, cu bune și rele. Sau cum să-i dai papucii porcului după Revelion
Tradiții culinare de Crăciun: porcul nostru cel de toate zilele și „accesoriile” lui mult-râvnite
Citește articolul
  • Dine In
  • Food Smart
Tradiții culinare de Crăciun: porcul nostru cel de toate zilele și „accesoriile” lui mult-râvnite
Cum să faci să nu te îngrași (prea mult) de Sărbători
Citește articolul
  • Food Smart
Cum să faci să nu te îngrași (prea mult) de Sărbători
Ce este apa alcalină? Este bună sau nu?
Citește articolul
  • Food Smart
Ce este apa alcalină? Este bună sau nu?
Caută
Postări recente
  • Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    Restaurante farm to table care gătesc cu ingrediente locale, curate, de sezon
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    Aperol vs Campari. Care-i diferența dintre ele și cum le folosim?
    • Data publicare : 23 martie, 2023
    • Data modificare : 23 martie, 2023
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Decizii, decizii... 🤔 În „lupta” dintre urzici și spanac 🍃, cine câștigă în varianta ta? Oricum ar fi, un lucru e sigur: e păcat să nu profiți de ele acum, cât sunt în sezon. Bucură-te de un prânz sănătos și delicios!😋
Când spui mâncare japoneză gândul îți fuge imediat la sushi și ramen, nu? 🍜🍣 Avem, desigur, multe restaurante japoneze în București unde poți mânca pește crud și supă cu tăiței asiatici. Bucătăria japoneză are însă mult mai multe de oferit! 🥢🍱🥟
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ