Anul Nou Chinezesc sau sarbatoarea primaverii incepe pe 8 februarie, un an care sta sub semnul Maimutei de Foc daca e sa ne luam dupa traditiile celor care sarbatoresc aceasta festivitate. Pentru poporul chinez, aceasta perioada este una a reuniunilor, a vizitelor pe la familii si rude si se termina cu frumosul Festival al Lampionaelor, Lantern Festival, ocazie de sarbatoare, cer luminat si mancaruri traditionale.
Daca erati in cautarea unor noi motive de sarbatoare, tocmai ce vi le-am pus pe tava.
In acest context de sarbatoare, cei de la Oliviera au pregatit cateva lucruri interesante pe care poate ca nu le stiati despre betisoarele chinezesti. Le-au impartasit cu noi, vi le lasam mai jos si apoi va invitam sa alegeti de la ce restaurant chinezesc aveti pofta sa mancati sau sa comandati.
7 lucruri pe care nu le stiati despre betisoarele chinezesti
Stiati deja ca betisoarele chinezesti sunt unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale Chinei. Mai mult, sunt probabil primul lucru la care oamenii se gandesc cand cineva vorbeste despre China, dar sunt multe lucruri interesante pe care nu le stiati despre ele. Cum ar fi cele de mai jos:
1. Aproape o treime din populatia lumii foloseste betisoare chinezesti in fiecare zi si asta inseamna aproape la fel de mult ca cei care folosesc cutitul si furculita.
2. Chinezii, in mod deosebit, folosesc in jur de 45 de miliarde de betisoare anual.
3. Folosirea betisoarelor implica peste 30 de articulatii si 50 de muschi, precum si mii de nervi ai degetelor, incheieturii si umarului.
4. Multe persoane din toata lumea colectioneaza betisoarele chinezesti pictate cu maiestrie de catre artisti talentati, acestea sunt vazute ca niste veritabile opere de arta.
5. Cel mai scump set de betisoare a fost creat de catre vestitul designer francez Louis Vuitton si are ca pret de pornire 450 USD. Setul include doua perechi de betisoare din lemn de trandafir, cioplite manual si gravate cu monograma LV.
6. In China, un set the betisoare este considerat drept unul dintre cele mai apreciate cadouri de nunta deoarece cuvintele chinezesti care exprima„betisoare” si „un fiu curand” sunt aproape omofone.
7. Si ultimul, dar nu cel din urma…exista chiar si o frica de betisoare chinezesti. Iti vine sa crezi asa ceva? Se numeste ‘Consecotaleofobia’.
In cinstea Anului Nou Chinezesc, cei de la Oliviera au pregatit o promotie speciala pe care o puteti descoperi aici.