Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Arhivă articole > A patra editie a festivalului Sarbatoarea Gustului
  • Arhivă articole

A patra editie a festivalului Sarbatoarea Gustului

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 1 noiembrie, 2014
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

A inceput cea de-a 4-a editie a festivalului Sarbatoarea Gustului, desfasurata sub motto-ul “Bun pentru gust, bun pentru planeta, bun pentru sanatate!”

Sarbatoarea Gustului - Lectiile Gustului

Sarbatoarea Gustului a demarat in forta pe 26 octombrie la restaurantul LOFT, cu evenimentul “La Grande Tablee”, eveniment derulat in parteneriat cu Ministerul Agriculturii din Franta. Samuel Le Toerriellec, alaturi de Frederic Jaunault, Marie Jo Le Guen si Lionel Passe-Coutrin, au pregatit impreuna o cina cu ingrediente atent alese pentru invitatii serii si i-au incantat pe acestia printr-o modalitate inedita de a lua masa: in stil frantuzesc! Printre invitatii de gala ai seratei s-a numarat Chef FOA, jurat al Master Chef 2014.

Sarbatoarea Gustului isi propune educarea gustului consumatorilor, in special in randul copiilor si al parintilor; dorim sa informam transparent si pedagogic, sa transmitem experienta noastra si sa incurajam un comportament alimentar sanatos si echilibrat. – a declarat Daniel Dobre, organizatorul evenimentului.

20 de Chefs celebri, detinatori ai prestigioaselor stele Michelin, sustin in unanimitate Sarbatoarea Gustului. Fiecare dintre ei a semnat boneta de bucatar, boneta care va fi daruita tuturor participantilor la editia din 2014.

Lectiile Gustului au inceput la Grand Hotel Continental pe data de 27 octombrie, iar primii care s-au bucurat de eveniment au fost elevii de la Scoala Centrala; sub indrumarea celor mai mai renumiti Chefs din Europa, cei mici, elevi in clasa a patra, au pregatit salata de fructe impreuna cu Roxana Anghel, executive chef la Grand Hotel Continental si au asistat la transformarea fructelor si legumelor in personaje de poveste, cu ajutorul iscusintei lui Frederic Jaunault, campion european si al Frantei la sculptura artistica in fructe si legume. El le-a ilustrat copiilor cum cum o banana poate deveni un delfin, o vanata se preschimba in pinguin gatit cu papion, iar un cartof poate lua forma unui fluture cu aripi vaporoase. Copiii s-au putut delecta cu ciocolata artizanala belgiana, creata de maestrul ciocolatier Marie Carles, intr-o varietate dulce: de la ciocolata cu praline, la cea picanta, cu scortisoara sau nuca de cocos. Cei care au intuit in ce animale se vor preschimba produsele au capatat in dar operele lui Jaunault. Nu e greu, oricine poate face asta. E nevoie de exercitiu. E ca matematica. De fapt, e mai usor decat matematica. – a impartasit cu zambetul pe buze Frederic Jaunault, in timp ce faurea un animalut dintr-o leguma, din doar cateva rasuciri abile de cutit.

Lectiile Gustului continua pe toata perioada octombrie 2014 – aprilie 2015, in mai multe orase din tara.

In data de 5 noiembrie vom sustine cu urmatorul eveniment din cadrul Sarbatorii Gustului, cand vom fi prezenti in Campus-ul ASE, unde vom desfasura un workshop gandit din prisma bugetului limitat de student si a provocarilor pe care acestia le intampina. Intre 13 si 16 noiembrie, in cadrul RomHotel, va avea loc “Forumul Gastronomiei”, patru zile cu standuri deschise publicului larg, cu nenumarati expozanti, demonstratii culinare si preparate europene.

Forumul Gastronomiei – Intersectie de Meserii, va avea loc pe 13 noiembrie, fiind adresat adolescentilor, celor care doresc sa imbratiseze meseria de Chef. Acestia vor avea ocazia sa cunoasca meseriile din sectoarele HORECA, Industrie Alimentara si Agricultura, dar si oportunitatile de cariera din acest domeniu.

Totodata, pe data de 15 noiembrie lansam provocarea – Cupa Romaniei de Sandwich, iar pe 20 noiembrie va avea loc – Intrecerea Ospatarilor- urmat de celebrarea Beaujolais Nouveau la Hôtel Epoque, unde ne vom bucura de vinurile celebrului Chef Paul Bocuse, alaturi de delicatese precum foie gras si branzeturi frantuzesti. Sarbatoarea Restaurantelor este ultimul eveniment din cadrul acestei editii a Sarbatorii Gustului si va fi o reala demonstratie culinara.

Va invitam la o sarbatoare a gusturilor inedite, a inspiratiei culinare, o experienta oferita de cele mai bune ingrediente si pe care doar cei mai buni Chefs din Europa o pot insufla. Va fi cu siguranta o adevarata lectie a Gustului. – a declarat Daniel Dobre.

Sarbatoarea Gustului - Lectiile Gustului

(comunicat de presa)

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cele mai bune restaurante
  • clasament restaurante
  • lista restaurante bucuresti
  • restaurante bucuresti
  • restaurante de top
  • restaurante specific
  • restaurante traditionale
  • topul restaurantelor bucuresti
Citește și
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Citește articolul
  • Arhivă articole
Jocuri de casino și artă culinară: restaurante cu stele Michelin în cazinouri prestigioase
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Citește articolul
  • Arhivă articole
Tradiția căpșunilor de la Wimbledon – aproape 40 de tone se consumă anual 
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante de top din Las Vegas, recomandate de clienți
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Citește articolul
  • Arhivă articole
Riflaje: ce sunt și cum le poți utiliza în amenajarea spațiului
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Citește articolul
  • Arhivă articole
Delicii culinare în Mangalia: unde să te bucuri de cele mai bune preparate?
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Citește articolul
  • Arhivă articole
Ghid complet pentru recoltarea și uscarea florilor de tei pentru ceai
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
Citește articolul
  • Arhivă articole
Restaurante perfecte pentru o ieșire cu colegii, pe final de an. Varianta petrecerii de Crăciun, adaptată după restricții
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Citește articolul
  • Arhivă articole
De 1 Decembrie, mergem la restaurante să ne ospătăm cu mâncare românească!
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Citește articolul
  • Arhivă articole
Kanpai a lansat noul meniu de vară: Super Summer Menu
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.