Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > BĂUTURI > Arta infuzării tăriilor. Cum să faci alcool infuzat: vodcă, gin, rom, whisky și tequila
  • BĂUTURI

Arta infuzării tăriilor. Cum să faci alcool infuzat: vodcă, gin, rom, whisky și tequila

  • Autor : Vlad Ignat
  • Data publicare : 27 octombrie, 2023
  • Data modificare : 10 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Tăriile infuzate au devenit o formă de artă și exprimare foarte populară printre mixologi și pasionații de cocktailuri. De la vodcă la gin și de la tequila la rom – adăugarea unui singur ingredient cheie poate transforma surprinzător aromele clasice. Fructele, ierburile, mirodeniile și chiar legumele pot fi infuzate în alcool, conferind o aromă aparte băuturii tale preferate. Și sunt surprinzător de ușor de făcut! În doar câțiva pași simpli, poți să faci alcool infuzat și să-ți impresionezi prietenii la următorul cocktail party. Uite cum să alegi ingredientele perfecte pentru infuzii, dar și câteva rețete delicioase.

Pink cocktail with champagne and rose syrup. Alcool infuzat

Infuzarea lichiorurilor poate fi o modalitate fantastică de a adăuga arome unice și interesante cocktailurilor tale. Dar și a altor băuturi (precum ceaiuri) sau chiar a cremelor și a blaturilor de prăjituri. Cu tehnicile și ingredientele potrivite, dar și puțină răbdare, oricine poate crea lichioruri delicioase, precum limoncello sau amaretto, chiar în bucătăria proprie!

Tipuri de băuturi alcoolice potrivite pentru infuzat

Când vine vorba de infuzarea băuturilor spirtoase, opțiunile sunt cu adevărat nesfârșite. De la vodcă și gin până la tequila și whisky, fiecare tip de tărie oferă propriul profil de aromă unic, ce poate fi îmbogățit prin infuzarea unei arome complementare.

Vodca este o alegere populară, deoarece este relativ lipsită de aromă, permițând adițiilor de gust să strălucească, fără a concura cu aroma ei. Alte băuturi spirtoase, precum whisky-ul sau ginul, au un gust mai pregnant și distinct, drept urmare e nevoie să găsim o combinație de ingrediente armonioasă, clădită în jurul aromei originale a tăriei alese.

Cheia succesului constă în alegerea ingredientelor potrivite. De asemenea, proporția folosită este esențială. Adăugarea excesivă dintr-un ingredient poate depăși gustul băuturii în sine, așa că este important să începi cu puțin și să experimentezi până când găsești combinația care funcționează cel mai bine pentru tine.

Alegerea ingredientelor potrivite

Când alegi ingrediente cu care vrei să infuzezi un alcool, precum fructele sau condimentele, gândește-te la modul în care vor interacționa între ele și lichiorul în sine. Dacă vrei mai multă aciditate din citrice precum lămâia sau lime, nu te sfii să adaugi mai mult suc decât ai folosi în mod normal într-un cocktail. Dacă folosești condimente sau ierburi e important să optezi pentru cele proaspete în locul celor uscate, deoarece aroma lor este mai fresh.

Cum se face?

Durează doar câteva minute! Practic, vei turna sticla de alcool peste ingredientele alese, într-un borcan sau carafă, cu capac etanș. Odată amestecate, lasă-le să stea câteva zile la temperatura camerei, dar ferite de razele directe ale soarelui, astfel încât aromele să aibă timp să se îmbine și să scoată în evidență cele mai bune note ale infuziei tale. Cu o pregătire minimă și puțină răbdare, vei putea crea un cocktail delicios pe care toată lumea îl va îndrăgi! Totuși, la primele „experimente” de acest fel, înainte de a-ți servi creația, fă-i un test de gust. Poate fi necesar să ajustezi aromele în consecință! Mai trebuie să știi că dacă lași ingredientele la infuzat prea mult timp, rezultatul poate căpăta un gust prea amar. Așa că cel mai bine este să îl testezi pe măsură ce trece timpul și să te adaptezi în consecință.

Rețete cu alcool infuzat

Vodka cu infuzie cu lămâie și ierburi

Poți adăuga aromă și profunzime cocktail-urilor cu vodcă foarte ușor.

Ingrediente:

  • sticlă de 750 ml vodcă
  • 2 lămâi bio
  • 1 crenguță rozmarin proaspăt
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt

Scoate 50 de mililitri de vodkă din sticlă și fă ce vrei cu ei. J Taie lămâia în felii cu coajă și pune-o peste vodkă, în sticlă, alături de rozmarin și cimbru. Îi pui capacul, bine închis, și o lași timp de 3-5 zile, agitând sticla din când în când. După acest timp, strecoar-o și transfer-o în sticla ei. E gata de servire.

Alcool infuzat: vodka cu lamaie

Rom cu condimente

Romul condimentat, sau spiced rum, este o infuzie populară peste tot în lume, care adaugă căldură și complexitate cocktail-urilor. Rețeta noastră folosește un amestec de condimente puternice și zahăr brun pentru a crea un rom bogat, profund și aromat.

Ingrediente:

rom infuzat

Gin cu castraveți și busuioc

Acest mix clasic este o infuzie răcoritoare și ușoară, perfectă pentru cocktailurile de vară.

Ingrediente:

gin cu castraveti. Alcool infuzat

Whisky infuzat cu miere și scorțișoară

Această infuzie de whisky cu miere și scorțișoară este foarte populară pentru că naște o combinație de dulce și spicy, perfectă și pentru consumul ca atare, dar și ca super-ingredient pentru cocktailuri.

Ingrediente:

whisky cu scortisoara. Alcool infuzat

Spicy Tequila

O tequila bună devine fantastică atunci când este infuzată cu ardei Jalapeño. Adaugă un pic de căldură și profunzime unui Margarita și altor cocktail-uri tequila.

Ingrediente:

  • 750 ml tequila
  • 4 ardei jalapeño, feliați

Taie ardeii jalapeño în felii de jumătate de centimetru și pune-le într-un borcan cu capac ermetic. Apoi toarnă tequila peste, închide-i capacul și las-o să stea 2-3 zile, agitând borcanul din când în când. Se strecoară tequila printr-o sită cu ochiuri fine și se pune din nou în sticlă. Dacă-ți dorești mai multă iuțeală, poți scoate doar pulpa ardeilor și să lași semințele înăuntru.

spicy tequila cu jalapeno

La ce mai poți folosi băuturi alcoolice infuzate

Infuzia tăriilor nu numai că te scoate din rutina tradițională a cocktailurilor clasice, dar poate deschide și o lume de posibilități pe care să le explorezi. Aceste infuzii adaugă un strat suplimentar de aromă mâncărurilor tale și pot fi folosite în sosuri și marinade pentru carne. În plus, pot adăuga o notă aparte și deserturilor tale. Lichiorurile infuzate pot fi adăugate la prăjituri și blaturi pentru un twist interesant al rețetelor clasice.

Depozitarea tăriilor infuzate

Depozitarea alcoolului infuzat este importantă pentru păstrarea aromelor și complexității acestora. De aceea este important să păstrezi infuzia într-un recipient sigilat. Acest lucru va împiedica pătrunderea bacteriilor sau a altor contaminanți și va ajuta la păstrarea aromei pentru perioade mai lungi de timp. De asemenea, expunerea infuziei la lumina directă a soarelui face ca aromele să se volatilizeze, deci e mai bine să fie păstrată în frigider sau într-un loc întunecat și răcoros. Datorită alcoolului, mixul nu se va strica și nu se va mucegăi. Astfel, din punct de vedere tehnic, va rămâne bun de consum pentru totdeauna dacă este strecurat și sigilat corespunzător. Dar fii sigur că nu va apuca să se învechească, pentru că pur si simplu îl vei adora.

Așa că, fie că ești un mixolog cu experiență sau abia acum începi să cochetezi cu așa ceva, spă faci alcool infuzat este o modalitate creativă prin care poți să experimentezi arome complexe și originale. Să înceapă experimentarea!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • alcool infuzat
  • reteta gin cu castraveti si busuioc
  • reteta rom condimentat
  • reteta whiskey cu miere și scortisoara
  • retete infuzie alcool
Citește și
Din ce se face tequila: povestea din spatele băuturii mexicane
Citește articolul
  • BĂUTURI
Din ce se face tequila: povestea din spatele băuturii mexicane
Negroni Week în București: cele mai bune baruri unde găsești mixul perfect
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Negroni Week în București: cele mai bune baruri unde găsești mixul perfect
Matcha în București – noua obsesie care ne-a luat cu asalt
Citește articolul
  • BĂUTURI
Matcha în București – noua obsesie care ne-a luat cu asalt
Sucuri detox – Beneficii, idei & rețete de sucuri detox
Citește articolul
  • BĂUTURI
Sucuri detox – Beneficii, idei & rețete de sucuri detox
10+ berării din București unde să ieși la o bere cu prietenii
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
10+ berării din București unde să ieși la o bere cu prietenii
Top 10 wine bars din București unde savurezi cele mai bune vinuri
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Top 10 wine bars din București unde savurezi cele mai bune vinuri
Cele mai cool cocktail baruri din București
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Cele mai cool cocktail baruri din București
10 dintre cele mai bune prăjitorii de cafea din București
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
10 dintre cele mai bune prăjitorii de cafea din București
Prin oraș la un ceai, un vin fiert sau o ciocolată caldă. Savoarea iernii, într-o cană!
Citește articolul
  • BĂUTURI
  • UNDE IEȘIM
Prin oraș la un ceai, un vin fiert sau o ciocolată caldă. Savoarea iernii, într-o cană!
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.