Nu e nimic mai bun ca o ciorbă zdravănă sau o supă caldă dacă vrei să te dregi după toate mesele grele pe care le-ai servit în perioada sărbătorilor! E soluția perfectă când vrei o masă ușoară, gustoasă și plină de vitamine. Data viitoare când ieși să iei masa de prânz, ține cont de recomandările noastre: îți spunem unde mâncăm o ciorbă bună în București. Sau o supă, ce preferi!
Nu e așa că ori de câte ori pleci în concediu prin afara țării primul lucru pe care vrei să-l mănânci când te întorci acasă e o ciorbă? Mai fac și alții de prin lume zămuri, dar știi cum e… seamănă, dar nu aduce. Când îți intră frigul în oase sau ești răcit, tot la supa e aia bună și caldă te întorci. Când te simți ghiftuit de mâncare și vrei ceva ușor, iar ajungi aici. Iar dacă ții dietă, la fel. Ce să mai… ciorbă rules!
Unde mergem să mâncăm o ciorbă bună în oraș?
Supele și ciorbele sunt hrana perfectă într-o zi de iarnă! Pline de vitamine și nutrienți, nimic nu se compară cu un bol care să te încălzească și să îți dea acel sentiment reconfortant, de stare de bine. Și tocmai pentru că sunt așa „vitaminizate” țin și guturaiul departe (sau se luptă cu răceala, dacă ți-a venit de hac). Te și hidratezi, e și ușor de digerat, ce să mai… ai o mulțime de beneficii!
Și ca să nu zici că te trimit la cratiță, te trimit mai bine frumușel și confortabil la restaurant. Uite câteva restaurante din București unde mâncăm o ciorbă bună.
Miso și Ramen
@ Ruka Izakaya
În acest restaurant cu profil japonez, te vei delecta cu o experiență culinară grozavă prin degustarea a trei supe excepționale, care consolidează reputația remarcabilă a supelor asiatice. Prima opțiune, Miso Soup, încântă papilele gustative cu o combinație rafinată de miso și alge, cu un echilibru perfect între umami și texturi delicate. Următoarea alegere, Miso Fish Soup, este o îmbinare subtilă între savoarea miso-ului și prospețimea peștelui. În plus, Pork Ramen, o îmbinare divină de tăiței subțiri, carne de porc suculentă și un bulion bogat, completează triumviratul de supe, confirmând măiestria bucătarilor de la Ruka Izakaya.
Supe asiatice
@ Hushimo
Hai să mai rămânem puţin în zona supelor asiatice. Eu una nu mă mai satur de ele! Iar la Hushimo, explorarea gusturilor din toate colțurile Asiei devine o experiență obligatorie. Aici vei descoperi supe care îți vor încânta papilele gustative și îți vor oferi o călătorie culinară fascinantă prin diversele regiuni asiatice. Lasă-te sedus(ă) de irezistibila Pho Bo, specialitatea vietnameză cu carne de vită. Ori răsfață-te cu delicioasa Tom Yum thailandeză sau bogata Laksa malaeza. Vei călători cu gustul în destinații exotice! Aceste supe nu sunt doar o experiență culinară, ci și o călătorie a sufletului, în care aromele savuroase și bogăția ingredientelor te vor îmbia să te întorci pentru mai mult.
Supă cremă de sparanghel
@ Casa di David
În zona fancy shmancy mergem în vizită la Casa di David. Dacă ai o întâlnire de afaceri la prânz, ăsta e un loc tare potrivit. Restaurantul se află pe malul lacului Herăstrău și e cunoscut ca un local elegant și rafinat, frecventat de o clientelă selectă – exact la ce te-ai aștepta de la un restaurant situat în această zonă. Serviciul este de nota 10 și, e drept, prețurile sunt ceva mai ridicate. Dar dacă vrei să impresionezi, este exact ce trebuie.
La ei găsești o supă cremă de sparanghel sen-za-ți-o-na-lă! Cu ciuperci Morel (zbârciogi, adică) și trufe negre. Ce să mai… la crème de la crème!
Supe și ciorbe pe alese
@ Taverna Sârbului
În zile mohorâte, când stresul te apasă, nimic nu te unge pe suflet mai bine decât o supă de la Taverna Sârbului! Adaugă o ceapă roșie sau un ardei iute, împreună cu o lipie sârbească și ziua nici că putea să devină mai bună! Suntem curioși ce ai alege dintre: cremă de vită, cremă de pui, cremă de legume, ciorbă de pește sau ciorbă de fasole? Sau poate vrei să le încerci pe rând, pe fiecare…
Și dacă tot ești acolo, gustă câte ceva și din specialitățile lor sârbești… Ca de exemplu Mesanica (carne de vită în sos de legume), un preparat de top al bucătăriei sârbești. Sau carnea ciupită – un amestec de carne de vită tocată, cu cașcaval, șuncă presată, usturoi, boia iute și pătrunjel, un fel de „chifteluțe” la grătar.
Rezervă o masă la Taverna Sârbului București
Ciorba/supa zilei
@ Băcănia Veche Romană
Băcănia Veche pare să ofere o bucată de istorie culinară! Pe lângă meniul fix, vin mereu cu tot felul de propuneri interesante la secțiunea „Derapajele zilei”. Adică acea porțiune din meniu care se schimbă constant și care le permite să se joace cu ingredientele și cu rețetele din bucătărie. Așa se face că am găsit la ei o ciorbă de lobodă grozavă, pe care am savurat-o chiar zilele astea. Tot la ei am mâncat o supă cu gulește bune, sau ciorbă de găină de țară cu tăiței artizanali… Trebuie doar să urmărești meniul, sau să mergi la ghici (oricum tot ce fac ei e gustos!).
Borș pescăresc
@ Ancora Restaurant
Revenim în Herăstrău la unul dintre cele mai bune restaurante din București unde poți mânca pește și fructe de mare: Ancora Restaurant. Și dacă e vorba pe-așa, e clar că de aici îți recomand borșul de pește (de pește sălbatic, nu orice fel!). Este foarte, foarte, foarte bună! Te numeri printre cei care nu agreează o astfel de ciorbă (am observat că, deseori, la ciorba de pește e ca la ciorba de burtă – ori îți place, ori nu pui gura…)? E ok, că au și supă de fructe de mare fină și extrem de aromată (e senzație!), dar și supă clară din pui de țară, preparată cu tăiței și legume (pentru cei mai tradiționaliști).
Despre Ancora trebuie să mai știi că are o echipă condusă de un chef foarte bun (și cunoscut): chef Florin Ivan, care reușește să imprime o finețe și un gust delicat fiecărui preparat. Meniul te poartă într-o călătorie gastronomică de-a lungul căreia peștele devine eroul principal – fie că este adus din Dunăre, Marea Neagră, Marea Mediterană sau chiar oceanele din jurul lumii. Preparatele pe care le vei găsi în meniu sunt inspirate de rețete vechi și noi, clasice și (re)create, printre care delicioasele icre, fructe de mare cu gust de vacanță, tradiționalul borș și pește gătit în numeroase feluri, fără să uităm de ineditul tartar.
Rezervă o masă la Ancora Restaurant
Ciorbă de potroace / Ciorbă de burtă
@ Lacrimi și Sfinți
Odată cu finalul cursei de îmbuibare națională cu sărmăluțe și porcării, cu pălinci și șampanii fine, hai la restaurant Lacrimi și Sfinți să te îți dregi sufletul la o ciorbă de potroace. Inimioarele, pipotele, inutilitățile de curcă și cocoș îndulcesc momentele crunte în care realizezi că trebuie să revii la realitatea de zi cu zi. Acrită cu borș și parfumată cu leuștean, e ciorbița perfectă pentru început de an!
Iar dacă îți lasă gura apă după o ciorbă de burtă, tot pe la ei trebuie să treci! Știi sigur că e din burtă de vițel și-atât de bună de plâng toți sfinții că nu pot mânca. Ciorba e mereu pe meniu și de fiecare dată la fel de gustoasă.
Preferi o supă? Au și de-astea! Cum ar fi capuccino de hribi (din hribi ardelenești, cu praz și dovlecei, stinsă cu smântână) sau supă cremă de roșii de Maglavit (puse toamna la păstrare, cu vin, ulei de măsline, chimen, busuioc și semințe de dovleac).
Rezervă o masă la restaurant Lacrimi și Sfinți
Supa de roșii
@ Lente
Pentru o porție de supă ca la noi din bătătură, ne oprim la Lente. Iar la ei, musai de gustat este Tomatina! O supă remarcabilă încă din primele zile ale meniului Lente inițial, rămasă o opțiune preferată de-a lungul anilor, indiferent de locul în care restaurantele s-au mutat. Această supă de roșii îmbina prospețimea inconfundabilă a roșiilor cu aromele atent selectate de ierburi și condimente. Şi o fac atât de bună că e musai să revii pentru ea!
Ciorba zilei
@ White Horse Restaurant & Pub
La White Horse Restaurant & Pub fac mâncare foarte bună mereu. Și de luni până vineri vin cu un meniu de prânz de nota 10! În fiecare zi au câte ceva nou, întotdeauna proaspăt. Tocmai de asta nu o să îți recomand o ciorbă anume – trebuie să urmărești meniul zilei. Dar, spre exemplu, la ei am mâncat de curând o supă cremă din cartofi dulci nemaipomenită! Am mai văzut în meniu și supă de pui sau ciorbă de văcuță, borș de legume cu sfeclă, ciorbă de burtă și multe altele.
Îți spun, mergi la sigur acolo!
Rezervă o masă la White Horse Restaurant & Pub
Ciorbă de fasole cu costiță afumată
@ Restaurantele La Mama
Unde mâncăm o ciorbă bună în București dacă nu chiar la restaurantul care și-a asumat să ne facă mâncare ca la mama acasă? La Mama sunt bine cunoscuți pentru mâncarea lor tradițională. Mâncare cinstită, simplă și gustoasă, așa cum ne place nouă! Și pentru că e un restaurant românesc, ciorbele și supele nu aveau cum să nu ocupe loc de cinste în meniu… Drept dovadă că au și multe sortimente din care să alegi.
Mie îmi place ciorba de fasole cu afumătură de la ei. Ciorba asta are nevoie de răbdare: să fierbi oasele să dea gust, să fierbi bine de tot fasolea, să adaugi costiță din belșug și să pui legume care să completeze perfect… gustul de acasă. Așa că de ce să te complici? Mai bine mergi la restaurant și scapi de gătit! Rămâi doar cu savuratul gustului. Iar dacă și tu ești ca mine și nu te împaci prea bine cu ciorba de burtă (o au și ei în meniu), poate preferi varianta care aduce mult ca gust: ciorba rădăuțeană. E o ciorbă gustoasă, savuroasă, consistentă, scăldată în smântână și plină de pui franjurat. Mai poți să alegi ciorbă de văcuță sau de perișoare, dar au și supă cremă de legume cu crutoane (dacă vrei o supă fără carne).
Ciorbe bune și supe fel de fel
@ Soup Up
Uite un food biz care operează doar cu supe! Calde, bineînţeles. La Soup Up, meniul divers oferă o varietate atrăgătoare de supe care îmbină aromele și ingrediente proaspete într-un festin gustativ. Poți încerca suculenta supă Vietnameză de cartofi cu ciuperci proaspete Champignon, care cu siguranță îți va încânta simțurile. Dar oferta include și alte opțiuni delicioase precum supa de dovleac cu salvie, care aduce o notă caldă și aromată, ori ciorba de legume pentru o savoare reconfortantă. Supa de linte verde are o textură bogată și gust intens, iar supa de ardei gras cu cartof dulce, adaugă o notă exotică. Și, nu în ultimul rând, supa de roșii cu feta, combină prospețimea tomatelor cu savoarea brânzei feta. Tu ce alegi?
Supe și ciorbe românești
@ Ciorbărie
La Ciorbărie, pofta de ciorbe și supe românești e la ea acasă. Acest loc adună o varietate bogată de opțiuni care satisfac toate gusturile și preferințele. De la clasicele ciorbe românești, care îți aduc aminte de tradiția bucătăriei locale, până la opțiuni mai sănătoase, cum ar fi crema de broccoli. Şi dacă vrei să le completezi că la carte, poţi adăuga şi o felie de pâine albă, niţică smântână sau chiar ţuica Zetea, să aprindă pofta de mâncare.
Alte restaurante unde mâncăm o ciorbă bună
Pentru că recomandări ar fi multe și nu vreau să te plictisesc, mai amintesc pe scurte alte câteva locuri din București unde mergem să mâncăm o ciorbă sau o supă bună:
- La Bucătăria.localfood se gătește mereu foarte, foarte bine! Iar pe anul acesta primul new entry în meniu a fost chiar o ciorbă: ciorbă de potroace din gâturi și pipote de curcan. E de încercat!
- Dacă vrei să mănânci o supă vegană sau vegetariană bună, atunci eu zic să treci pe la Arome (au un meniu zilnic cu supe creme fantastice!) sau pe la Vyro Raw Vegan (la ei poți să faci și abonament și să-ți livreze mâncare sănătoasă).
- Dacă pentru tine sunt un hit zămurile asiatice, atunci la Zen Sushi e de tine. Au tot ce vrei… supă miso, udon, ramen, supă cu porc, cu fructe de mare, supă thai… pe alese!
- Iar dacă vrei ceva mai special, treci pe la Zexe Zahana pentru o ciorbă de ied sau un borș bucovinean cu ciuperci. Sau pe la Dancing Lobster pentru o supă cremă de fructe de mare cu carne de homar.
Iar la final ne-am urcat pe-o şa şi-am savurat ciorba aşa – fierbinte, aromată, plină de legume nutritive şi de bucăţi generoase de carne! Ceea ce-ţi dorim şi ţie!