Pe 3 noiembrie 2011 se va deschide Barca, primul restaurant crestin vegetarian din Bucuresti, adica un restaurant “bazat pe conceptul reintoarcerii la bucuria si sanatatea din natura”, dupa cum spune Marian Grajdan, unul dintre cei doi asociati si initiatori ai proiectului. Marian Grajdan a avut o cariera de succes in mari corporatii multinationale, ca CFO, printre care: Ogilvy, Panasonic, Tnuva, Lukoil. La inceputul carierei a lucrat si la Fundatia Anastasia si, probabil, de acolo legaturile cu celalalt asociat, Cristian Filip, care este presedintele Fundatiei Crestine “Parintele Arsenie Boca”. Restaurantul Barca are ca slogan “Prietenii si Hrana Vie” si promoveaza doua concepte de baza: Hrana Vie, nepreparata termic (raw vegan) si spiritualitatea crestina specifica tari noastre.
“Scopul acestui concept – de hrana vie nu este sa convinga sa devii naturist si sa renunti la mincarea cu care te-ai obisnuit. Aceasta hrana vie poate ajuta pe orice om sa inteleaga importanta alimentatiei naturale pentru viata sa. Oricine va consuma mai multe cruditati va constata imbunatatiri spectaculoase ale sanatatii si vitalitatii sale.” – zice Marian Grajdan.
Si continua: “Hrana vie pentru trup si suflet, preparatele restaurantului Barca sunt servite intr-o atmosfera crestineasca deosebit de placuta si de calma. Conceptul acestui restaurant apartine lui Cristian Filip si Marian Grăjdan, care doresc sa provoace bucataria traditionala bazata pe folosirea preparatelor din carne, la un nivel care sa satisfaca toate gusturile, fie acestea vegetariane sau carnivore. Echipa de bucatari lucreaza cu pasiune pentru a renaste bucataria moderna nedata prin foc prin, combinarea unor arome absolut originale si imbietoare. Hrana vie confera o stare generala constanta de bine si euforie, naturala printr-un aport de energie vie, o energie a vietii pure, nedistorsionata si curata. Somnul devine mai odihnitor si mai eficient, adica in putine ore de somn corpul se reface mai repede si mult mai bine. Hrana vie confera o atentie sporita in mod natural, nefortata si o gandire clara dublata de bun simt. Cei care adopta o dieta bazata pe hrana vie devin gradat mai activi si mai entuziasti in actiunile lor si capata o gandire pozitiva, o siguranta de sine din ce in ce mai mare. De asemenea, stresul si tensiunile vietii de zi cu zi isi diminueaza foarte mult efectele devenind foarte usor controlabile, iar inbolnavirile dispar aproape in totalitate.”
Si, ca un fel de concluzie: “Restaurantul Barca are o puternica misiune de revenire la viata si sanatate intr-o atmosfera cald duhovniceasca, de bucurie crestina.”
Noi ii dorim tot succesul pe care il merita aceasta initiativa!