Un nou meniu la Avalon – Smart Casual Dining From All Around the World
Noul meniu al restaurantului Avalon isi pastreaza orientarea catre o varietate de preparate si de influente ce il califica drept un restaurant cu specific international, in el regasindu-se elemente de inspiratie italiana, franceza, asiatica si nord-americana.
Meniul largeste si mai mult paleta de preparate fata de cele anterioare, astfel incat calatoria culinara sa fie una si mai complexa. Astfel, in sectiunea de feluri principale exista 21 de preparate ce variaza de la preparate usoare, de inspiratie mediteraneana, cum ar fi pastele, risotto, fructele de mare si pana la steak-uri de vita si feluri de mancare in care se folosesc ultimele tehnologii culinare in prepararea carnii de vita, de miel si de porc, astfel incat acestea sa-si pastreze toate proprietatile nealterate de procesul de gatire. Selectia de antreuri este si ea una extrem de bogata si de viu colorata: salatele sunt combinatii inovative intre legume, germeni si fructe, asezonate cu uleiuri de cea mai buna calitate; celelalte antreuri folosesc, la fel, ingrediente- vedeta din punct de vedere al aportului nutritional cum ar fi tiger shrimps, broccoli, somon, branza feta, taitei de casa etc.
Atentia pentru diversitate este insotita, ca intotdeauna la Avalon, de o mare finete a asocierilor si a ingredientelor folosite, astfel incat gustul preparatelor sa ramana unul nobil, chiar daca preparatul in sine este unul popular, cunoscut la nivel de bucatarie internationala. Tartarul de vanat este aromat cu cognac, foie de poule este aromat cu gel de vin condimentat, somonul este insotit de radacina de lotus, halibutul de sos de portocale si coacaze, samd.
Deserturile sunt si ele, ca intotdeauana la Avalon, o simfonie de texturi si de esente dintre cele mai fine. La loc de cinste se afla mousse-urile de ciocolata alba si neagra in combinatie cu diverse fructe (cirese, zmeura, mango), dar si cu ingrediente mai putin obisnuite, cum ar fi dovleacul dulce.
Poate ca cea mai potrivita descriere a stilului Avalon este “smart-casual”: preparatele sunt obisnuite pentru bucataria internationala, dar reinterpretate de Executive Chef C.M.C. Henrik Sebok si Chef Catalin Scarlatescu intr-un stil unic, memorabil si intr-o prezentare arhitecturala inconfundabila.