Promotie culinara: De la ferma, in farfuria dumneavoastra
Carne de la fermieri romani, Legume de la gradinari romani, Peste din rauri romanesti
Perioada: 12 noiembrie – 12 decembrie, orele 12:00 – 16:00
Locatia: Restaurantul The Gang, Calea Floreasca 111-113
Scopul: Promovarea patrimoniului culinar romanesc, a originii geografice specifice, a taranilor, micilor producatori, prin punerea in valoare a produselor, cu ajutorul retetelor inspirate de traditia terroir si cu tehnicile bucatariei franceze.
Meniuri: 3 feluri – 49 lei; 2 feluri (starter si felul principal / felul principal si desert) – 35 lei
Table d’hote: 6-8 persoane, meniuri a cate 5 feluri – 95 lei/meniu
Timp de servire: Maxim 30 de minute. In caz contrar, mancarea este gratuita.
Meniul va fi schimbat zilnic, pentru a mentine viu dinamismul si intersul pentru mancarea gatita.
Aceasta campanie este un omagiu adus naturii, vietatilor, taranilor, gradinarilor, ciobanilor si tuturor locurilor in care natura inca mai controleaza mediul.
Echipa David Contant, este compusa din chef-i de exceptie, adevarati artisti culinari, care vor gati cu produse selectate, fara aditivi si conservanti chimici, caroten, sau potentiatori artificiali de gust. Se va simti gustul alimentelor proaspete si naturale, al legumelor si fructelor de sezon, al puilor crescuti in patru luni, nu in sase saptamani.
Producatorii vor fi invitati sa interactioneze cu publicul si sa deguste din preparate.
Romania este o tara frumoasa cu mare potential, ca si Franta, dar din nefericire, este greu sa gasesti in farfurie ceea ce ea are de oferit.
Farfuria este un mediu de comunicare, un mijloc de interactiune a diferitelor categorii sociale.
Publicul va fi invitat sa manance bine, preparate traditionale specifice bucatariei franceze ,la preturi atragatoare.
Ce imi place: Respect fata de natura, repartizarea bogatiei, impartasirea cunostiintelor, apararea cauzelor perdute, atuurile Romaniei, deoarece ea a fost binecuvantata cu un sol foarte fertil. Costumele si traditiile unei tari, carta drepturilor omului, libertatea de exprimare si cea a presei, frumusetea fiecarui anotimp, frumusetea taranilor.
Stim noi cu adevarat ce mancam? Datorita meseriei mele, urmaresc aceasta evolutie a continutului culinar. In amintirile mele din copilarie, vacile rumegau iarba manoasa a pajistilor. In zilele nostre, ele sunt hranite cu porumb, ceea ce este impotriva metabolismului lor. Gainile sunt crescute in patru saptamani, in uzine cu gaz, modificandu-se genetic, pentru a fi mult mai mari. În mod normal, este nevoie de minim trei luni. Asta inseamna profituri mai mari in detrimentul sanatatatii noastre. Puteti sa vizitati aceste lagare de concentrare, precum eu am facut: sute de pui de gaina mor pe zi, avand in vedere spatiul redus in care sunt crescuti. Este ingrozitor. Chiar si pestii sunt hraniti cu porumb in aqua-cultura. Industria alimentara din ziua de astazi, se joaca cu sanatatea noastra si distruge eco-sistemul nostru. Din aceste motive, eu o denunt pentru a determina consumatorii, sa constientizeze si sa se protejeze. Noi trebuie sa actionam si inca repede.
Constatarea mea, este ca ar fi timpul sa tragem un semnal de alarma. Sa incercam sa ne facem auziti si intelesi, pentru nobila cauza a salvarii naturii mame.
As dori sa multumesc restaurantului The Gang pentru disponibilitatea de a participa la acest eveniment, prin punerea la dispozitie a acestui spatiu minunat intr-o zona atat de frumoasa a orasului, dar si incarcat de natura, cu o atmosfera zen, in plin echilibru.
Culinary regards,
David Contant