Semifinala concursului Bucatarul de Aur al Bucurestiului a adus la Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara Aroma sase echipe de bucatari de la Restaurant Noblesse, Hotel Ibis Nord, Restaurant Casa Doina, Restaurant Casa Mediterana, Grand Hotel Continental si Buffalo Steak House.
Intr-o atmosfera plina de entuziasm, organizatorii au dat startul competitiei la ora stabilita in regulament, iar cei sase bucatari si ajutorii lor au inceput sa lucreze. Au fost urmariti indeaproape de juriul tehnic: maestru in arta culinara Maria Popa, Cristina Mardare si Ion Toma, dar si de juratii de specialitate: David Contant, Orlando Zaharia si Eugen Grosu. Dupa cele 90 de minute de lucru, concurentii si-au prezentat preparatele.
Echipa reprezentand Restaurantul Noblesse a fost condusa de chef Liviu Mihailescu si a preparat terina de caprioara (cu trufa, ou de prepelita, sos de rosii si busuioc), cotlete de berbecut (cu piure de cartofi, sos demiglace, servit cu jeleu de mere si menta) si budinca de visine (servita cu sos de sampanie si fructe de padure).
Reprezentantii Buffalo Steak House condusi de Arpad Bran au prezentat file de salau de Dunare in foaie crocanta de placinta pe salata de dovlecei si sos de menta, muschiulet de iepure pe biscuite cu seminte si piure trio cu jiu de iepure si minitort de morcov, cu crema de branza dulce pe sos de dovleac.
Alexandru Dobre a condus echipa restaurantului Casa Doina, care a preparat muschi de vaca crud-uscat cu gutui caramelizate si spuma de telina, file de caprioara in crusta servit cu piure de napi, ciuperci de padure, polenta cu morcovi in sos Cumberland si sarlota de mere cu sos de caise.
Grand Hotel Continental a fost reprezentat de Cristian Lazar al carui meniu a cuprins pastrav curcubeu (terina de pastrav servita cu cozi de raci marinati, emulsie de marar cu castravete si icre de pastrav), duet de porumbel (piept si pulpa de porumbel in foitaj cu ficat de rata si trufe negre, acompaniate de piure de dovleac, varza rosie cu nuca si jus de porumbel) si tarta concerto (tarta cu mere si crema de vanilie).
Echipa de la Ibis Nord coordonata de Dana Biscoveanu a preparat duo mousse de branzeturi romanesti cu ardei copt si sos de prune, cotlet de berbecut cu panglici de legume sote si sos de busuioc si savoare de mere cu scortisoara servita cu sos de vanilie.
Florin Marian Ivan a condus echipa restaurantului Casa Mediterana si a avut in meniu terina de fasole batuta in mantie de ceapa si costita caramelizata cu chutney de rosii cherry, crapes cu somon fume si mousse de branza, paine de casa crocanta aromata cu ierburi locale, piept de rata garnisit cu polenta rumenita si mini-sarmalute din foi de vita umplute cu farsade hribi si ulei de trufe in sos de vin rosu si tarta de gutui cu nuci si sos de vanilie.
Dintre acestia doar patru au obtinut mai mult de 60 de puncte pentru a putea ajunge in finala din 18 decembrie de la Terra Grand Ballroom (Ramada Bucharest Parc): Alexandru Dobre (Casa Doina), Bran Arpad (Buffalo Steak House), Cristian Lazar (Grand Hotel Continental) si Florin Marian Ivan (Casa Mediterana). La Seara de Gala din data de 18 decembrie cei patru finalisti nu vor realiza minunatele lor preparate inspirate din gastronomia romaneasca doar pentru a castiga trofeul Bucatarul de Aur al Bucurestiului, ci si pentru copiii de la Asociatia Sfantul Stelian.
(comunicat de presa)