Piata Floreasca a devenit deja locul cu cea mai mare concentratie de restaurante bune din Bucuresti, dupa Herastrau, si daca nu punem la socoteala Centrul Vechi, care e un caz aparte, totusi. Celor deja multe si cu specific destul de variat, existente deja, li s-au adaugat doua in decembrie, deschise aproape in acelasi timp si, mai interesant, ambele avand ca chefs fosti participanti la concursul televizat Master Chef : Andreea Moldova la La Farine, un fel de brutarie-bistrou, si Alexandru Petricean la E3, un club, mai mult, cu mancare de restaurant.
Tot in decembrie s-a deschis in Regie Ristorante La Mia Musica, un restaurant foarte mare (ca intindere) intr-o fosta cantina studenteasca. Acela va fi si un loc de spectacole, in care vor fi invitate diverse formatii de muzica sa vina sa cante.
Unul dintre cele mai bune restaurante cu bucatarie traditionala romaneasca, La Sipote, s-a deschis la World Trade Center, la parterul hotelului Pullman.
Alte doua aparitii sunt L’Atelier, in Hotelul Epoque, de la Cismigiu, si Harem, in Herastrau. Ambele par sa fie, mai degraba, niste operatiuni de rebranding de anvergura, de vreme inlocuiesc niste restaurante detinute, se pare, de catre aceiasi proprietari: Bistro Epoque, respectiv fostul Casa Mediterana.
Si o aparitie interesanta si binevenita in Piata Dorobantilor, chiar in piata, adica in incinta, fast-food & take-away-ul Mandarin, un snack cu mancare asiatica, pregatita pe un aragaz si servita la tejghea.