Interviu cu managerul general Silvana Hristea, artist plastic
Radu House Pub & Bistro este un local deosebit, deschis, deloc intamplator, in casa a lui Elie Radu. Pe zidul casei-monument istoric Elie Radu, regasim urmatoarele cuvinte: “1898, Casa Inginer Elie Radu; Cladire in stil neoromanesc construita dupa planurile arhitectului Giulio Magni; Interioare impodobite cu picturi in ulei realizate in jurul anului 1900 de catre mesteri italieni;”
Suna frumos, iar arhitectura exterioara este impresionanta, dar nu este suficient doar sa cititi si sa plecati mai departe… trebuie sa intrati, sa va asezati la o masa, sa comandati ceva si sa va uitati in jur. Asa veti intelege de ce este aceasta casa un loc deosebit… Veti intelege de ce artistul plastic Silvana Hristea a ales sa deschida aici un pub si un bistro.
Sunteti artist plastic, de ce ati ales sa deschideti un local de acest gen?
Petru mine este un proiect artistic, sa spunem ca este o instalatie in plina si continua transformare. Nu mi-am schimbat vocatia si nu a fost un plan cladit cu mult timp inainte ca eu sa ajung sa deschid un local de genul acesta, pur si simplu intamplarea a facut ca Elie si cu mine “sa ne intalnim si sa ne placem foarte mult”.
De ce casa Elie Radu?
Daca nu era ea, nu ar fi fost o alta, a fost dragoste la prima vedere, am inteles ca aceasta casa trebuie sa adaposteasca un local de genul acesta pentru a putea fi vizitata si admirata, locul acesta trebuie vazut de cat mai multa lume!
Am observat pe pereti mai multe lucrari de grafica…
Da, sunt lucrari din creatia proprie si ma simt onorata ca am ocazia sa le etalez in acest loc.
Serviti si mancare aici… Care este specificul si pe ce clientela va axati?
Eu doresc sa imbin mai multe lucruri frumoase: decorul (ma ajuta mult Elie aici), muzica de calitate, ca de exemplu jazzul, mancarea si bautura buna; nu avem in nici un caz un meniu minimalist, portiile sunt destul de generoase, dar, mai mult decat atat, ingredientele si rezultatul finit sunt la un standard inalt, multumita bucatarilor nostri talentati. Nu mergem pe principiul “daca nu mai prindem clientul acesta, nu-i nimic, o sa mai fie si alti fraieri.”. In Romania inca se merge mult pe acest principiu in cam toate domeniile si este pacat, credem ca nu stim de unde ni se trag multe neajunsuri, dar poate ca pur si simplu nu vrem sa vedem. Specificul bucatariei este international, avem o gama variata de bucate si sunt ceva mai deosebite decat in majoritatea localurilor si o sa incercam de asemenea sa ne reinventam cat mai des la capitolul acesta. Eu chiar doresc ca lumea sa doreasca sa revina odata ce ne-a vizitat pentru prima oara si cred ca o va face… In crearea acestui loc s-a pus mult suflet atat in 1898, cand s-a construit aceasta casa, cat si in 2013 atunci cand am terminat renovarile, renovari care au durat nu mai putin de 4 luni de zile.
Ati investit mult, atat financiar cat si emotional, credeti ca o sa va recuperati investitia curand?
Consider ca nu este bine sa te gandesti la profitul imediat, acesta va veni la momentul potrivit, eu vreau sa fac treaba bine, sa ofer calitate si ma astept la rezulate pozitive in viitor. Oamenii pe care ii vizez eu sunt cei care inteleg unde se afla cand vin aici apreciaza la adevarata valoare tot ceea ce li se ofera.
Ce sperati sa se intample cu acest loc?
Sper ca lumea sa inceapa sa ne cunoasca, sa intre in contact cu noi si sa doreasca sa-si petreaca aici zile importante din viata, cum ar fi ziua de nastere sau orice altceva ce ei considera ca merita celebrat, este un loc pentru oameni cu suflete frumoase, un loc pentru oameni cu pofta de mancare, de arta, de muzica, de viata.
Localul este impartit pe doua nivele…
Da, avem pub-ul la demisol, care are un aer foarte boem si este ceva mai rustic, mie imi place mult si cred ca se potriveste foarte bine cu serile noastre de jazz sau chiar de disco. Aici oamenii pot veni sa se simta in largul lor si sa bea un vin fiert aromat sau o bere buna fara a fi apasati de decoruri prea impunatoare sau de un aer extravagant. Este un loc pentru cei cu spiritul tanar. Si mai este etajul unu, unde avem partea de bistro sau de restaurant, etajul este impartit in cinci saloane, este un loc elegant potrivit pentru grupuri, petreceri, conferinte, chiar si pentru nunti stilate si ceva mai restranse. Aici avem o capacitate de aproximativ 70 de persoane.
Ce invitatie le faceti celor care citesc aceste randuri?
Sa vina sa ne vada, sunt bineveniti!
***