E3, sau, pe numele lui intreg, Cocktail Bar & Restaurant E3 by Entourage, e ultimul venit in Complexul Floreasca, pe coltul din dreapta cum te uiti la cladire dinspre Calea Floreasca, in decembrie 2013, dupa ce au fost acolo si au sucombat Classa di T si apoi Novi Aquarium. E3 vine de la « Entourage al treilea », pentru ca patronii mai au doua localuri cu acest nume, unul in Centrul Istoric, iar celalalt nu stiu pe unde.
Daca ar vedea domnul Turcu, cel care a facut acolo Classa di T cu o caruta de bani si l-a amenajat conform cenceptiei sale asupra luxului, deci daca domnul Turcu ar vedea ce au facut acum acolo baietii de la E3, cred ca si-ar pune mainile in cap si apoi ar face atac de cord. Pentru ca baietii de la E3 au dat totul jos, dar absolut totul, pana la grinzile din beton, au pus cateva scanduri nefinisate si neuniforme pe ici, pe colo, au adaugat cateva mese simple de lemn, scaune si banchete si i-au dat drumul. Locul arata bine dupa gusturile tineretului emancipat, care spune ca ceva e cu atat mai cool cu cat e mai neobisnuit si mai socant. Oricum, conceptul e unitar, bine realizat, cu priza la clientela.
E3 by Entourage pare sa fie mai mult un bar decat un restaurant, prin felul in care e amenajat, prin declaratia de intentie a patronilor, inscrisa chiar in denumire: Cocktail Bar & Restaurant E3 by Entourage, cu accentul pe « cocktail bar » si, nu in ultimul rand, prin fumul in care esti obligat sa inoti cat stai acolo si prin faptul ca trebuie sa-ti pui totul la spalat dupa ce te intorci de la E3, pana la ultima textila de pe tine.
Am uitat sa intreb cum isi definesc meniul si tipul de bucatarie, insa presupun ca e aceeasi « funky cuisine », asa cum mi-a spus bucatarul lor sef, Alex Petricean, pe care l-am gasit in urma cu vreo doi ani si l-am laudat la primul lui restaurant, Autographe by Rococo, pe langa Marriott. E o bucatarie experimentala si creativa, un fusion cu multe accente personale. Ce am zis despre el atunci, cand am scris despre Autographe by Rococo, e la fel de valabil si acum. Are talent, e evident. Probabil ca in cativa ani va ajunge un chef cunoscut, dupa ce va invata bine toate tehnicile din bucatarie. Cele mai multe mancaruri au denumiri descriptive, in care gasesti alaturari neobisnuite de produse si ingrediente. Mancarea a fost buna la E3 by Entourage, desi nu chiar toate felurile de nivelul notei pe care am pus-o la mancare – oricum, mai mare decat ar fi fost cazul, insa de luat drept incurajare.
E3 by Entourage pare sa fie mai mult un bar – club decat un restaurant, dupa cum am spus mai inainte. Cel putin asa pare sa fie perceput de catre public, pentru ca la pranz sunt putini clienti (desi nu e de mirare pentru un restaurant nou deschis), insa incepe sa se umple spre seara, exclusiv cu tineri, fete imbracate de club, rujate bine si aranjate senzual cu ce au gasit ele mai scurt si mai transparent in sifonier, semn ca vin pregatiri sa stea ceasuri intregi la E3, si nu neaparat cu o farfurie de mancare in fata, cu siguranta. Poate ca aceasta a fost si intentia patronilor, care ii imbie cu tot felul de cocktailuri, mai ales ca cel putin unul dintre proprietari e un barman cu palmares.
Preturile la mancare sunt normale la E3, adica asa cum te-ai astepta sa fie, nici mici, dar nici prea mari. Serviciul a fost destul de bun si el, cu un chelner saritor, dar neinstare sa iti recomande ceva.
E3 by Entourage e, asadar, un bar de cocktailuri, alte bauturi si fum, un club, mai degraba, seara, si un mai degraba restaurant la pranz, cu mancare interesanta si destul de buna.
(pozele lui Rage Red si a lui andrenid de pe www.deviantart.com)