Simbio Kitchen&Bar se reinventeaza la inceput de an, la o noua adresa, pe strada Negustori 26, intr-un spatiu mult mai generos, urban si prietenos, intr-o casa de la inceputul secolului 20.
Reabilitarea a inceput in primavara anului 2014 si a fost implementata de biroul de arhitectura SYAA, sub coordonarea Elizei Yokina. Spatiul vorbeste despre “simbioza” – intre functional si estetic, intre elementele vechi de design si cele moderne, urbane, intre mobilierul proiectat si produs special pentru Simbio si elementele vintage recuperate chiar de catre echipa Simbio.
“A fost emotionant primul contact cu casa, linistita, frumoasa, intunecata, cu lumina verde filtrata din gradina abundenta, sobele afumate, oglinzile palide, mobilierul greu. A fost un moment pe care nu as putea sa-l uit. Casa avea deja spatiile ei bine definite: salonul cu luminator, salonul cu soba verde, camera mica, camera mare, scara, demisolul cu boltisoare de caramida. A fost evident de la inceput ca barul va fi la demisol, restaurantul cu show-kitchen la parter si zona de lucru la mansarda. Am vrut de la inceput sa pastram si sa aducem in lumina lucrurile valoroase, iar acolo unde era necesar sa venim in completare cu finisaje cat se poate de apropiate de epoca in care a fost construita casa” spune Eliza Yokina, fondator SYAA.
“Pentru noi, Simbio inseamna prieteni. Esti inconjurat de oameni prietenosi, intr-o atmosfera relaxata, pe care Eliza ne-a ajutat sa o redam prin evidentierea personalitatii fiecarei incaperi. De exemplu, in salonul cu luminator am asezat o masa mare comunala cu oglinda, in care se reflecta sticla pictata de sus. Intr-o alta incapere avem inca o masa comunala, in jurul careia se aduna oameni necunoscuti, care pot pleca prieteni. Iar jos, in bar, am creat o atmosfera industriala, mobiland depozitul vechi al casei cu rafturi de fier si tabla. Barul este turnat din beton, iar scaunele sunt replici ale scaunelor folosite de mecanici. Vom avea la vara amenajata si mansarda, un spatiu deschis si cu o terasa luminoasa, iar in curtea din spatele casei ne vom racori la umbra gutuiului. Si totul se intampla intr-o casa cu o istorie de peste un secol, pe care am amenajat-o astfel incat sa cuprinda exact atmosfera pe care ne-o dorim acasa la Simbio“, spun Dana Nica & Iulia Younis, co-fondatoarele Simbio.
Cu o capacitate de 90 de locuri, distribuite pe doua nivele, Simbio Kitchen&Bar este deschis in fiecare zi, de la 10 dimineata pana la 12 noaptea, iar vinerea si sambata pana mai tarziu. Noul meniu Simbio este mai extins, dar pastreaza si preparatele cele mai populare, precum asian beef salad, turkey ham sandwich sau french toast-ul cu care si-a obisnuit clientii de-a lungul timpului. Pe langa meniul pentru cina, care variaza in functie de sezonalitatea unor ingrediente sau de inspiratia bucatarilor, meniul este specific unui gastro-bar urban cu all-day breakfast si burgers.
(comunicat de presa)