Restaurantul hotelului Triumf se numara printre restaurantele strigoi ale Bucurestiului. Timp de 9 ani, statul roman a tot incearcat sa vanda hotelul, iar anul trecut a fost scos din nou la licitatie (la pachet cu restaurantul), cu un pret de pornire de 20 de milioane de euro. Insa, nici de aceasta data nimeni nu s-a prezentat interesat de achizitionarea acestuia, chiar daca pretul era foarte mic pentru zona in care se afla si pentru suprafata pe care o are: 60.000 de metri patrati, plus o curte de 15.000 de metri patrati.
De asemenea, hotelul Triumf este momument istoric, fiind ridicat in perioada interbelica, in 1935, de acelasi arhitect (Petre Antonescu) care a proiectat si Arcul de Triumf (de unde si numele).
In interbelic, cladirea era destinata functionarilor BNR, dar odata preluata de partidul comunist, aceasta a fost folosita pentru cazarea oaspetilor din strainatate.
Dupa tentativele esuate de vanzare a acestuia, se pare ca hotelul si restaurantul vor fi transformate in noul sediu DNA si al Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).
La inceputul lunii iulie, Ministrul Justitiei a declarat urmatoarele:
“Deocamdata, vom imparti un sediu cu DNA, in Walter Maracineanu si, dupa cum stiti, s-a adoptat o ordonanta de urgenta prin care hotelul Triumf va fi dat Directiei Nationale Anticoruptie dar si acestei Agentii (ANABI — n.r.). Deci, sediul, intr-un viitor mediu spre lung, va fi acolo, pentru ca acolo sunt necesare alte investitii.”
Intr-o tara normala, acest hotel si restaurant, aflate intr-o zona atat de buna a capitalei, ar fi fost renovate, aduse la rangul de 5 stele si transformate intr-o afacere profitabila.
De vazut daca, totusi, restaurantul Triumf va fi redeschis dupa mutarea DNA-ului aici, pentru ca angajatii sa aiba unde lua pranzul, fara sa fie nevoiti sa piarda timp in trafic si bani la restaurantele de fite din zona.