Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > Business Blog > Management > De ce dau faliment restaurantele? 6 greșeli de evitat
  • Management

De ce dau faliment restaurantele? 6 greșeli de evitat

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 15 octombrie, 2019
  • Data modificare : 30 iunie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Cu siguranță ai auzit de diverse localuri care s-au închis. De ce? Ce n-a mers? Și ce e de făcut să n-ajungi în aceeași situație?

Afacerile în lumea restaurantelor nu sunt deloc treabă ușoară. Și poate ai auzit și tu zicala aceea cum că majoritatea restaurantelor noi nu supraviețuiesc primului an. Un sâmbure de adevăr există, ce-i drept – spre exemplu, în Statele Unite s-a făcut un studiu la Universitatea din Ohio care arată că aproximativ 60% din localuri se închid după primul an de la înființare, și 80% se închid după primii cinci. Deși o astfel de statistică te poate speria, nu uita însă de multele restaurante de succes, care rezistă pe piață de mulți ani. Iar dacă ar fi să aruncăm o privire mai atentă, probabil am observa că majoritatea celor care dau faliment au făcut același tip de greșeli. Dacă poți evita următoarele capcane, restaurantul tău s-ar putea număra printre cele care se bucură de un real succes.

6 motive pentru care restaurantele eșuează

Știm că un procent mare de restaurante se închid în primii ani de activitate. Hai să discutăm despre câteva din motivele pentru care acest lucru se întâmplă, așa încât să știi cum poți evita aceleași greșeli.

Proprietar fără experiență

Mulți dintre noii proprietari de restaurant au visat ani întregi să-și deschidă un local, fără să fi avut până atunci o carieră în domeniu. Privită din afară, industria ospitalității poate părea extrem de simplă, fără prea multe ascunzișuri, dar este o mașinărie complexă, cu multe rotițe care pun angrenajul în mișcare. Lipsa de înțelegere a industriei din partea proprietarului este unul din principalii factori de risc pentru succesul unui restaurant. Nu înseamnă că este imposibil, dar e important să înțelegi cât mai bine afacerea înainte de a te apuca de asta. Sau, intră în parteneriat cu cineva care a lucrat în domeniu și care îți poate explica dedesubturile afacerii, așa încât să ai succes.

Locație proastă

O locație bună este esențială pentru reușita unui restaurant, mai ales pentru unul dintr-o zonă urbană. Multe restaurante noi își închid porțile deoarece proprietarul a ales o locație într-o zonă prea puțin traversată de oameni, sau care nu oferă suficientă vizibilitate, ori în care nu găsesc locuri de parcare în apropiere. Partea de clientelă directă, care ajunge în restaurant direct de pe stradă, îți aduce mare parte din venit, așa că asigură-te că găsești o locație pe lângă care trec mulți oameni zilnic. Reține că taxele pe proprietate sau chiria constituie o parte signifiantă din bugetul tău operațional și ar trebui să-ți iei în calcul din start costurile pe care o locație bună le implică.

Contabilitate proastă

Din cauza complexității afacerii, nu ar trebui subestimată importanța contabilității și complicațiile care pot apărea la acest nivel. Spre deosebire de alte afaceri, proprietarii de restaurante trebuie să țină evidența la costurile alimentelor, bacșiș (nu uita că Ministerul Finanțelor face demersuri pentru a reglementa bacșișul), promoții, pierderi (la băuturi, bunuri), erori la comenzi și așa mai departe. Toate aceste mici detalii înseamnă că poți începe să ai pierderi de bani acolo unde nici nu gândeai.

Dacă nu vei avea o contabilitate foarte clară și nu vei gestiona cum trebuie cash flow-ul, e posibil să vezi cum veniturile scad, fără să știi exact de ce se întâmplă asta. Așadar, angajează un contabil bun, cu experiență (de preferat chiar în domeniu), care să țină seama la fiecare bănuț.

Costuri suplimentare mari

Când se pregătesc să deschidă un restaurant nou, mulți proprietari sunt compleșiți de cheltuielile pe care le au de făcut și care depășesc, deseori, bugetul. Și asta până ca măcar să deschidă, efectiv, localul. Nu e ceva ieșit din comun ca deschiderea unui restaurant să coste mai mult decât era prevăzut inițial, indiferent dacă asta se întâmplă din cauza cheltuielilor neprevăzute sau întârzierilor de construcție sau amenajare, așa că reține acest aspect atunci când îți faci bugetul inițial.

Asigură-te că ai un fond de rezervă pentru situații neprevăzute și caută modalități prin care poți economisi. Spre exemplu, nu face greșeala de a te gândi că trebuie să cumperi toate echipamentele de noi. Poți economisi bani dacă găsești unele recondiționate sau foarte puțin uzate.

Marketing insuficient

În ziua de azi, clienții au la îndemână atât de multe variante, încât este esențial pentru un restaurant nou să se evidențieze în mulțime. O campanie puternică de marketing este esențială pentru succesul unui local nou. Nu face greșeala de a aloca un buget prea mic sau a te baza doar pe „gura lumii” pentru a te face cunoscut. Investește într-o echipă de marketing sau o companie de PR care are experiență în a lucra cu restaurante și profită de oportunitățile locale de a te promova. Spre exemplu, participă la un festival gastronomic local pentru a te face cunoscut. O campanie eficientă de marketing, care include atât media tradițională cât și new media poate fi un factor decisiv pentru a-ți tranforma restaurantul în noul loc cool din oraș.

Servicii proaste

Secretul unui restaurant de succes constă, mai ales, în clienții fideli care atrag, la rândul lor, noi clienți. Serviciile excelente oferite oaspeților sunt esențiale pentru a-ți forma acest tip de clientelă fidelă. Așadar, stabilește niște politici clare și reguli de conduită încă de la început și asigură-te că echipa ta de management le pune în aplicare. Nu te da înapoi de la a te ocupa personal de plângerile clienților, mai ales că mulți oameni se simt respectați, validați și satisfăcuți când au ocazia să stea de vorbă cu proprietarul restaurantului. Aceasta este una din situațiile în care oferirea unei mase gratuită sau a unui voucher cadou îți poate aduce mai mulți bani pe termen lung decât te costă pe moment.

Afacerile în lumea restaurantelor sunt complexe și provocatoare, dar aduc și multe satisfacții. Cu o pregătire corespunzătoare și o echipă cu experiență pe care să te bazezi, nu sunt motive pentru care localul tău să nu aibă succes!

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • afacere
  • ehipa
  • management
  • management restaurante
  • marketing
  • oaspeti
  • restaurant
  • restaurante
  • rezervari
Citește și
7 sfaturi utile dacă te gândești să îți deschizi un fast-food
Citește articolul
  • Management
7 sfaturi utile dacă te gândești să îți deschizi un fast-food
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Asigurări și beneficii pentru angajați: ingrediente cheie pentru fidelizarea echipei tale
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
Citește articolul
  • Management
  • REPERE
DAAS Epta România, soluții complete pentru industria HoReCa
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
Citește articolul
  • Business Blog
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea clădirilor și bunurilor pensiunii tale!
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Citește articolul
  • Management
(P) Rețeta perfectă pentru asigurarea pensiunii tale!
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Citește articolul
  • Management
Cum să-ți faci un plan pentru redeschiderea restaurantului
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Citește articolul
  • Management
Restograf este GRATUIT pentru toate restaurantele!
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
Citește articolul
  • Management
Restograf Reopening Guide: ghidul tău pentru reluarea activității în restaurant
De ce nu particip la webinarii
Citește articolul
  • Management
De ce nu particip la webinarii
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.