Când te simți slăbit și lipsit de energie, cel mai bun remediu nu e neapărat cafeaua și cu atât mai puțin energizantele din comerț! Ce-ți trebuie e un suc natural care să-ți dea un boost. Încearcă aceste sucuri energizante naturale pe care le poți prepara foarte ușor! Plus că sunt răcoritoare și hidratante, adică exact ce trebuie în lunile calde.
În teorie, o alimentație ca la carte și un program de somn corect asigură organismului energia de care are nevoie pentru a face față programului zilnic. Dar uneori stresul și programul haotic de masă își pun amprenta, și ce ne spune teoria că ar trebui să facem nu mai e chiar așa de simplu de pus în practică. Ba n-avem timp să mâncăm cum trebuie, ba acumulăm mai multe nopți nedormite (sau cu un somn agitat), ba mai vine câte un deadline și ne dă cu totul peste cap. Și atunci avem nevoie de ceva care să ne dea un impuls de energie, să nu ne scurgem ca niște macaroane pe birou…
5 sucuri energizante, naturale, care te tonifiază pe loc
Știu că primul impuls pe care-l ai când te afli în scenariul e de mai sus e să-ți mai faci încă o cafea. Dar știi și tu că ce e în exces nu face bine și cu atât mai mult cânt vorbim de cofeină. Fructele și legumele, în schimb, sunt bogate în vitamine, minerale, săruri și antioxidanți și te pot revigora imediat. Mai ales că nu sunt deloc greu de preparat – ai nevoie doar de ingrediente și un blender / storcător! Se asimilează în 10-15 minute și apoi ești ca nou! Uite câteva rețete care te for face să zbârnâi cât ai clipi!
Suc de morcovi, mere şi sfeclă
Sfecla este plină de vitamine şi minerale şi este recomandată în special când te simți slăbit, dar și celor care sunt anemici sau au un apetit scăzut.
Ai nevoie de: 1 măr; 4 morcovi decojiți; jumătate de sfeclă proaspătă, tăiată felii.
Cum faci: Dă-le prin mixer şi servește conținutul la temperatura camerei sau, dacă vrei să fie mai răcoritor, ţine-l întâi puţin la rece. Sfecla dă sucului o culoare roşiatică, foarte atrăgătoare.
Suc de spanac, ananas şi ţelină
Sucul de spanac este regenerator datorită conținutului de clorofilă şi fier. Se recomandă în cazurile de anemie, convalescență, stări de oboseală, rahitism şi este extrem de benefic dacă suferi de astenie.
Ai nevoie de: o mână de pătrunjel proaspăt; 1 ceaşcă plină de rondele de ananas; 6 ceşti de frunze de spanac; 1 coadă de ţelină; 1 portocală de mărime medie.
Cum faci: Dă prin blender pătrunjelul, ananasul, spanacul, ţelina şi portocala. Când este gata, acoperă conţinutul şi ţine-l 30 de minute la rece. Acest suc are o culoarea vie, verde, și e foarte dulce şi gustos.
Suc de mere, struguri şi lămâie
Prin bogatul lor conţinut de zaharuri, strugurii reprezintă o sursă de energie concentrată. În plus, sunt bogaţi în săruri şi vitamine, dar şi flavonoide, cu acţiune antioxidantă.
Ai nevoie de: 2 mere; un strugure mare; o felie de lămâie cu tot cu coajă; o linguriţă de miere.
Cum faci: Spală foarte bine fructele (cumpără struguri fără sâmburi mari pentru a nu da un gust amar sucului), trece totul prin blender, iar la final adaugă linguriţa de miere.
Suc de roşii şi castraveţi
Roşiile conţin multă vitamina C şi contribuie la menţinerea vitalităţii cât mai mult timp, în timp ce castraveţii sunt un tonic natural datorită gamei lor bogate de fitonutrienţi şi electroliţi. De aceea sunt unul din ingredientele perfecte pentru sucuri energizante, naturale.
Ai nevoie de: 2 morcovi; 4 roşii; 1 ardei gras roşu sau galben; o jumătate de castravete dulce decojit; o lime; câteva măsline negre; un praf de sare.
Cum faci: Dă prin blender morcovii, roşiile, ardeiul gras şi castravetele. Ţine-l la rece înainte de a servi. Dacă vrei, ornează paharul în care serveşti sucul cu măsline şi felii de lime înfipte în scobitori.
Cocktail de fructe şi legume
Acest cocktail este ideal pentru micul dejun, deoarece asigură o porţie zdravănă de proteine, fibre, vitamine şi multe minerale, perfecte pentru a-ți începe ziua!
Ai nevoie de: 2 banane; 10 căpşuni; 4 felii de ananas; 10 cireşe; o mână de frunze de spanac proaspăt; o jumătate de castravete.
Cum faci: Taie banana şi castravetele în feliuţe groase, scoate sâmburii de la cireşe, apoi pune totul în blender şi amestecă-le. La final, toarnă sucul în pahare şi ornează cu fulgi de migdale.
Citește și: