E sezonul supelor si al ciorbelor, momentul ala din an cand vrem sa intram intr-un loc calduros si sa ne bucuram de o supa fierbinte si aromata. Cumva e o pofta cu radacini din copilaria noastra, dar si o nevoie reala de a-i oferi corpului un cocktail de vitamine sub forma unor legume pasate sau fierte. Asadar, hai sa vedem unde va puteti refugia pentru o supa buna in Bucuresti.
Arome e un bistro intim, colorat si vesel, un loc cu multe mancaruri simple, atent create. Asa sunt si supele lor care sunt turnate in vase albe, mari, direct dintr-un ceainic. Mai mult, supa e turnata peste un ghemotoc de iaurt, care uneori are si-o floare comestibilia sau o alta leguma in varf. Supa de conopida, de mazare, de busuoic si valeriana, la Arome gasiti mai multe tipuri de “supa zilei”.
Evident ca la ciorbarie gasiti ciorbe, dar tot aici puteti comanda si supe. Supa crema de dovleac, supa gulas si o supa de pui cu galuste sau cu taitei ca sa va aduca aminte de zilele frumoase din copilarie. La ciorbarie puteti savura o “zama” fierbinte intr-un decor rustic, dar nu kitschos.
J’ai Bistrot e si loc bun de party, dar si daca vrei sa iesi la masa intr-o atmosfera relaxata. In acest bistro modern vei gasi si cateva supe: de conopida, de praz, de usturoi, fiecare meniu de pranz vine cu o noua supa/ ciorba.
Lente e un loc jucaus, atat in design, cat si in preparatele din meniu. Aici gasiti 2 variante de supe/ciorbe: Tomatina – supa crema de rosii cu ardei, morcov, telina si servita cu cascaval si crutoane, dar si Allushta – bors de vita cu morcov, telina apio, ceapa si sfecla. Bonus, uneori la meniul de pranz mai nascocesc si alte supe.
Si la Gram Bistro, locul central cu pranzuri creative si cu un decor aparte, gasiti 2 supe in meniul fix (supa de dovleac pe care o puteti servi cu bacon crocant sau supa crema de rosii), dar multe alte supe in meniul de pranz: de mazare, de morcovi cu ghimbir, de broccoli cu parmezan si alte combinatii speciale.
Form Fusion, restaurantul bun pentru cine romantice, dar si pentru party-uri si locul in care retetele sunt de un fusion discret, are 4 retete de supe in meniu. Mai exact, aici puteti incerca supa crema de dovleac cu cartofi dulci si ghimbir; supa crema de spanac cu branza de capra si ou de prepelita; ramen cu pulpa de rata, mix de legume si ou posat sau supa chowder cu creveti si baby porumb.
Beautyfood, “restaurantelul miraculos” cum se autointituleaza ei, e un alt bistro mic si cochet in care poti gasi o noua supa la meniul de pranz. Supa crema de mazare, de telina, de ciuperci, o noua zi vine cu o noua supa pentru masa de pranz.
Hug Cafe, bistroul prietenos din zona Cismigiu, promite sa ofere imbratisari alaturi de cafea, desert, dar si de mancare. In meniul lor gasiti si 4 variante de supe: supa crema de ciuperci, supa frantuzeasca de ceapa, supa crema de praz si cartofi; sa ne spuneti daca ati simtit imbratisarea lor.
Za Lokal, locul cu accent pe mancare, a gasit o solutie anti-frig, aceea fiind supa de ardei copti, cu un gust bogat si picant. Pe langa aceasta, Za Lokal mai scoate la inaintare si o supa crema de mazare.
Voi unde ati mai mancat o supa buna in Bucuresti?