Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Coreean
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • German
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > PRIN ORAȘ > NOUTĂȚI > 7 trenduri culinare care afectează modul în care oamenii iau masa
  • NOUTĂȚI
  • Tips

7 trenduri culinare care afectează modul în care oamenii iau masa

  • Autor : Restograf
  • Data publicare : 19 noiembrie, 2019
  • Data modificare : 12 iunie, 2024
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Timpurile s-au schimbat, la fel și comportamentul oaspeților tăi. Iar acest lucru este vizibil mai ales în ceea ce privește obiceiurile lor de consum și preferințele culinare.

Cu atât de multe restaurante deschise, fiecare cu specificul său, fiecare oferind preparate tot mai variate, oaspeții au acum ocazia să aleagă exact ceea ce-și doresc. La rândul lor, restaurantele pot profita de pe urma acestui val de așteptări și cerințe din partea celor care-i vizitează. Spre exemplu, nu mai este ceva neobișnuit ca o persoană să aibă anumite doleanțe. Spre exemplu, preparate care să corespundă unei anumite diete sau ingrediente care să fie eliminate din motive de alergii sau intoleranțe.

Așa că am vrut să descoperim care sunt trendurile actuale care influențează și afectează ce anume își doresc oamenii să mănânce când ies la restaurant, dar și experiența în sine.

De la fermă, la farfurie

trenduri culinare

A cumpăra direct de la producători părea, la un moment dat, a fi ceva de domeniul trecutului. Ei bine, astăzi lucrurile stau altfel. Tot mai mulți clienți își doresc produse proaspete, crescute în mod natural. Așa încât, din ce în ce mai multe restaurante se aprovizionează direct de la ferme locale – în special când vine vorba de carne.

În final, o astfel de strategie are numai avantaje. În primul rând, o relație bună, directă între restaurant și productorul/furnizorul de alimente proaspete, organice, are un impact asupra costurilor de operare. În plus, un manager abil va ști să marketizeze oferta sa și să se „laude” cu produsele de calitate.

Este o situație „win-win” – oaspeții primesc hrană proaspătă, de calitate, iar restaurantul își reduce costurile de achiziție și câștigă, totodată, popularitate.

Preparate fără gluten

trenduri culinare

Pentru cei care suferă de boala celiacă, dieta alimentară recomandată de medic este obligatoriu formată din produse fără gluten. Zi de zi. Și cum astfel de alimente au devenit tot mai populare, acum e la modă să mănânci „gluten free”. Mulți oameni o fac din necesitate, alții pentru că vor să aibă un stil de viață sănătos. Pe principiul „mai bine previi, decât să tratezi”.

Oricum ar fi, cererea tot mai mare a oaspeților a făcut restaurantele să conceapă preparate care se supun acestei reguli și să le evidențieze în meniul lor. Spre exemplu, sortimente de pâine și paste fără gluten.

Mai puțină carne

trenduri culinare

Tot mai mulți oameni devin vegetarieni /vegani. Spre exemplu, un studiu din Statele Unite, arată că 3,5 milioane de oameni se declară vegani. În plus, 20% din cei cu vârsta sub 35 de ani au încercat dieta vegană. Iar la 25% din mesele de seară nu se mai consumă carne. Dacă e să luăm aceste cifre drept reper, deja nu mai putem vorbi doar de o nișă de clienți, ci de un segment demn de luat în seamnă.

În plus, tot mai mulți oameni vor să reducă consumul de carne. Chiar dacă asta nu înseamnă neapărat să devină vegetarieni. Vor, pur și simplu, să consume mai mult pește, brânzeturi și legume. Ia ]n calcul acest aspect atunci când îți alcătuiești meniul.

Mai multe legume

Strict legat de ceea ce vorbeam mai sus – legumele încep să fie mutate de la marginea farfuriei, în centrul ei. Iar un chef modern, talentat, va ști cum să experimenteze cu preparatele sale așa încât farfuria să fie savuroasă, plină de arome, gustoasă și cu un aspect plăcut. Nevoia și necesitatea de a inova nu strică. Pentru că va trebui nu doar să le oferi oaspeților ce-și doresc, ci și să le dai cât mai multe variante.

Drept dovadă, au apărut și la noi restaurante cu specific vegetarian, vegan sau raw-vegan. Iar multe alte restaurante multe au introdus în meniu astfel de preparate, semnalizate corespunzător.

Îndulcitori naturali

Zahărul e privit azi ca un fel de bau-bau. Așa că nu e o surpriză faptul că mulți dintre noi încearcă să-l elimine din dietă. Dar cum pofta de dulce rămâne, oaspeții își doresc să aibă parte de deserturi inventive, din care fie zahărul lipsește cu desăvârșire, fie este înlocuit de o variantă mai sănătoasă. De aceea câștigă popularitate mierea, siropul de agave sau de arțar.

Vremuri noi, metode noi

Deși până acum ne-am referit strict la hrana pe care oaspeții o preferă, mai sunt două aspecte foarte importante pentru ceea ce înseamnă astăzi experiența de a lua masa în oraș. Prima dintre ele este tehnologia. Mai exact modul în care aceasta este un factor cheie în funcție de care oamenii aleg la ce restaurant să meargă.

Adevărul este că dacă nu poți fi găsit pe internet, nu exiști. În primul rând, oaspeții vor să aibă acces facil la restuarantul lor preferat și să poată rezerva o masă când vor ei. Și asta chiar dacă este 12.00 noaptea și restaurantul e închis, să zicem. În al doilea rând, nu mai au răbdarea și nici timpul necesar să sune pentru a face o rezervare.

O aplicație cum este Restograf le permite să rezerve o masă direct din platformă sau de pe aplicație, oricând, de oriunde, și primesc pe loc confirmare. Astfel vii în întâmpinarea oaspeților tăi exact acolo unde ei își petrec cel mai mult timpul – online!

Dincolo de Instragram

Al doilea aspect referitor la tehnologie se referă la rețelele de socializare. În ultimii ani, Instagram și facebook au revoluționat lumea restaurantelor. Într-atât încât unele localuri au creat anumire preparate și băuturi anume pentru a fi… instagramabile, demne de un share.

Care ar fi pasul următor? Video. Spre exemplu, bomboane care îți „explodează” în gură, cocktailuri care își schimbă culoarea, bere cu sclipici – toate fac deliciul celor care le consumă – în special al tinerilor. De aici și nevoia de meniuri cât mai funky, care să devină virale.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • facebook
  • fără gluten
  • farm to table
  • food trends
  • gluten free
  • indulcitori naturali
  • restaurant
  • restograf
  • restograf manager
  • social media
  • trenduri culinare
  • vegan
  • vegetarian
Citește și
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Serialul cu temă culinară Ursul, câștigător de premii Emmy, revine pe streaming cu sezonul 4
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
GRILLFEST BBQ Arena: trei zile de răsfăț culinar și voie bună la cel mai mare festival de grill din Europa
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Alătură-te creatorilor care transformă gătitul în spectacol digital
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
BurgerFest 2025: mare adunare, mare la „întrecerea” burgerilor
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Ți-ar plăcea să ai propriul restaurant, cafenea ori bakery? Învață de la cei mai buni la FOMO – The Festival Of Modern Owners
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
Blind-Dining Michelin Dinner: experimentează o cină cum nu ai mai trăit vreodată
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
TRICKSHOT în AFI Cotroceni: o nouă locație #FunDining
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
  • UNDE IEȘIM
Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Citește articolul
  • NOUTĂȚI
FoodService & Hospitality Expo 2024 s-a dovedit încă o dată a fi un târg de nivel mondial
Caută
Alegerea editorilor
  • Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
    • NOUTĂȚI
    • UNDE IEȘIM
    Târguri de Crăciun din Bucureşti, de la cele mai mari, la cele mai mici
  • Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară
    • CE MÂNCĂM
    Best comfort food în București. Unde mergem noi când avem nevoie de terapie… culinară

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.