Restograf Restograf
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
Rezerva o masa
Conectare
Inregistrare
  • Ai un restaurant?
    • Promoveaza-te
    • Business Blog
    • Consultant virtual
  • PRIN ORAȘ
    • UNDE IEȘIM
    • CE MÂNCĂM
    • NOUTĂȚI
    • RECENZII
  • INTERVIURI
    • MEET THE CHEF
    • REPERE
  • FOOD & DRINKS
    • BĂUTURI
    • DINE IN
    • REȚETE
    • SHOPPING
    • TIPS & TRICKS
  • DESTINAȚII
    • ÎN ȚARĂ
    • ÎN LUME
  • E-SHOP
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Călărași
  • Cluj
  • Constanța
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Loc de joaca
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > FOOD & DRINKS > REȚETE > 5 rețete rapide și savuroase, gata în 15 minute!
  • REȚETE

5 rețete rapide și savuroase, gata în 15 minute!

  • Autor : Laura Udrea
  • Data publicare : 31 octombrie, 2023
  • Data modificare : 10 aprilie, 2025
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Uite câteva rețete rapide, extrem de simplu de făcut, gata după doar 15 minute fie la cuptor, fie pe aragaz. Și au și puține ingrediente, ca să nu disperi că trebuie să faci mari cumpărături înainte.

bărbat paseaza mancare cu blenderul intr-o oala de inox, pe masa din bucatarie plina de legume proaspete

Rețete rapide, gata în doar 15 minute

PASTE CU SOMON PROASPĂT ȘI SPANAC

paste cu somon - rețete

Rețeta asta îți ia fix 15 minute să o prepari, pentru că ingredientele pe care le pui la cuptorul preîncălzit sunt gata cât timp sus, pe aragaz, fierbi pastele. Să începem…

 

Ingrediente:

  • Somon
  • Spanac proaspăt
  • Roșii cherry
  • Sare și piper
  • Ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Pune într-o tavă care merge la cuptor 3 straturi paralele (unul lângă altul) de somon proaspăt, spanac proaspăt și roșii cherry tăiate în jumătate. Pune o lingură generoasă de ricotta peste spanac. Sărează, piperează și stropește totul cu ulei de măsline. Dă la cuptor, la 180 de grade, timp de 10 minute.
  2. Între timp (în același timp), pune un vas cu apă și sare pe foc, iar când fierbe pune pastele (de care vrei tu) la fierb așa cum scrie pe cutia lor.
  3. După 10 minute, scoate tava de la cuptor, zdrobește cu o furculiță toate ingredientele. Scurge pastele fierte și adaugă-le în tavă peste ingredientele zdrobite. Servește cu busuioc verde. Gata!

SHAKSHUKA CU LINTE ȘI OU

Shakshuka - rețete rapide

Shakshuka este un preparat tradițional din Orientul Mijlociu, popular în special în Israel, dar și în alte țări din regiune. Și e una din acele rețete rapide la care te vei întoarce mereu cu plăcere. Este un fel de mâncare cu ouă, care constă în ouă fierte într-un sos condimentat din roșii, ardei, ceapă și condimente. Acest fel de mâncare este adesea servit într-o tigaie sau o cratiță în care se și prepară și poate fi acompaniat de pâine proaspătă, pe care să o înmoi în sos. Sosul poate fi făcut din orice – de la legume, ca mai sus, la frunze verzi (spanac, busuioc), ori chiar carne tocată. Hai să vedem cum o facem pe cea cu linte:

 

Ingrediente:

  • 200 g linte roșie sau verde
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei capia
  • 1 cățel de usturoi
  • 3-4 ouă
  • 400 g roșii cuburi din conservă
  • ½ linguriță de coriandru
  • ½ linguriță semințe de chimen
  • ½ linguriță de piper cayenne
  • 1 linguriță de boia dulce

Mod de preparare:

  1. Pune o cană de linte roșie sau verde în apă peste noapte; în felul acesta, procesul de fierbere se va scurta. Dimineața, pune-o la fiert în apă cu sare (când clocotește apa) pentru 8 minute.
  2. Între timp, taie mărunt ceapa roșie, ardeiul capia, usturoiul și călește-le într-o tigaie care merge și la cuptor. După ce s-au călit (3 minute), adaugă condimentele (coriandru, chimen, piper cayenne, boia dulce). Apoi adaugă conserva de roșii cuburi decojite în sos și mai lasă 2 minute, apoi adaugă lintea fiartă (și scursă).
  3. Fă 2-3 cuiburi în linte și sparge acolo ouă, apoi pune tava toată la cuptor pentru nu mai mult de 3-4 minute. Servește cu pătrunjel proaspăt tocat pe deasupra și cu felii prăjite pentru a înmuia în ou și sos.

SUPĂ DE CREVEȚI ȘI COCOS (varianta rapidă)

supă de creveți și cocos

Aceasta este o versiune super rapidă a acestui curry verde thailandez aromat. Supa simplă de creveți și nucă de cocos este ideală pentru o masă la mijlocul săptămânii. Și atât de ușor de preparat (mai ales această variantă simplificată)!

 

Ingrediente:

  • 3 linguri pastă de curry verde thailandez
  • 1 ardei capia
  • 1 conservă lapte de cocos
  • creveți decorticați
  • 1 dovlecel
  • ulei

Mod de preparare:

  1. Încinge 1 linguriță de ulei într-o tigaie la foc mediu, apoi adaugă pasta de curry verde thailandez și ardeiul capia roșu, tăiat fideluță. Călește timp de 1 minut.
  2. Toarnă laptele de cocos și mai lasă la fiert vreo 4-5 minute înainte de a adăuga creveții.
  3. Adaugă creveții decorticați și spălați, precum și „pastele” de dovlecei (adică dovleceii tăiați sub formă de fidea). Încă 2-3 minute și supa e gata pentru a fi servită.

CONOPIDĂ ÎN SOS ALB

sufleu de conopida - rețete rapide

Sufleul de conopidă are nevoie de vreo 30 de minute până de face la cuptor. Iată varianta de 15 minute:

 

ingrediente:

  • 500 g conopidă
  • Unt
  • 200 ml smântână lichidă
  • Parmezan

Mod de preparare:

  1. Pune la fiert buchețele de conopidă în apă cu sare (10 minute).
  2. Cât timp fierbe, topește o lingură de unt într-o tigaie și adaugă smântână lichidă și parmezan ras. Amestecă până se îngroașă (5-7 minute).
  3. Scurge conopida, pune-o într-o tavă de cuptor și toarnă deasupra sosul alb și dă-o la cuptor la foc mare 5 minute.

MÂNCARE DE NĂUT ȘI CIUPERCI

mâncare de năut si ciuperci

O mâncare vegetariană extraordinar de aromată, care se servește cu pâine prăjită. Ca să te încadrezi în 15 minute, alege năut prefiert, la borcan sau la conservă.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • Ghimbir
  • 1 ardei iute tocat
  • 1 linguriță semințe de schinduf
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță pulbere de curry
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • Piper măcinat
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 linguri roșii tocate
  • 1 conservă de năut
  • ½ conservă lapte de cocos

Mod de preparare:

  1. Călește în ulei ceapa și usturoiul, alături de celelalte condimente, timp de 1-2 minute.
  2. Adaugă ciupercile, un strop de apă și un praf de sare. (2 minute)
  3. Adaugă apoi o mână de roșii tocate (sau 3-4 linguri din conservă) și o conservă de năut. (4 minute)
  4. Adaugă ½ conservă de laptele de cocos și lasă să fiarbă (5 minute).
  5. Trage de pe foc și adaugă o ceapă verde tocată grosier.

Nu-mi mai rămâne decât să-ți urez poftă bună! Iar dacă ți-au plăcut aceste rețete rapide propuse de noi, poate vrei să descoperi și câteva rețete chef-isticate, dar la fel de ușor de făcut.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • retet vegetariene
  • retete rapide
  • retete simple
Citește și
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai bune tipuri de baiț pentru carne de vită la grătar: rețete și trucuri
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Trenduri Virale de pe TikTok: Ce Mănâncă Gen Z în 2025
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Citește articolul
  • REȚETE
Drob – Cum se face drobul pentru Paște. Idei de rețete & mod de preparare
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Citește articolul
  • CE MÂNCĂM
  • REȚETE
Rețete cu spanac proaspăt – Idei & Recomăndări de restaurante unde servesc spanac
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Citește articolul
  • REȚETE
Aluat de pizza – Cum se face pizza cu blat de casă
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
Citește articolul
  • REȚETE
Sarmale – Rețeta de sarmale cu varză murată, explicată pas cu pas
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Citește articolul
  • REȚETE
3 rețete de zacuscă, mai deosebite: de ciuperci, de pește și de fasole
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Citește articolul
  • REȚETE
Cele mai populare sosuri italiene pentru paste
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Citește articolul
  • REȚETE
Ce poți face cu tortilla? 9 rețete, altele decât tacos
Caută
Alegerea editorilor
  • Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent
    • ÎN ȚARĂ
    • UNDE IEȘIM
    Cele mai bune cherhanale de pe litoralul românesc, unde mănânci excelent

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER
  • A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

    Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2023 Restograf

Input your search keywords and press Enter.