Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > În Bucătărie > 20 de tipuri diferite de făină și cum să le folosești
  • În Bucătărie

20 de tipuri diferite de făină și cum să le folosești

  • Autor : Adriana Moscu
  • Data publicare : 16 noiembrie, 2022
  • Data modificare : 7 martie, 2023
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Dusă e vremea în care pe rafturile magazinelor se găseau una-două tipuri de făină pentru gătit. Acum sunt atât de multe variante, încât îți vine greu să te decizi. Te ajutăm s-o alegi pe cea potrivită pentru rețeta pe care vrei s-o prepari.  Hai să descoperi 20 de tipuri de făină.

Bucatar in uniforma neagra care cerne faina prin sită pe un blat de lucru, pe fundal negru. Imagine concept pentru tipuri de făină

Făina albă universală pe care, până nu demult, o foloseau la gătit bucătarii (fie ei profesioniști sau amatori), a devenit doar o opțiune pe lângă multe altele, mai tentante, mai potrivite și, adesea, mai sănătoase. Există atât de multe tipuri de făină diferite disponibile în zilele noastre – inclusiv multe fără gluten –, încât se poate dovedi dificil să știi ce să cumperi și când să o folosești. Chiar dacă toate tipurile de făină servesc în esență aceluiași scop – coacerea –, fiecare este diferită în ceea ce privește aroma, textura și valoarea nutritivă.

Ce anume le face atât de diferite?

Înainte de a ți le prezenta, merită să înțelegem un pic știința glutenului. În esență, proteinele de grâu, glutenul, permit făinurilor de grâu să crească. Acționează ca un lipici care ajută produsele coapte să-și mențină forma după ce au crescut. Făinurile de grâu sunt măcinate din grâu tare, grâu moale sau o combinație între cele două variante. Grâul tare are un conținut mai mare de proteine ​și leagă puternic glutenul, fiind ideal pentru a face paste și pâini. Grâul moale are un conținut mai scăzut de proteine, și e potrivit pentru produse de copt aerate și fragede, cum ar fi biscuiții și prăjiturile. În schimb, făinurile fără gluten nu conțin deloc proteine ​​din grâu.

Poți păstra la rece oricare din variatele tipuri de făină. De obicei, însă, făinurile albe (inclusiv tipul universal, cea folosită la prăjituri, produse de patiserie, pâine sau cu agent de creștere) sunt stabile la raft și pot fi depozitate într-un loc răcoros și uscat, fie în cămară, fie într-un recipient, pe tejghea.

Multe dintre aceste făinuri pot fi interșanjabile, deci le poți folosi pentru mai multe tipuri de produse. Descoperă-le pe cele care se potrivesc nevoilor tale și gustului personal!

femeie care cerne făină printr-o sita mica deasupra unei bile de aluat pe care o framanta pe un blat de lemn

Ca regulă generală, păstrează orice specialitate de făină integrală de grâu în frigider sau congelator, pentru a-i prelungi durata de valabilitate – făinurile integrale și pe bază de semințe conțin în mod natural uleiuri, care pot deveni râncede.

Tipuri de făină și la ce se folosește fiecare

Făină universală

Acesta este cel mai multifuncțional tip dintre toate. Fabricat din grâu tare sau moale, ori dintr-o combinație a celor două, valoarea proteică a făinii universale oscilează între 9-12%, adică nici prea ridicată, nici prea scăzută. Făina nealbită s-a albit natural odată cu trecerea timpului; făina decolorată se tratează pentru a se albi mai repede. De asemenea, făina nealbită poate avea o textură mai densă decât cea albită, dar chiar și cu aceste mici diferențe, făinurile sunt interschimbabile.

Folosește-o pentru: coacere și gătitul de zi cu zi – posibilitățile sunt nelimitate!

 

Făină de grâu integral

În cazul ei, lucrurile sunt ceva mai complexe. Sâmburii de grâu sunt împărțiți în trei părți înainte de a fi măcinați – endospermul (țesutul vegetal situat în vecinătatea embrionului, în care se înmagazinează substanțele de rezervă necesare creșterii embrionului), germenii și tărâțele. Făina albă standard este formată din endosperm măcinat, dar făina de grâu integrală este compusă din toate cele trei părți. Acest este motivul și pentru care are o aromă de nucă și o textură densă. (Încearc-o în brioșele pufoase și o să ne mulțumești!) Făina integrală este mai perisabilă: cel mai bine este s-o păstrezi în frigider sau congelator.

Folosește-o pentru: coacerea și gătitul zilnic; încearcă s-o utilizezi în combinație cu făină universală.

close up cu un bol de lemn plin cu faina integrala, cu fire de grau langa
Făină de grâu integrală

Făina de pâine

Dacă e să facem o comparație între făina pentru pâine și cea universală, prima are cel mai mare conținut de proteine ​​​​dintre făinurile de grâu rafinate, ajungând până la 14%. Proteina suplimentară ține împreună textura poroasă, gumată, și crusta crocantă, rumenită, atât de apreciate la pâinea preparată cu drojdie.

Folosește-o pentru: colaci, chifle, aluat de pizza și covrigei.

 

Făină pentru prăjituri

Dintre toate făinurile de grâu, făina pentru prăjituri are cel mai scăzut conținut de proteine ​​(5-8%) și este măcinată până când se obține o textură foarte fină. Asta înseamnă mai puțin gluten și o structură mai moale, care ajută la obținerea unor produse fragede și umede.

Folosește-o pentru: biscuiți, prăjituri, brioșe, clătite (numai dacă vrei să-ți iasă perfecte! 🙂) și brioșe.

 

Făina de patiserie

Făina de patiserie se situează undeva la mijloc între făina de prăjituri și făina universală. Brutarilor profesioniști le place că este măcinată fin, cu un conținut de proteine ​​care oscilează între 8-9%, atingând echilibrul perfect între fluiditatea și frăgezimea aluatului și menținându-i în același timp structura.

Folosește-o pentru: biscuiți (pufoși sau crocanți), cornulețe, cruste de plăcintă și tarte.

Close up cu un bol plin cu făină peste care cineva sparge oua iar faina sare si se imprastie, totul pe fundal negru
Făină pentru prăjituri

Făină cu agent de creștere

Mai săracă în proteine ​​decât majoritatea făinurilor universale, făina cu agent de creștere conține amestec de praf de copt și sare. Nu o utiliza ca înlocuitor pentru alte făinuri – agenții de dospire vor modifica rezultatul final.

Folosește-o pentru: biscuiți, clătite și brioșe.

 

Făină „00”

Făina în stil italian, cunoscută sub numele de doppio zero (dublu zero), are o textură extrem de fină. Este măcinată din cel mai dur tip de grâu pentru un conținut de proteine ​​mai apropiat de al făinii universale. Aluatul făcut cu acest tip de făină poate fi întins până devine foarte subțire, fără a se rupe, însă.

Folosește-o pentru: aluat de paste, aluat de pizza, biscuiți, lipii, focaccia și gnocchi.

 

Făină de griș

Fabricată din grâu dur, făina de griș are un conținut ridicat de proteine, de 13%, apropiat de cel al făinii de pâine. Glutenul ajută aluatul să se întindă fără să se rupă sau să se contracte – un atu de luat în seamă atunci când vrei să prepari paste proaspete.

Folosește-o pentru: focaccia, gnocchi și aluat de paste.

bol alb plin cu făină de griș, fotografiat de sus, pe fundal de lemn, una din tipuri de făină
Făină de griș

Făină de secară

Măcinată din sâmburi de secară (o rudă a grâului), acest tip de făină are un conținut mai mic de proteine ​​decât făina universală standard. Mai puțin gluten înseamnă o pâine mai densă. Făina de secară oferă preparatelor un gust aparte, de nucă.

Folosește-o pentru: pâine și prăjituri.

 

Faină de grâu spelta

Aceasta este o făină integrală de grâu, măcinată din cereale integrale de spelta – strămoșul grâului comun. Spre deosebire de făina de grâu integrală standard, făina de spelta se comportă mai mult ca făina universală, dar are o aromă proprie, unică, adesea descrisă ca fiind ușor dulce și acidulată.

Folosește-o pentru: deserturi precum prăjituri, crumble și brioșe; la rețete de pâine, folosește-o în proporție de 50% cu făina universală, pentru a adăuga preparatelor valoare nutritivă și aroma deosebită.

 

Făină graham

Această făină specială formată din grâu integral măcinat grosier a fost numită după inventatorul său, Sylvester Graham. Este printre cele mai rustice și naturale tipuri de făină existente pe piață. Fiindcă este nerafinată, își menține o aromă dulce, de nucă, pusă în valoare de mierea folosită la prepararea biscuiților graham.

Folosește-o pentru: biscuiți graham și orice rețetă care necesită făină integrală.

  • lingura d elemn cu făină de graham pe fundal alb
    Graham
  • Făină de secară în lingura mare de lemn
    Secară
  • bol de lemn plin cu făină spelta, pe fundal maro
    Spelta

Amestecuri de făină fără gluten

Cei cu sensibilități sau intoleranțe alimentare vor aprecia aceste amestecuri de făină fără gluten ajunse relativ de curând pe piață, în comparație cu restul. Nu toate făinurile fără gluten funcționează ca înlocuitori identici pentru făina universală, dar multe dintre ele au un conținut echilibrat, format dintr-o varietate de cereale, nuci și amidon. Urmează instrucțiunile de pe ambalaj pentru cele mai bune rezultate, deoarece fiecare amestec are propria sa formulă unică.

Folosește-le pentru: coacerea și gătitul de zi cu zi.

 

Faină de migdale

Făcută din migdale albite măcinate fin, această făină fără gluten poate fi folosită ca înlocuitor 1:1 al făinii universale, dar rezultatele pot varia. În cazul coacerii (în special al rețetelor fără drojdie), lipsa glutenului va afecta forma generală, rezultând de obicei un aluat mai puțin crescut și mai întins. Deloc surprinzător, făina de migdale adaugă și o aromă plăcută produsului final, precum și umiditate și savoare, grație grăsimilor naturale din compoziția nucilor.

Folosește-o pentru: pâine, prăjituri și rețete de copt pe bază de drojdie.

Făină de migdale în bol metalic, cu migdale imprastiate pe un blat de lemn langa
Făină de migdale

Făină de hrișcă

Multe persoane cred ca hrișca este o cereală. Total greșit! De fapt, hrișca este o plantă originară din Asia, înrudită cu măcrișul și rubarba, ale cărei semințe sunt asemănătoare boabelor de grâu și care pot fi măcinate, obținându-se astfel o făină fină. Hrișca este recomandată în dietele vegetariene și mai ales în dieta fără gluten, deoarece este o sursă bună de aminoacizi, vitamine, minerale și antioxidanți. Această pseudo cereală are puține calorii. Datorită compoziției unice de aminoacizi, o alimentație care include hrișca duce la scăderea colesterolului, are efecte anti hipertensive și îmbunătățește digestia. Făina de hrișcă nu trebuie folosită singură la copt, pentru că preparatul va avea o textură extrem de dură. Poți prepara pâine dintr-un amestec de făină universală și făină de hrișcă. Pâinea rezultată va avea o textură densă, dar moale, iar atunci când este tăiată nu va face multe firimituri – de aceea este perfectă pentru sandwich-uri.

Folosește-o pentru: clătite, amestecuri de copt fără gluten, tăiței și vafe.

 

Făină de năut

Plină de proteine, făina de năut este una dintre acele rare alternative fără gluten care se leagă bine odată hidratată, făcând-o ideală pentru aluaturile care se gătesc rapid. În plus, aroma bogată, de nucă, se pretează atât la rețete dulci, cât și la cele sărate.

Folosește-o pentru: crêpes, lipii, prăjituri și clătite.

  • closeup cu o lingura de lemn cu făină de năut, peste boabe de năut
    Năut
  • bol cu făină de hrișcă
    Hrișcă

Făină de porumb

Nu confunda această făină cu mălaiul sau amidonul de porumb. Mălaiul este folosit pentru textura sa granuloasă. Amidonul de porumb este un agent de îngroșare util pentru legarea unor preparate diverse. Iar făina de porumb nu are gluten și poate fi de folos la prepararea unor produse de panificație fragede, cărora le conferă, în plus, delicioasa aromă de porumb. Ca în cazul majorității opțiunilor de coacere fără gluten, făina de porumb nu va produce aceeași creștere pe care o asigură variantele de făină cu gluten.

Folosește-o pentru: pâine, coacere fără gluten, clătite și vafe.

 

Făină de ovăz

Făina de ovăz este des folosită ca un înlocuitor de nădejde al făinii universale, fiindcă se comportă similar cu făina de grâu. Deși nu conține gluten, verifică ambalajul pentru a fi 100% sigură – poate să apară contaminarea încrucișată în timpul producției. Mai mult, făina de ovăz este plină de minerale și are o mulțime de avantaje pentru sănătate. S-a demonstrat că ovăzul reduce la minimum riscul de boli coronariene și nivelul de colesterol. Trebuie însă să ții cont că gustul acestui tip de făină poate fi ușor amărui.

Folosește-o pentru: amestecuri de făină fără gluten și rețete fără drojdie, cum ar fi pâinea și prăjiturile.

  • bol din lemn cu făina de porumb, langa un porumb, pe fundal rustic
    Făină de porumb
  • bol cu ovaz si lingura cu ovaz, pe fundal negru, fotografiate de sus
    Ovăz

Făină de cartofi

La fel ca mai sus, a nu se confunda cu amidonul din cartofi! Această făină este făcută din cartofi decojiți, fierți, uscați și măcinați. Datorită amidonului natural care se găsește în cartofi, făina de cartofi ajută la reținerea umidității atunci când este utilizată în diferite produse care necesită coacerea, cum ar fi rulourile de cartofi, și are ca rezultat un produs ceva mai fraged, atunci când este utilizată în rețete fără gluten.

Folosește-o pentru: amestecuri de făină (atât fără gluten, cât și standard), sosuri, clătite, supe.

 

Făină de orez

Una dintre cele mai populare făinuri găsite în amestecurile de copt fără gluten, făina de orez este îndrăgită pentru aroma sa neutră, precum și pentru proprietatea de a adăuga o textură ușoară și crocantă. Cu toate acestea, în majoritatea produselor de panificație, nu este o făină potrivită pentru a fi folosită singură, deoarece nu absoarbe bine lichidul și va produce preparate cu texturi prea dense și prea grele.

Folosește-o pentru: crêpes, amestecuri de copt fără gluten și clătite.

  • bol cu făină de cartofi și o spatula plină cu aceeasi faina, fotografiate pe fudal rustic de lemn.
    Făină de cartofi
  • bol de lemn plin cu făină de orez, langă o lingura de lemn cu orez, pe fundal de lemn
    Făină de orez

Acum că ți-am povestit despre diferitele tipuri de făină, hai să vezi și care sunt câteva dintre cele mai bune brutării artizanale din București. Multe din ele au produse la care folosesc făinuri dintre cele mai variate.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cea mai buna faina
  • cum se pastreaza faina
  • faina 00
  • faina cu agent de crestere
  • faina de cartofi
  • faina de grau integral
  • faina de grau spelta
  • faina de gris
  • faina de hrisca
  • faina de migdale
  • faina de paine
  • faina de patiserie
  • faina de porumb
  • faina de secara
  • faina graham
  • faina pentru prajituri
  • faina universala
  • tipuri de faina
Citește și
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tendințe
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Citește articolul
  • Fun
  • În Bucătărie
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Opt mirodenii orientale și la ce se folosește fiecare
Citește articolul
  • În Bucătărie
Opt mirodenii orientale și la ce se folosește fiecare
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
20 dintre cele mai faimoase tipuri de brânză
Citește articolul
  • În Bucătărie
20 dintre cele mai faimoase tipuri de brânză
Secretele unei tarte reușite. Cum să faci cel mai bun aluat fraged
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Secretele unei tarte reușite. Cum să faci cel mai bun aluat fraged
Back to basics: cum să pui conserve pentru iarnă (+ 7 rețete pentru începători)
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Back to basics: cum să pui conserve pentru iarnă (+ 7 rețete pentru începători)
Caută
Postări recente
  • Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    Ghid de călătorie: ce e musai de văzut și ce e obligatoriu de mâncat la Istanbul
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    Umami. Ce este al cincilea gust și de ce a intrat în lumina reflectoarelor lumii?
    • Data publicare : 21 martie, 2023
    • Data modificare : 21 martie, 2023
  • Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    Poke House – un colț de California cu aromă hawaiiană
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
Ce iese când amesteci un strop de Italia, California și Hawaii? 👀 Poke House. O franciză lansată de doi antreprenori italieni care „iese la înaintare” cu poke bowls 😍 – preparate tradițional hawaiiane, pregătite în stil californian. Un concept de fast casual cu mâncare sănătoasă, care a cucerit pe toată lumea.
Pregătește-te emoțional pentru cea mai bogată în creveți fajita pe care ai mâncat-o vreodată! 😍🍲 Vine sfârâind toată la masă, în culori vibrante și cu un gust de senzație! 😋
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ