Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping

Restograf Restograf

București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Restaurante
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Conectare
Inregistrare
Descoperă. Rezervă. Savurează.
Restograf Restograf
  • Locuri Cool
    • Hot Events
    • Hot Plates
    • Hot Spots
  • Spotlight
    • Noutati
    • Tendințe
  • Insider
    • Meet The Chef
    • Repere
  • De bun gust
    • Food Smart
    • Rețete
    • Tips & Tricks
  • Chin-Chin
    • Vin & Bere
    • Cocktails & Spirits
    • Re-Fresh
    • Hot Drinks
  • Food Trip
    • Pe la ei
    • Pe la noi
  • @Acasă
    • De Citit
    • Dine In
    • Fun
    • În Bucătărie
    • Shopping
Restograf Restograf
  • Conectare
  • Inregistrare
|
București
  • Bihor
  • Brașov
  • București
  • București/Ilfov
  • Cluj
  • Constanța
  • Călărași
  • Mehedinți
  • Prahova
  • Sibiu
Rezervă o masă
  • Toate restaurantele
  • American
  • Argentinian
  • Arăbesc
  • Asiatic
  • Bakery
  • Balcanic
  • Bar
  • Barbecue
  • Beach Bar
  • Belgian
  • Berărie
  • Bio
  • Bistro
  • Boardgames
  • Brasserie
  • Brazilian
  • Burger
  • Cafenea
  • Ceainărie
  • Cheese bar
  • Chinezesc
  • Cigar Club
  • Club
  • Cocktail Bar
  • Cofetărie
  • Columbian
  • Concept Dining
  • Coreean
  • Craft Beer
  • Dessert
  • Englezesc
  • European
  • Evenimente
  • Fine dining
  • Franțuzesc
  • Fusion
  • Gastrobar
  • Gelaterie
  • Gentleman's Club
  • German
  • Gluten Free
  • Gourmet
  • Grecesc
  • Grill
  • Grădină
  • Indian
  • Interbelic
  • Internațional
  • Iranian
  • Irlandez
  • Italian
  • Japonez
  • Karaoke-bar
  • Kosher
  • Libanez
  • Mediteranean
  • Mexican
  • Modern cuisine
  • Muzica live
  • Oriental
  • Oyster Bar
  • Pasta Bar
  • Peruan
  • Pescăresc
  • Pizzerie
  • Portughez
  • Pub
  • Raw Vegan
  • Românesc
  • Rusesc
  • Sky Bar
  • Social Club
  • Spaniol
  • Specialty Coffee
  • Sports Bar
  • Steakhouse
  • Sushi
  • Sârbesc
  • Teatru
  • Terasă
  • Texan
  • Thailandez
  • Tradițional
  • Turcesc
  • Unguresc
  • Urban
  • Vegan
  • Vegetarian
  • Vietnamez
  • Wine Bar
  • Ţigănesc
Acasa > @Acasă > În Bucătărie > 17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks

17 dintre cele mai populare sosuri din lume și la ce se potrivesc

  • Autor : Laura Bogaciu
  • Data publicare : 10 noiembrie, 2022
  • Data modificare : 9 decembrie, 2022
Total
0
Shares
0
0
0
Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0

Un sos adaugă savoare oricărui tip de mâncare. O friptură lângă care nu pui și un sos e… seacă. Și ce ar fi o porție de aripioare fără un dip lângă, un taco cu ingredientele lăsate de izbeliște sau pastele doar fierte și puse în farfurie? Fiecare țară are câte un sos reprezentativ, care completează preparatele din gastronomia locală. Aruncă o privire și descoperă câteva dintre cele mai populare sosuri din lume.

3 boluri cu sosuri diferite, galben, verde și roșu, pe un tocator de lemn, fotografiate de sus. Imagine reprezentativă pentru cele mai populare sosuri din lume

Îi auzim adesea pe nutriționiști și în general pe cei care promovează o alimentație sănătoasă, că ne recomandă să evităm consumarea sosurilor, în principal pe motiv că ne îngrașă. Ei, asta-i bună! Dar câte alte alimente nu îngrașă… În sosuri s-au găsit să se opintească! Păi cum ar fi shaorma fără sos de maioneză și usturoi, pizza și pastele fără sos de roșii sau o salată Caprese fără sos Pesto. Să-i lăsăm pe nutriționiști cu ale lor și să vedem care sunt câteva dintre cele mai populare sosuri din lume și cu ce preparate merg ele cel mai bine.

Cele mai populare sosuri din lume: cum se fac și la ce se folosesc

#1. Sos Béchamel (Franța)

Primul pe listă și cu adevărat celebru, chiar dacă poate nu toți îi știu denumirea și îi spun simplu „sos alb”, este sosul Béchamel. Inventat pare-se prin secolul XVII de bucătarul lui Ludovic al XIV-lea, sosul Béchamel – care are la bază laptele – era asociat cu opulența pentru că ingredientul său de bază, laptele, era considerat un lux. Acest sos este astăzi accesibil oricui și intens folosit, fiind apreciat atât pentru mâncărurile simple cum sunt lasagna, cât și pentru cele prețioase cum ar fi soufflé-urile.

Prepararea sosului bechamel intr-un cratita de inox si ingredientele necesare, asezate langa:  faina, unt, lapte. Unul dintre cele mai populare sosuri din lume

#2. Tzatziki (Grecia)

Că zici tzatziki sau zici Grecia, tot aia e! Și la fel de tare pe cât ne place Grecia, pe atât ne place și acest sos răcoritor preparat din iaurt, castraveți, usturoi, mărar și mentă. Este servit în gyros și alături de souvlaki, pe pita (pâine) ca aperitiv sau alături de mâncăruri cu carne, iar popularitatea lui este uriașă. 

close up cu un bol de tzatziki, cele mai populare sosuri din lume, sos grecesc cu iaurt, ulei de masline, castravete ras si marar proaspat

#3. Chimichurri (Argentina)

Ce e Harissa pentru bucătăria marocană și muștarul pentru micii noștri, este chimichurri pentru fripturile din Argentina. Este un amestec aromat de pătrunjel, usturoi, oregano, ulei de măsline, oțet și fulgi de ardei roșu iute, deși uneori sunt incluse și alte ingrediente suplimentare, cum ar fi coriandrul sau roșiile tocate. Acest sos verde poate fi folosit fie pentru marinare, fie alături de carne de vită, porc, pui, rață, miel sau pește la grătar și se numără și el printre cele mai populare sosuri din lume.

bol din sticla plin cu sos chimichurri, fotografiat de sus, pe o masa gri

#4. Sos Hollandaise (Olanda)

Această emulsie de unt clarificat și gălbenuș de ou, condimentată cu sare, piper și suc de lămâie (sau apă și oțet de vin) este cel mai frecvent folosită pentru a condimenta peștele și legumele gătite la aburi, cum ar fi sparanghelul. Este, de asemenea, ingredientul-cheie al ouălor Benedict și bază pentru o varietate de alte sosuri (Béarnaise și sos de vin alb).

Sos Hollandaise in bol galben, sos traditional pentru preparatele cu sparanghel, close up

#5. Sos Pesto (Italia)

Sosul Pesto nu putrea lipsi din lista celor mai populare sosuri din lume. În mod tradițional este preparat din busuioc, usturoi, semințe de pin, ulei de măsline și brânzeturi precum Parmigiano Reggiano sau Pecorino. Pesto se folosește de obicei cu paste, dar și cu roșii feliate sau cartofi fierți.

sos pesto intr-un bol alb, asezat pe un tocator rotund de lemn, alaturi de felii de paine taiate, unele unse cu sos pesto, fotografit de sus. Unul dintre cele mai populare sosuri din lume

#6. Sos dulce-acrișor (China)

Sosul dulce-acrișor este de obicei asociat cu combinația chinezească autentică de oțet de orez (sau de mere, ori oțet alb) și zahăr (sau miere). La acestea se adaugă sos de roșii sau ketchup, un agent dfe îngroșare (amidon de porumb), suc de ananas și sos de soia.

Originea probabilă a acestui amestec este provincia chineză Hunan (nu Wuhan!), unde a fost folosit inițial ca sos pentru pește, carne și legume. Fiind un sos foarte versatil, acum este folosit peste tot în lume pentru a însoți fructele de mare, frigăruile (în special) și chiar mâncărurile din legume. Iar la preparatele de tip fast-food este nelipsit. 

sos dulce acrișor, in bol alb, fotografiat de sus, pe fundal negru

#7. Salsa (Argentina)

Un sos cremos care constă, de obicei, într-un amestec de maioneză și ketchup. Poate fi preparat în casă sau cumpărat din magazin și mai poate include muștar, lămâie și o varietate de condimente și ierburi proaspete și uscate. Este servit pe felii de pâine sau ca și condiment alături de diverse preparate din carne și fructe de mare.

sos salsa tradiționakl mexican, in bol de sticla langa un bol cu tortilla in fundal. close up, cu loc pentru text, imagine orizonatala

#8. Sos de usturoi cu miere (Canada)

Deși nu se cunosc prea multe despre istoria sosului de usturoi cu miere, acesta este deosebit de popular în bucătăria canadiană. Este un sos dulce-acrișor folosit de obicei la o varietate de preparate din carne, cum ar fi coastele la grătar, aripioarele de pui și chiftelele. Cel mai adesea este preparat dintr-o combinație de zahăr brun, ghimbir, sos de soia, usturoi și miere.

copanele de pui glazurate cu sos de usturoi și miere, asezate pe  farfurie alba, close up

#9. Sambal (Indonezia)

Se prepară de obicei doar cu ardei iute și sare. Doar ocazional se adaugă suc de lămâie, ceapă, zahăr, ghimbir, pastă de creveți sau oțet. Preparat în mod tradițional, se caracterizează prin consistența sa groasă și aroma incredibil de puternică și ascuțită. Sambal este folosit într-o varietate de mâncăruri asiatice ca și condiment picant, sau ca garnitură alături de carne, fructe de mare, legume sau orez.

sos tradițional magrebian, cu ardei iute tocat, sambal, pe fundal de marmura gri. Sos din bucataria araba, unul dintre cele mai populare sosuri din lume

#10. Marinara (Italia)

Marinara este, cu siguranță, unul dintre cele mai populare sosuri din lume. Un sos roșu obținut din ulei de măsline, usturoi, roșii și ierburi. Ceapa poate fi adăugată uneori la combinația acestor ingrediente, iar marinara poate fi transformată într-un alt sos (arrabbiata sau puttanesca), prin adăugarea de diferite alte ingrediente. Se servește cald, cu paste (ziti, linguini sau spaghete).

Sos traditional italian marinara, facut in casa, sos de roșii, făcut din roșii, usturoi oregano și sare, servit in bol rustic cu ingredientele asezate in lateral, fotografiat de sus asezat pe lemn inchis la culoare

#11. Mole (Mexic)

Mole este o familie de sosuri mexicane bogate și este mâncarea națională a țării. Baza conține de obicei ardei iuți mexicani pisați în mojar, celelalte ingrediente putând varia de la legume, fructe, condimente și ierburi, la nuci, semințe, făină de porumb, pâine și chiar ciocolată. Cel mai bine se potrivește cu carnea de pui.

Mole, sos tradițional mexican, fotografiat de sus pe fundal de lemn, in vase d elut, alaturi d eboluri cu ciocolata neagra si aștul cu frunze de dafin, iar langa el o paturica cu motive mexicane

#12. Cebolada (Portugalia)

Ingredientul-cheie este ceapa, varianta clasică incluzând roșiile, uleiul de măsline, usturoiul și paprika. Există mai multe variațiuni ale sosului, putându-se adăuga, după preferințe, pătrunjel sau ardei roșu. Este folosit la o varietate de preparate din carne, cum ar fi fripturi și cotlete de porc, dar și la pește. Cu cartofi prăjiți alături (spre disperarea nutriționiștior!).

Tocana cu ceapa, usturoi si condimente in sos cebolada, in vas ceramic rotund, alaturi de o lingura de lemn, pe un stergar. Unul dintre cele mai populare sosuri din lume

#13. Harissa (Tunisia)

Este unul dintre cele mai folosite condimente în bucătăria nord africană (în special în Tunisia) și e de fapt o pastă groasă (ușor granulată) obținută dintr-o combinație de ardei iuți uscați și măcinați, ulei de măsline, ierburi și plante aromatice precum coriandru, chimion, chimen și usturoi. Dacă ardeii sunt afumați, atunci are și o ușoară aromă de fum.

O poți folosi la gătit sau pentru a condimenta preparate precum hummusul, ca dressing la salate, în sandvișuri, la friptură sau pentru carnea la grătar. Amestecă sosul cu ketchup și îl poți folosi ca dip pentru cartofii prăjiți. Dacă vrei să-i mai domolești din iuțeală și să-i dai o textură mai cremoasă, amestecă harissa cu iaurt și aioli. Este delicios și își merită pe deplin locul printre cele mai populare sosuri din lume.

Pasta harissa, sos magrebian traditional, cu sos chili, in bol negru, fotografiat pe tocator de lemn, alaturi de ardei iuti intregi, pe fundal negru

#14. Sos de pâine (Marea Britanie)

Tradițional britanic, sosul se prepară dintr-o combinație de ceapă, lapte, unt, pesmet grosier făcut din pâine veche și condimente precum sare, piper, nucșoară, cuișoare și frunze de dafin. Supușii Coroanei britanice îl servesc alături de carnea slabă de vițel, pui sau curcan. Și este unul din sosurile tradiționale la masa de Crăciun. Nouă, românilor, poate că ni se pare ciudat acest sos, pentru că noi avem altă viziune: noi mâncăm orice sos cu pâine!

sos de paine traditional englezesc, intr-o craticioara din inox, unul dintre cele mai populare sosuri din lume

#15. Sos Béarnaise (Franța)

Acest sos clasic din bucătăria franțuzească (unul din cele 5 sosuri de bază ale francezilor), a fost inventat – se pare – de un bucătar numit Collinet. El a fost cel care l-a pus pentru prima oară într-un meniu de restaurant (odată cu deschiderea „Le Pavillon Henri IV”, local de la periferia Parisului). De acolo i se trage și numele, de altfel – tot de la Henric al IV-lea, care s-a născut în regiunea Béarn.

Sosul Béarnaise este folosit în mod tradițional ca garnitură pentru preparatele din carne sau pește la grătar, dar și alături de legume și cartofi copți. Are o culoare galben deschis, este cremos, dens și fin. Se prepară din gălbenușuri emulsionate cu unt topit, oțet redus și șalote (ceapă franțuzească). Și deseori se combină cu mirodenii precum tarhon și pătrunjel.

sparanghel cu sos bernaise, salata si alune, pe farfurie neagra

#16. Toum (Liban)

Nouă, românilor, ne place mujdeiul. Libanezilor le place Toum, care este nici mai mult nici mai puțin decât o maioneză de usturoi. Se prepară din căței întregi de usturoi, care sunt pisați cu ajutorul unui mojar și pistil. La fel ca la maioneză, usturoiul pisat se amestecă încet cu ulei (de obicei cu ulei de măsline sau canola) până se obține o pastă omogenă, aerată. La final se adaugî sare și suc de lămâie.

Sosul toum se folosește la marinade, ca dip sau în combinație cu alte sosuri. Se potrivește la fix cu puiul – fie el preparat la cuptor, frigărui sau integrat în shaorma. Dar merge foarte bine și la carnea de vită, miel sau ied.

sos toum, in bol alb cermaic, cu o lingura cermica in el, fotografiat de sus

#17. Sriracha (Thailanda)

Preparat de regulă din ardei iute, zahăr, sare, usturoi și oțet, Sriracha își are originile în Thailanda și a fost inventat în 1930, în orașul de coastă Si Racha. Are o consistență densă (cam ca la ketchup) și un gust ușor înțepător, fermentat. Varianta care a devenit populară și pe care o cunoaștem astăzi este o adaptare a sosului original și a fost inventat în 1980 de un emigrant vietnamez în California, David Tran, care i-a dat denumirea de „Rooster sauce”.

Sriracha este un sos care a devenit extrem de popular. Merge foarte bine și cu o felie de pizza, și cu orez, iar aroma sa se utilizează la tot felul de preparate (de la chipsuri, la rețete de milkshake). În sudul Asiei, Sriracha se folosește în special alături de fructele de mare, sau ca topping pentru pho ori pachețele de primăvară. Thai Sriracha este de obicei mai înțepător și mai fluid decât alte variante, dar la fel de versatil.

sos rosu iute sriracha, in bol, fotografiat de sus, pe stergar maro, cu o lingura langa, ardei iute verde si o lingura, unul dintre cele mai populare sosuri din lume

Și dacă tot suntem la capitolul sosuri, hai să vezi și care sunt cele mai faimoase sosuri iuți din lume și cum sunt ele clasificate (în funcție de iuțeala ardeilor).

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Tags
  • cebolada
  • cele mai faimoase sosuri din lume
  • cele mai populare sosuri din lume
  • chimichurri
  • marinara
  • mole
  • salsa
  • sambal
  • sos bearnaise
  • sos bechamel
  • sos de paine
  • sos de usturoi cu miere
  • sos dulce-acrisor
  • sos hollandaise
  • sos pesto
  • tzatziki
Citește și
Cum se prepară fructele de mare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Cum se prepară fructele de mare
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Pastele potrivite, la sosul potrivit. De ce avem atâtea tipuri de paste?
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Trufele, diamante culinare. Ce sunt, ce gust au și… de ce sunt așa de scumpe?
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Fan mâncare asiatică? Descoperă 10 tipuri de noodles asiatici și la ce se folosește fiecare
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tendințe
Care-i treaba cu butter boards? Cum se fac și de ce sunt peste tot?
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
Citește articolul
  • Tips & Tricks
Remedii anti mahmureală. Ce e mit și ce funcționează?
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
Citește articolul
  • Fun
  • În Bucătărie
Biscuiții preferați ai lu’ Moșu’. Provocarea de la miezul nopții
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Citește articolul
  • Hot Plates
  • Tips & Tricks
15 ponturi ca să faci cele mai bune sarmale
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Citește articolul
  • În Bucătărie
  • Tips & Tricks
Condimente și mirodenii de Crăciun: care și cum se folosesc cel mai des
Caută
Postări recente
  • To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    To sushi or not to sushi: restaurante japoneze în București
    • Data publicare : 20 martie, 2023
    • Data modificare : 20 martie, 2023
  • Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    Fascinata poveste despre berea Guinness, băutura națională a Irlandei
    • Data publicare : 17 martie, 2023
    • Data modificare : 17 martie, 2023
  • Shopping: tipuri de tigăi și la ce se folosește fiecare
    Shopping: tipuri de tigăi și la ce se folosește fiecare
    • Data publicare : 16 martie, 2023
    • Data modificare : 16 martie, 2023
  • Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
    Ghidul Gurmandului: ce să mânânci în Praga. Street food, preparate locale & restaurante
    • Data publicare : 15 martie, 2023
    • Data modificare : 15 martie, 2023
  • Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
    Farfurii de multe stele: ce au mâncat starurile la Oscar?
    • Data publicare : 14 martie, 2023
    • Data modificare : 14 martie, 2023
Urmărește-ne pe Instagram!
restograf.ro
🇮🇪 Irlanda e renumită pentru o mulțime de lucruri minunate. Dar puține sunt mai emblematice decât un pint de Guinness 🖤🍻, servit cu acel guler bogat de spumă! 😍
Te-ai săturat de aceeași veșnică dilemă pe care o aveți când se apropie pauza de masă? 🤔 Ce zici de un joc? 🧩
Dacă primăvara asta te-a scos din hibernare 🌿🌞 și ai un chef nebun să ieși zilnic prin oraș, avem noi o sugestie: Stadio Unirii.
Mămăligă à la Joseph 😲❤️. Joseph Hadad.
De la restaurante care servesc mâncăruri tradiționale românești 🇷🇴, până la cele cu bucătărie internațională de înaltă calitate ✨, hai să dăm o tură culinară prin Oradea și să vedem câteva localuri excelente!
Team lunch @matbucuresti 🥰 Best tacos ever!!!🌮❤️ What’s your choice for today?
Follow
Alegerea editorilor
  • 10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
    • Pe la noi
    10+ restaurante din Oradea care să-ți încânte și privirea, și papilele gustative
  • Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
    • Hot Spots
    • Pe la noi
    Unde mâncăm la restaurant în Poiana Brașov?
  • Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
    • Meet The Chef
    Chef Florin Dumitrescu: „Echilibrul în farfurie nu poate fi obținut fără echilibrul din familie”
  • Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
    • Food Smart
    Ce alimente e bine să mănânci după ce ai fost la alergare
  • 15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma
    • Pe la ei
    15 dintre cele mai bune restaurante de la Roma

Intră în cont

Ai uitat parola?
Conectare cu Google

Recuperează parola

Introdu adresa de email

Bine ai venit pe Restograf!

SUNT DE ACORD NU SUNT DE ACORD

Acceptarea termenilor și condițiilor este obligatorie pentru crearea contului.

Doar promoții și locuri cool, fără spam!

Abonează-te la newsletterul nostru și profită de ofertele și reducerile exclusive pentru abonați!
Îți vom trimite prin e-mail și/sau sms ultimele noutăți legate de localuri, lansări, evenimente și mai ales promoții.

Ești de acord să îți facem o grămadă de surprize plăcute?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

Cum ar fi să primești
oferte făcute special pentru tine?

Lasă-ne să îți personalizăm ofertele special pe gustul tău, în funcție de profilul și preferințele tale.
Să fim atenți la ce tipuri de localuri frecventezi, care sunt localurile tale preferate și unde îți place să revii, de fiecare dată, cu plăcere.

Ești de acord să îți oferim mai multă atenție?

SUNT DE ACORD
Vezi mai multe detalii NU SUNT DE ACORD

OK
Despre Noi
  • Despre Restograf
  • Articole
  • Cariere
  • Contact
  • Rezervare restaurant
  • Arhivă articole
Help
  • FAQ
  • Politică Cookies
  • Politica de Anulare
  • Confidențialitate
  • Termeni și Condiții
Business
  • Ai un restaurant?
  • Business Blog
Descarcă APP
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER

A apărut o eroare, te rugăm să încerci mai târziu

Te-ai înscris la newsletter-ul Restograf!

Copyright © 2022 Restograf

Input your search keywords and press Enter.

Folosim cookie-uri pentru a mentine si imbunatati experienta de navigare.
DetaliiAccepta
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Întotdeauna activate
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuratăDescriere
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SALVEAZĂ ȘI ACCEPTĂ